Nejste přihlášen/a.
Zajímá mě co si o tom myslíte. Bude to někdy možné? nebo spíš NE !?
Díky za názory.
Nikdy neříkejte, že něco nejde .. říkejte neumím to.
Žijeme v době, na vynálezy a přelomové technologie asi nejzajímavější.. jen si to vemte letadlo je staré jen 100let a auta tu nejsou zase o tolik déle, internet je tu teprve 50let a dotykové telefony ani ne 20let .. říci v dnešní době, že něco nejde .. není to tak dlouho, co cesta přes oceán byla skoro měsíční záležitostí, dnes to lze stihnout za pár hodin.
K tomu cestování časem .. fotka je vlastně takové cestování časem .. zachycuje konkrétní moment v konkrétní době .. a můžeme se k ní kdykoliv vrátit.
Dobrý den, je to možné již nyní - nedávno jsem četl článek o tom, jak je populární rekreace ve stylu filmů Dovolená s Andělem a Anděl na horách. Takže, zpět to jde . Zdravím!
Časoprostorovou bublinu prý skutečně lze vytvořit. Ale schází jedna maličkost. Abyste se vůbec jakkoliv pohnul mimo čas, potřebujete ovládnout a do vašeho blízkého okolí zkoncentrovat energii supernovy.
Takže odpověď na váš dotaz zní : Asi ne.
Co je to "energie supernovy" ? Do jak širokého okolí musím energii koncentrovat? Které supernovy? Existují jich řádově asi tak miliardy. Znáte nějakou přijatelnou a fyzikálně ověřenou teorii, nebo jste to četl v nějakém pochybném časopise?
Figurek - Ne, s nikým se hádat nechci, na to jsem malý pán. Jen bych rád četl pro běžného člověka srozumitelné vysvětlení, byť třeba značně zjednodušené. To, že některého génia něco napadlo, ještě neznamená, že to tak skutečně je. A s pouhým konstatováním, že to musí být pravda (když to řekl génius), se nespokojím. Například Einstein génius určitě byl, nemám právo ho kritizovat, nesahám mu ani po paty. Nicméně jeho teorii relativity (právě co se existence času týká) už jistá skupina světových vědců zpochybňuje. Ani takový velikán, jako byl on, určitě nemohl být neomylný.
poslyšte kamaráde. Čas existuje a je něco úplně jiného než to, co si vy myslíte že je.
Abyste se přes jeho bariéru dostal, potřebujete ovládnout a uvolnit obrovskou energii. Takovou najdete pouze ve vybuchujících hvězdách. Tuto informaci mám načtenou od jistého chlápka se jménem Stephen Hawking. Jestli se s ním chcete hádat, tak prosím.
A taky někde říkali, že krom energie je potřeba překonat rychlost světla, což bude dost obtížné, řekl bych. Ale dost často si představuji, když jsme třeba na výletě někde na hradě, jaké by to bylo se vrátit o 800 let zpátky. Jací by tam byli lidé, jak by na nás reagovali, jak by se chovali...prostě představa to je bombastická.
Cesta do budoucna by byla dobrá věc, stačilo by se tam podívat a nemuseli bychom nic vymýšlet. Myslím, že to je pěkná blbost, to by stačilo naučit se cestovat časem a jenom pohodlně cestovat do doby kdy nám to vyhovuje. Kdo by nám však tu budoucnost chystal? Jak může někdo vidět a sáhnout si na to co ještě neexistuje? Možná by šlo vycestovat někam, kde čas běží pomaleji a potom se vrátit na výchozí místo, kde čas pokročil rychleji kupředu, v tom případě už by byl návrat do současnosti nemožný. Návrat do minulosti, to je ještě větší hovadina, klidně bych se tam mohl setkat sám se sebou a dát si pár facek za to o čem tady teď přemýšlím. No uznejte, je možné vrátit se v čase a potkat se tam sám se sebou a popřípadě si říct jaká čísla si mám vsadit ve sportce a čeho se mám vyvarovat, no to by byla paráda. Proto určitě cestování časem je akorát pěkná pohádka, která se dobře poslouchá. Zkuste se nad tím zamyslet do všech důsledků a ve všech směrec, potom nutně musíte zjistit, že je to absurdita nejvyššího stupně, střetávat se sám se sebou a sáhnout si na sebe, ať už v budoucnosti v přítomnosti nebo minulosti. Takže já tvrdím NE!
