Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se uživí režisér?

Od: anonym1* odpovědí: 1 změna:

Ahoj, protože nejsem z tohoto oboru a docela mě to zajímá. Jak se uživí režiséři? Tím myslím třeba takové absolventy FAMU a né ty slavná profláklá jména. Někteří úspěšnější natočí film, ale většinou ho dávají na festivalech a z toho jim jdou peníze také nebo ne? A celkově, jak je to s distribucí filmů do kin? Slyšel jsem, že někteří dělají i menší reklamy, aby měli peníze. Pokud by o tom někdo věděl více, tak by mě to docela zajímalo, protože je to pro mě velká neznámá. :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Tak základ, ostatně jako u všech profesí, je mít práci. Bez práce nejsou... finance. A určitě je dost režisérů, kteří jsou v podstatě nuceni brát takřka cokoliv, aby se uživili v tom našem malém CZ rybníku.

V jednom rozhovoru režisér Jiří Svoboda na otázku, jaký je plat režiséra, odpověděl:

Režisér nemá plat, neboť není zaměstnancem. Má honorář za vytvoření filmu. Honorář je dnes smluvní, tzn. že záleží na dohodě s producentem a na tom, jak velmi chcete nějakou látku natočit a jak o to stojí producent. U nás se honorář režiséra za hraný celovečerní film pohybuje v rozpětí 230 - 600 tisíc. Je třeba tento honorář rozpočítat na zhruba dva roky, které na filmu pracujete a uvažovat o tom, že pak třeba dva tři roky netočíte nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]