Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek na bydleni

Od: lenkal* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,mohu se zeptat,co vše se počítá v kalkulačce v doplatků na bydlení? Jsem na mateřské,a beru rodicak..Pokud tam rodicak nezadam,vychazi mi skta ta částka co dostávám.. chtěla bych si teď dat menší částku ,protože budu doma místo očekávaných 3 let 4,a tak se jen ptam ,ponizi se mi rodicak a zvýší bydlení? Jen se ptám.. dekuj

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Opravdu jste na mateřské dovolené? Tu zaměstnavatel poskytuje zaměstnaným ženám po dobu prvních 28 (v případě vícečetného porodu 37) týdnů. Po skončení MD je nutné zaměstnavatele požádat o poskytnutí rodičovské (RD) dovolené, kterou ale zaměstnavatel může poskytnout maximálně do tří let věku dítěte. Potom byste musela požádat o neplacené volno (zaměstnavatel ale není povinen neplacené volno poskytnout).

Při výpočtu doplatku na bydlení samozřejmě zadejte i rodičovský příspěvek, započítává se i výživné na dítě od otce dítěte ... V případě doplatku na bydlení se neposuzují pouze příjmy domácnosti, posuzuje se i případný majetek.

Otázka:

Přijde Vám fér snížit si rodičovský příspěvek a nechávat si připlácet na bydlení od ostatních občanů ČR (včetně těch, kdo Vám zde radí)?

lenkal*
hodnocení

Jsem jak se říká na mateřské,beru ovšem rodičovský příspěvek.. nesnizuji si ho účelově...
iz*

Zopakuji otázku:

Opravdu čerpáte mateřskou dovolenou (= omluvené volno od zaměstnavatele)?

Od toho se může odvájet další (je potřeba uvádět přesné informace, bez nich se dočkáte jenom dohadů, nikoliv přesných odpovědí).

hodnocení

0x

Zadala jste si všechny příjmy všech, kteří žijí v jedné domácnosti s vámi? Úplně všechny?

lidus*
hodnocení

0x

Ano, pokud váš příjem bude nižší, zvýší se doplatek na bydlení a hmotka. Papíry předáte na sociálce, včetně potvrzení o zaplacení popelnic, včetně přeplatků nebo nedoplatků na bydlení a SIPO, včetně výživného na děti...prostě vše (nedoplatky i přeplatky).

doplněno 11.07.16 17:31:

Ivzez, když on se nikdo neptá na kolik let chcete rodičák. Na 4 roky automaticky z ÚP a pokud ho měl na sebe nějaký den manžel aby žena mohla mít rodičák na 3 roky, tak po rozvodu se opět nikdo neptá a zase se mění na 4.

iz*

Liduš,

já si také myslím, že paní není na MD ani na RD, že jenom pečuje o dítě a pobírá rodičovský příspěvek. Ovšem nikdo není povinen kvůli čtyřleté variantě RP zůstávat doma čtyři roky. RP lze pobírat do čtyř let věku dítěte i v případě, že bude souběžně chodit do práce...

Ovšem nevím nic o tom, že by se něco měnilo kvůli rozvodu apod. Jednou přoznaná výše se pokud vím nemění, zůstává stejná i v případě převedení péče o dítě na jinou osobu.

lenkal*
hodnocení

Jsem normalne na rodicaku.. předtím jsem pracovala.. jako osvc,ovsem s minimální mzdou.. šla jsem pred porodem na up,rodicak mám přes otce dítěte. Měla jsem slíbenou práci po 3 letech,jenze se to nekoná.. proto se ptám,mam to tak,ze mám na 4 roky,radsi jsem si to posichrovala,ale blbě spočítala. Měla jsem si vypočítat peníze na 4 roky a kdyby práce dopadla,mohla jsem navýšit.. nojo.. tak teď mi jde o to,kdyz řidičák o něco pinizim,jestli mi zvýší doplatek.. nechci nikoho vyzirat,je mi 42,pracovala jsem ,na up jsem byla cca 7 měsíců dohromady...
doplněno 12.07.16 19:09: Jinak pečuji o svoje dítko,bohuzel nemám nikoho,kdo by mi hlídal popř chodil pro něj do školky az to bude k tomu. Je mu 18 mesicu
lidus*

Ivzez, velmi dobře jste mi poradila aby dcera když šla na mateřskou (rodičovskou z ÚP) převedla ji na čas (stačil 1den) na manžela, mohla pak mít RD na 3 roky. V momentě kdy se rozvedla byla ji RD převedena a rozpočítaná na 4roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]