Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocit osizeni ceny za kokteil Virgin Colada

Od: sonaf odpovědí: 9 změna:
Byla jsem na zahrádce jedné restaurace, kde jsem si dala podruhé stejný koktejl Virin Coladu za dosti odlišnou cenu během týdne. Předtím mne stála 59Kč. Teď mi ji donesla jiná servírka a chtěla po mne už 95Kč. To už bylo téměř za cenu Piňa Colády s orig. rumem za 105Kč. Nechtěla mi ani ukázat napojový lístek a paragon po zaplacení mi ho zmačkala a vyhodila. Nechápu, jak tento podobný nápoj nealko koktejl během týdne mohla jeho cena vzrůst náhle o 36Kč.a tím téměř dohnat cenu alkoholové Piňa Colady, jen s rozdílem 10Kč. Je to nějaké zvláštní a k tomu silná neochota servírky. Tuším, že mne ošidila proto, že ji asi zřejmě vadilo, ale nedávala to najevo, ze si z el.zásuvky dobijím svůj mobil, i když mi to zpočátku dovolila. Tak si proto asi navýšila cenu za účet.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, zajímavý příběh - a nějakou radu nepotřebujete? Zdravím!

doplněno 07.07.16 09:26:

Skoro bych řekl, že nešlo o úmysl, ale o omyl. Číslice 59 a 95 si mohla servírka v tom "fofru" lehce v hlavě zaměnit a jednou účtovala správně a jednou se spletla. Dost možná, že jste vydělala na té první návštěvě restaurace a servírka se okradla. Takže, snad jediná rada je - už tam nechodit.

rora*
hodnocení

1x

Nápojový lístek jste si měla vydupat před zaplacením, paragon je na požádání povinna vystavit a hlavně pedat - příště by možná pomohlo pohrozit kontrolou z ČOIky. V tom případě už bych si tam ale žádný koktejl nedávala. :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Kdyby šel Vašekb s tebou, tak by se určitě takhle odbýt nenechal.

sonaf
hodnocení

Jde mi o to, jak zjistím tuto nesrovnalost v ceně, pokuď není na stole nápojový lístek s ceníkem a cena mi je řečena jen ústně? Virgin Colada za tak moc peněz.
sebod*

nápojovýlístek Vám MUSÍ předložit. Vězšinou leží na stolku. Když ne na Vašem, tak na vedlejším

sebod*

Teď s tím už nic neuděláte, když nemáte ani účtenku

sonaf
hodnocení

Je to méně navšťevovaná rodinná restaurace v zapadlé uličce, tak tam chodí málo lidí a jsou tam zvyklosti věřit číšňíkovi co Vám on sdělí. Snad jsem tam ani jídelní lístek ještě neviděla, občas to napíšou křídou na tabuli.

"Je to méně navšťevovaná rodinná restaurace..."

Rodinná - nerodinná, oficiální ceník musí být na veřejně přístupném místě, případně Vám ho musí ukázat na požádání. Účtenku vystavit taky musí (případně na požádání) a nemá právo Vám ji bez Vašeho souhlasu zahodit. V tom případě bych vyžadoval novou, navíc s razítkem a podpisem. Pošlete na ně ČOI.

Každopádně bych tam už příště nechodil.

doplněno 07.07.16 10:15:

Jestli je lístek napsaný křídou na tabuli, nebo vytisknutý lejzrovkou na křídovém papíře se zlatou ořízkou není podstatné.

atyfyg

Neexistuje žádný předpis, který by pro podnikatele přikazoval vlastnit a používat razítko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]