Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárlivá přítelkyně

Od: dawidececk® odpovědí: 11 změna:
Zdravím vás.
Jsme s přítelkyní 5 let, asi nemá moc cenu se rozepisovat do detailů, nikdo není dokonalý, každý jsme nějaké chyby udělali.
Já třeba koukám kolem sebe na lidi, jsem extrovert nejvyšší míry, rád se na ně směju, rád poznávám nové a tak dále. Nikdy ale nic víc, jsem věrný, nikdy jsem jí nepodvedl, občas jsem si s nějakou holkou psal. Takový kamarádský rozhovory, stejná hudba, nebo třeba i politika..
S přítelkyní toho moc společného nemáme, teda kromě smyslu pro humor, nebo si prostě sedneme, takový to "souznění" :)
Problém je žárlivost, za kterou určitě můžu z části já, ale zároveň taky to, že jí a její mamku opustil opustil táta kvůli mladší, jak ona říká, kozatý mladý pipině. A taky to, že jsem první kluk co s ní zůstal déle než dva měsíce.
Ona měla víc partnerů než já, byla hodně "přelétavá" já naopak slusňák, romantik, který chce spíš dlouhodobější vztah.
I kvůli tomu jsem jak se říká nevybouřenej, byla to moje druhá pořádná holka. Je mi 23, líbí se mi spíš mladší (jako bych se zasekl v 17-18ti).
Jakmile držím telefon v ruce, hned si myslí, že píšu jiný, koukám na fotky a podobně. Telefon mám v ruce často, to je pravda, ale to hlavně kvůli tomu, že jsem velký fanda všeho okolo Androidu, díky čemuž dokážu poradit i tady na poradně spíš o složitějších tématech.
Už jsme měli i několik "přestávek" kratších tak i půlroční. Nic se nezměnilo. Vždy se pohádáme, pak je všechno jako první měsíc a po pár dnech vše znovu.
Bydlíme u ní, s její mamkou, oba studujeme. Teď jsou na návštěvě nějaké příbuzné (matka s dcerou [~15let] z Běloruska), ona žárlí i tak, že jsem je vlastně jen pozdravil, rusky neumím, takže nemá důvod žárlit.
Už nevím jak to vydržet, i když se snažím, nedávám žádný důvod, stejně to vždy přijde. Ona se urazí, tak spolu nemluvíme, pak se naštvu já a když už se to nedá snést, odjedu na noc nebo dvě k mým rodičům. Pak to je samozřejmě ještě horší.
Dlouho přemýšlím o rozchodu, jenže jí mám pořád rád, nedokážu si představit co bych dělal sám.
Už mě nenapadá co dělat, navrhoval jsem několikrát dokonce i psychologa, že tam zajdeme spolu, to ne, že prý není blázen.
Je takova, nechci říct hloupá, ale věří horoskopům, a článkům jako "5 základních znaků, že Vás přítel podvádí" a podobně. Oba přemýšlíme jinak, mě baví a zajímají logické úvahy, teoretická fyzika.. Jí vlastně nic moc dlouho, je hodně manipulovatelná, takže zrovna to, co letí, nebo co baví ostatní.
Poraďte mi, nebo mě alespoň povzbuďte, je to k vzteku, když vlastně nevím, co chci.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

angell1985*
hodnocení

2x

Píšete,že vaše přítelkyně byla přelétavá.Nesrovnává vás se sebou?..podle sebe soudím tebe.

pinkbunny*
hodnocení

1x

Vítě ono tyhle pauzy a přestávky jsou většinou k ničemu. Je to většinou jako s knihou - přečtete si ji, a až ji budete číst podruhé nebo potřetí, už dopředu víte, jak dopadne. Každopádně přítelkyně má jistý problém, špatnou zkušenost, která se na ní podepsala. Je na místě, aby jí pomohl odborník a aby se toho zbavila. Jinak tím bude vždy drtit každého svého partnera a každého tím zapudí nebo zdevastuje. Říkáte, že nemáte moc společného a že Vaše přítelkyně u ničeho nevydrží. Tak je to i s tím nehádáním. Vždy to chvíli vydrží a pak si řekne dost! Podle mě máte dvě možnosti - buď jí zkusit pomoct s terapetuem (je těžké, když vykřikuje, že není blázen, vysvětlit, že je to pro její dobro) a nebo se rozjeděte. Na světě je plno děvčat s podobnými zájmy jako Vy :) Jste mladý a vše máte před sebou. Pokud Vás někdo omezuje, obviňuje a žárlivě vlastní, není to nejlepší vyhlídka do budoucna.

