Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měli jste pravdu

Od: kokes* odpovědí: 10 změna:

Ahojte lidi,jak už jsem tu psal s výpovědi,že jsem ji dal a ona mě jí nepodepsala,Vy všichni jste mě dobře radili dej to poštou,ale já blbec jsem Vás neposlechl.Chtěl sem se zachovat fér a dát do z očí do očí...:(,no jinak vás chci informovat,že se nic nezměnilo,nechce podepsat...a svědci,no nevím,kuchař mě řekl,at ho do toho radši nazatahuji,že bude mít peklo od ní...lidi prosím co mám dělat?nechci tam být další měsíc?Včera jsem jí třeba řekl,že mě to ze zakona podepsat nemusí,hlavně,že to přijmula a jejáí odpověd?Já ti seru na zákon!tedka co by jste radili?

doplněno 08.07.16 12:51: Všem moooc dekuji,dneska me to podepsala...takze od 1 záři jsem volny

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

její odpověd? Já ti seru na zákon!

Moje odpověď? Já seru na tebe, výpověď je platná.

uska*
hodnocení

2x

Nemáte nějaké neduhy, které jste kvůli práci odkládal léčit? Určitě se na vás něco najde. Nebolí vás záda? Taková rehabilitace na neschopenku by vám pomohla.

hodnocení

1x

Poslední dvě nabídnutá řešení mi přijdou riiziková. Když přestanete chodit do práce, minimálně vám zadrží mzdu za předchozí měsíc a eventuálně bude požadovat náhradu škody, která jí vznikla omezením provozu v důsledku vaší nepřítomnosti. A to jí soud přiklepne, pokud vám někdo nedosvědčí předání výpovědi. Poslal bych tedy výpověď písemně, a když bych to chtěl znepříjemnit, pak tak aby to dostala těsně před koncem měsíce. Každopádně doporučeným dopisem.

lucky*
hodnocení

1x

Zdravím, všechno běžte říct na inspektorát práce, většinou sídlí na úřadu práce, ale stačí i jen telefon. Poradí Vám a mohli by tam poslat kontrolu (nebojte se, že by řekli, že je to na Vaše udání, i když to jim asi dojde).

S tou výpovědí, skutečně to pošlete doporučeně poštou. Anebo si s pracovníkem inspekce domluvte, že tam půjde jako Váš svědek, aby dohlédl na podání výpovědi.

Hlavně do práce choďte včas a neflákejte to. Kdyby Vás za to zaměstnavatel vyhodil, budete to mít v záznamech a s tím se těžko hledá práce a při případné evidenci na pracáku se s Vámi párat taky nebudou.

Pokud by Vám v době těch dvou měsíců,co budete ve výpovědní lhůtě, dělali naschvály nebo Vás jen i pomlouvali, hned to hlašte na inspektorátu.

I kdybyse flákal, tak ho nevyhodí, musejí dát vytýkací dopis a pár měsíců na nápravu. A i kdyby vyhodili, tak je u soudu svlíknete z kalhot.

hodnocení

0x

"...tedka co by jste radili?"

Teďka už nic. Komu není rady, tomu není pomoci. Když jste zdejší rady ignoroval, když se ještě něco udělat dalo, nežádejte rady další.

Jen snad jedna rada: do konce měsíce je zatím dost času. Nepromarněte ho znova. Ten měsíc navíc je snad pro Vás dostatečnou zkušeností.

damandys
hodnocení

0x

Tak dva dny do práce nebo něco vymyslete, aby Vás vyhodili "na hodinu".

"...aby Vás vyhodili "na hodinu" " *bzum*

Tak pokud použijete tenhle způsob, počítejte s výpovědí pro porušení pracovní kázně podle Zákoníku práce, §53. Sice budete na dlažbě okamžitě, ale už na ní asi zůstanete natrvalo. S takovým záznamem Vás nikdo do práce chtít nebude.

doplněno 07.07.16 09:49:

Jethro - "Já seru na tebe, výpověď je platná."

Ne, není platná, pokud jí zaměstnavatel nepodepíše, nebo prokazatelně nepřevezme jiným způsobem (doporučený dopis s dodejkou).

doplněno 07.07.16 10:01:

Ivzez - Jasně, špatně jsem se vyjádřil. Myslel jsem "pokud zaměstnavatel nepodepíše její převzetí"

iz*

Magdone, mýlíte se, výpověď je platná. Výpověď podepisuje ten, kdo ji dává, nikoliv příjemce.

Pokud ale zaměstnavatel nepotvrdil převzetí, bude tazatel těžko předání prokazovat. Ledaže by si svědek nakonec uvědomil, že pokud bude strkat hlavu do písku, je sám proti sobě.

hodnocení

0x

Začněte se v práci flákat. Neříkam nic nedělat, ale prostě dělat mnohem míň než jste dělal do teď. Vymlouvejte se na různé překážky, řekněte, že se cítíte unavený, že vás vyčerpává to neustálé dohadování, že nemáte už motivaci. A že byste tu motivaci nejspíš neztratil, kdyby tu výpověď v červnu bývala přijala. A jestli si myslí, že pracovník, kterého v práci udržela špinavým trikem, bude makat stoprocentně, tak se teda šeredně spletla. Snad jí to dojde a tu výpověď vám přijme antidatovaně.

Samozřejmě pokud to nezabere, pošlete koncem července výpověď doporučeně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]