Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je možné někoho zastupovat u soudu, v podstatě v roli právníka. Řekněme, že někdo ze známých něco vyvede a vy jakožto člověk znalý zákona mu chcete pomoct a nějakým způsobem ho zastupovat a obhájit to, že má pravdu on a takřka rozmetat druhou stranu všemi možnými paragrafy a důkazy.
A další věc - jedete někde po městě a vidíte člověka, co stojí na přechodu a sedí v autě, co s tím jako běžná osoba můžete udělat? Hádám, že většina z vás na tuto otázku odpoví, že se s tím nedá udělat nic, ale já si myslím, že "nic" není řešení a že tohle by se mělo nějakým způsobem řešit.
Celý dotaz je myšlen čistě teoreticky, takže ho berte s rezervou.
Ano, lze se nechat zastupovat kteroukoli plnoletou osobou. Tato osoba musí mít od zastupovaného písemnou plnou moc.
Člověk, který stojí na přechodu a zároveň sedí v autě - asi bych si myslel, že mám halucinace, když ho vidím 2x. Pokud se jedná o auto, stojící na přechodu, tak se dá řidič buď slušně upozornit nebo zavolat policii. Obojí se obvykle mine účinkem.
Bylo to myšleno tak, že auto stojí na přechodu a řidič sedí uvnitř toho vozidla - špatně jsem se vyjádřil, omlouvám se.
A jinak k tomu zastupování, je možné toto udělat bez plné moci? V podstatě něco jako to má tato společnost ( obhajobaridicu.cz/... mám takový pocit, že zastupují řidiče a řeší za ně jejich přestupky, aby z toho pro řidiče byl, co nejmenší možný trest. Jak to mají takové společnosti řešené?
Plná moc je nutná vždy (i u služby, na kterou odkazujete). Podrobnější info např. zde rodinausoudu.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.