Držím pěsti

hodnocení

1x
Slepované vztahy nemají cenu. Pokud to ve vztahu neklape, je lepší se rozejít. Nějaké přestávky a pauzy nic nevyřeší.
Myslím, že se to ani u vaší přítelkyně nezlepší, naopak se to bude zhoršovat a přítelkyně bude víc a víc žárlit.
Myslím, že sám víte, co je pro vás nejlepší.

figurek*
hodnocení

0x

Radím : jděte od sebe, protože jak správně říkal jistý Dr. Plzák, žárlivost je motor nevěry.

Jestli spolu zůstanete, tak máte jedinou jistotu. Budete se hádat v lepším případě do definitivního výbuchu, v horším případě do do definitivního výbuchu, kdy už budete mít děcka.

hodnocení

0x

žárlivost-tak to je neštěstí - ten žárlivý člověk se nezmění, bude žárlit stále , trápí sebe i okolí...

hodnocení

Je pravda, že já už nikam nechodím, buď jsem u rodičů, nebo doma s ní. Protože když někam vyjdu, stačí jen za kamarádem, je "zle".
Těžký na tom je, že jí nechci ublížit :/ Takže je těžký se přemluvit k tomu se rozejít :(

Pět let lepíte vztah a k ničemu to nevede. Vaše přítelkyně si musí uvědomit, že má problém a chtít ho sama řešit. Takže buď na sobě začne pracovat a bude se snažit, aby váš vztah klapal a nedusila Vás svojí žárlivostí a podezíravostí, nebo to ukončete a nejděte si jinou partnerku. Vaše přítekyně zřejmě trpí nízkým sebevědomím a nepomůže jí, když jí budete ustupovat a budete se bát s kýmkoliv promluvit, jen abyste pak neupadl do podezření. Vztah je především o důvěře a ne o tom toho druhého omezovat a dělat mu z života peklo. Chová se k Vám tak, jak si to od ní necháváte líbit. Takovou partnerku opravdu chcete? Není to jen ztráta času snášet žárlivé scény a nechat se omezovat? Popřemýšlejte, je to Váš život...

bullet*

A to chcete tohle? Celý život být u rodičů nebo doma? Nesmět být ,,svobodný´´ a jít s přáteli někam ven? S partou popít? Pokecat? Co kdybyste měl od dětství kamarádku? Ztratil byste ji, protože by Vaše přítelkyně žárlila a vynutila si to. Kašlete na to, že jí nechcete ublížit, ona ubližuje Vám! A jednou byste sakra litoval, že jste neutekl dřív. Uvidíte, že rozchod není tak těžký a zlý. A ten pocit svobody potom... čeká na Vás jen dobré, na ni ovšem jen to zlé, všichni ji kvůli tomuhle opustí, ať Vy nebo další po Vás. A jak píšete o přelétavosti - člověk se bojí jen toho, co sám zná nebo dělal - tady máte odpověď, já se také vždy bál toho, že mi lidé lžou, protože jsem sám lhal. Přestal jsem lhát a začínám lidem věřit, ale pochyby jsou a budou asi vždy...

Jediny rozumný co múžeš udělat je se sní rozejít
Je zbytečný si nechat dělat ze života peklo kvúli někomu takovýmu
Najdi si jinou,pohodovou žábu a užívej mladého života dokud múžeš

hodnocení

0x

Úplně nevím, co bych vám poradila. Snad jen to, že když se zamyslíte a upřímě si odpovíte na otázku, zda si dovedete představit, že byste s ní mohl žít po mnoho a mnoho let. A tam odpověď najdete.*hej* Dovedete si to představit? Chcete to?

alby25*
hodnocení

0x

Ahoj,

mám staršího syna než jsi Ty (proto si dovoluji tykání) a je mi z Tvých řádek kapku smutno, protože moc pozitivního tady nevidím. Už někdo tady v odpovědích zmiňoval pana doktora Plzáka, mého času velká kapacita přes vztahy a ten hlásal něco ve smyslu, že žárlivost je nemoc a je nevyléčitelná... Jediná možnost léčby je vzít nohy na ramena a utíkat od dotyčného žárlivce co nejdál.

Jako nikdo Ti nedá radu co máš dělat, to stejně budeš muset rozhodnout sám. Osobně si myslím, že ať to dopadne jak chce i toto je velmi dobrá zkušenost pro život. Nikdy neradím co má dělat ten druhý, já osobně bych od žárlivce fakt utíkala pryč a našla si pohodáře.

Zrovna jsem narazila na youtube na starší kousek, který se zove manželská tonutí. Jednak má úvodní proslov pan MUDr. Plzák a jednak je to o žárlivcích, doporučuji shlédnout Manželská tonutí 1 a Manželská tonutí 4. Kromě úžasných hereckých výkonů Ti to možná pomůže i k vyřešení Tvého problému.

Přeji hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]