Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost z firmou westerfield?

Od: anonymni18 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den máte někdo zkušenost z podvodnou firmou westerfield AG.Po box 18,120 00 Praha 2 jiště chápete proč jsem napsal do jména anonymní nejsem přímo odběratelem ale moje mamka se ocitla ve velké nepravosti s firmou westerfield která vypadala nedřív důvěry hodně ale potom i co jsme jí napsali dopisem že si již nepřejem aby zasílali další zboží tak stejně nám asi po 14 dnech došlo další pak jsem se podíval na internet a zjistil že se mamka nechala nachytat na podvodnou firmu ale podvod to je vlastně trestný čin to jim nemůže projít.Chci se vás tedy zeptat jeslti s tohle firmou nemáte také nějaké zkušenosti moc by nám to pomohlo při případném prokázání trestného činu podvodu*bum*.Doufám ale že tak daleko to nezajde.

Děkuji moc všem za pomoc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Chápu sice, že jste na firmu Westerfield naštvaní, přesto by bylo rozumné volit vhodná slova. Pokud firma na základě (pravděpodobně telefonické objednávky) zaslala zboží a následně požaduje platbu, nejde o podvod. Nevidím tam ani žádný trestný čin. Podvod bych viděla v případě, že by si firma nechala předem zaplatit za zboží, jež by nezamýšlela dodat.

Kam jste firmě napsali, že si nepřejete zasílat další zboží? Jakou fomu jste zvolili? Odstoupila maminka písemně od smlouvy a zaslala písemné odstoupení na správnou adresu? Vrátili jste zároveň zboží, nebo jste první zásilku zaplatili?

Můžete zkusit zákaznický servis a vyřídit odstoupení telefonicky: 227 191 219 (po–pá 9.30–16.30).

Mohlo by se Vám hodit pár odkazů:

Všeobecné obchodn/... v češtině – způsob odstoupení od smlouvy, vrácení zboží apod. (PDF, 139 kB)

Zrušení objednávk/... (článek na dTestu)

anonymni18
hodnocení

Ano mamka poslala písemně zprávu napsali jsme jim aby nezasílali už další zboží na jejich adresu která byla na složence typu A tedy Westerfield Int. AG PO Box 18,120 00 Praha první zásilku jsme zaplatili ale stejně nám potom přišel balíček s téhle firmy i když jsme jim to odesílali tak mamka volala na ten zákaznický servis a tam nám řekl pán že jim to došla ta písemná žádost nezdá se nám věta pána který se tam ozval prý že jsme měli i zavolat proč by jsme měli volat když paní taky ze stejné společnosti westerfield se sídlem v Praze říkala že kdyby jsme to nechtěli už zasílat že stačí napsat písemně.*nevi*

Ps: když paní mamce volala poprvé nejprvněji tak mamka řekla že nemá zájem a žádnou smlouvu neuzavírala ale stejně nám to začalo chodit i když si to mamka nevižádala.

doplněno 07.07.16 18:14:

Mamce nenabízela paní strojek ale luxusní kalhotky

iz*

Nezlobte se, ale já si myslím, že Vaše maminka smlouvu uzavřela, aniž by si to uvědomila. (Jak by se firma Westerfield dostala k jejím údajům, kdyby jí je maminka sama nesdělila?)

Uzavřenou smlouvu je nutné vypovědět nebo od ní odstoupit (nestačí napsat "nic mi neposílejte"). Postup viz odkaz na VOP v mé první odpovědi. Dokud to maminka neudělá, budou balíčky chodit (smlouva poběží dál).

A vysvětlete mamince, aby nikomu do telefonu nikomu neříkala své jméno ani adresu (ani v případě, že si "někdo jenom chce ověřit, jestli se správně dovolal").

anonymni18
hodnocení

A jak se firma dostala k jejímu číslu když jim to nezdělovala a k jejímu jménu a přímení když jim to neříkala a dalším osobním údajům i když nesouhlasila s jejich použitím (taky jsem na internetu četll že česká obchodní inspekce v jednom článku řekla o této firmě že její chování je minimálně podezřelé) akorát sdělila že o zboží nemá zájem a potom jí to začalo chodit.

iz*

Takže podle Vás firma začala zasílat zboží, o němž maminka do telefonu výslovně řekla, že o ně nemá zájem? Proč se vlastně firma obtěžovala s telefonátem, když už všechny podklady měla?

Podle mých zkušeností to bývá jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]