Otázka je to ale velmi dobrá a nutí člověka do nekonečna o tom přemýšlet. Určitě existují lidi kteří by se do minulosti neradi vraceli a taky existují lidi, kteří mají obavy z budoucnosti. O tom by se určitě dalo psát donekonečna. Jediné co můžeme vnímat je to, co se děje právě TEĎ. Vše ostatní už je minulost do které se můžeme vrátit jen ve vzpomínkách, nebo budoucnost o které nic nevíme a nemůžeme do ní nahlédnout.
Zda se dá cestovat časem, to nevím, ale dá se koukat do minulosti na vlastní oči. Když se podíváte na oblohu, či do vesmíru dalekohledem, tak se koukáte vlastně do minulosti...
Je to uplne jinak a mnohem jednodussi, i kdyz temer nepredstavitelne, jenomze to by se nesmelo zapominat na genia Einstaina a jeho teorii relativity, protoze ve skutecnosti je opravdu vsechno relativni - i casoprostor ! Minulost, soucasnost i budoucnost probiha temer soubezne v ruznych dimenzich, pro malokoho pochopitelna skutecnost, vsak take vetsinou nejsme zadni geniove
" coco", nevěříte? To jsem si vážně myslela, že nepíšu nic převratného, že tuto informaci každý zná. No spletla jsem se. Zjišťuju, že se to týká více věcí, které pokládám za samozřejmost, že jsou všeobecně známé, ale pro druhé je to neznámá.
Pohled do minulosti
Veškeré informace, které o vesmírných objektech kolem nás máme, pocházejí ze světla, které tyto objekty vyzařují. Tomuto světlu však nějakou dobu trvá, než k nám od vzdáleného objektu dorazí. Kupříkladu z nejbližší hvězdy Proxima Centauri k nám světlo letí víc jak čtyři roky. Když se na ní teď podíváme, ve skutečnosti vidíme, jak vypadala před čtyřmi lety. Kdyby ji teď někdo nabarvil narůžovo, zjistíme to až za další čtyři roky. Při pohledu na nejvzdálenější části vesmíru se díváme miliardy let do minulosti až do období velmi krátce po Velkém třesku. Jen tak můžeme zjišťovat, jak vypadaly objekty ve vesmíru krátce po jeho vzniku a jak se dále vyvíjely. Díky práci Hubbleova vesmírného dalekohledu jsme k poznání zase o krůček blíže a ve vesmíru zase o krůček dál. rozhlas.cz/...
Někde v nějakém článku o sci-fi, jsem četl: -- Pokud by lidstvo někdy v budoucnu zvládlo cestování časem, tak bychom to určitě věděli, protože by tu byli turisti. -- Protože tu nejsou, tak mi z toho plyne, že cestovat časem (aspoň zpět) se nedá.
A hak vítem že tu nejsou? Třeba jssou jen dobře maskovaní. Ostatně Kýros Veliký byl údajne muý odněkud z třiadvacátého století, člen Hlídky času, a ty davy v Jeruzalémě, co na Pilátův dotaz volali "Ukřižovat, ukřižovat", byli také turisté, dobře instruovaní, že tak to bylo a aby nenarušili kauzalitu, musejí to volat taky; kde by se, prosímbís, tam takhle po ránu vzalo spontánně tolik místních?
Ne, ono to ve SCIFI krásně vypadá, ale ve skutečnosti bych tomu opravdu spíš nevěřil.
Ne nebude se cestovat časem.jen si vezměte dejme tomu za minutu o kolik desítek stovek či tisíce km se posune země kolem slunce ,jenže slunce se také pohybuje takže k tomu ještě připočíst tento pohyb a aby to nebylo málo tak další pohyby s Mléčnou dráhou ...a za tu minutu do minulosti byste musel v mžiku prolétnout i?statisíce? možná i miliony kilometrů!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.