Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora a brigáda

Od: april87* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

od 1/7/16 jsem nezaměstnaná. Jsem evidovaná na ÚP, podpora bude dle mzdy ca 12000,- Mám možnost jít na měsíc na brigádu s výdělkem kolem 8000,- Jak by to bylo s podporou? Dostala bych ji za červenec, pak by mi byla třeba na srpen pozastavena (v srpnu bych šla na tu brigádu) a od září bych měla možnost dočerpat ty zbylé 4 měsíce podpůrčí doby s podporou těch 12000,-? Lze to takto? Pokud nenajdu rychle jiné místo, šla bych na tu brigádu ráda, ale zase se nechci nějak výrazně ohrozit v čerpání podpory.

Případně mám ještě druhý, jen teoretický dotaz. Pokud mám ze zaměstnání, které trvalo do 30/6/16 nárok na podporu 12000,- a od srpna bych vzala jiné místo na HPP s daleko nižší mzdou (třeba 12000), kde bych po měsíci odešla (nebo byla odejita) z čeho se počítá podpora (samozřejmě bych splňovala podmínku být zaměstnán alespoň 12m za posledních 24m)? Tedy doložená čistá mzda do 06/16 26000,- z ní v červenci podpora 12000,- v srpnu mzda 12000,- a pak opět registrace na ÚP.

Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

V době evidence na ÚP je možný přivýdělek maximálně do poloviny minimální mzdy. Pokud Váš příjem tento limit překročí, vyřadí Vás ÚP z evidence zpětně od začátku měsíce, za který příjem překročíte.

Za ten měsíc si budete muset zaplatit zdravotní pojištění.

Znovu zaevidovat se můžete hned následující den.

Víte-li předem, že Váš příjem bude vyšší (zde cca 8.000 Kč), je podle mne rozumnější evidenci na vlastní žádost ukončit sama a po skončení brigády se znevu zaevidovat.

Z hlediska nároku na podporu se započte i doba z předchozího zaměstnání (podmínku 12 měsíců splníte), ale podpora se vypočte z posledního výdělku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]