Nejste přihlášen/a.
Už asi 3 dny cítím hořkou chuť v ústech, nepřetržitě. Zkoušela jsem googlovat, co by to mohlo být. Našla jsem jako příznak těhotenství, kde to ale ženy popisují spíš jako kovovou pachuť (olizování trubky), což nemám, já cítím vyloženě hořkost - asi jako když kousnete do hřibu hořčáka, jen v mírnějším provedení. Navíc těhotenství je velmi nepravděpodobné (ale 100% nevylučuji). A nebo potíže se žlučníkem - nikdy jsem s ním nic neměla, necítím se nijak špatně, žádné jiné příznaky obtíží se žlučníkem nemám. Nemá někdo podobnou zkušenost, tip o co by mohlo jít?
Aprile,co píšeš je chvályhodné. A což mléko a sýry? To zas vadí mně. Ajo: U diabetu to bývá aceton v dechu. A také by by trpěl žízní .
Mléčné výrobky ano, ale ne v nějaké neobvyklé dávce. Jak píšu výš - snažím se teď trochu o redukci hmotnosti, tak už pár týdnů dlabu docela střídmě. No uvidím, co z toho bude
Ono hodně záleží na tom, co jste před tím jedla a zda dostatečně pijete.. Většinou to bývá, když jíte hodně masa, sýrů, uzenin, vývarů. Každý jsme jiný. Někdo si dá večer sklenku mléka a ráno má v puse lepivé hořko. Vegetariáni tento problém asi nebudou znát.
Děkuji, já právě masař moc nejsem. Maso jím v podstatě jen k obědu a to ještě tak4x týdně. Pitný režim mám dostatečný (piji jen vodu, v létě s citronem a mátou). No, uvidíme, kdyžtak zajdu v příštím týdnu k lékaři.
Balzerka
Ano,je to tak.Pokud člověk trpí tzv.obžerstvím a láduje do sebe samé hnusy,obzvláště ty chemické z konzerv,nadbytek tuků,masa,cukrů,bílé mouky,oplatek,sušenek,sladkých,hnusných limonád a coly,tak tím více jeho játra trpí.
Potom se to právě odráží na různých aspektech.Lepivost a hořkost v ústech je jeden z příznaků.
Zabývám se čínskou medicínou.Ta je stará tisíce let.Až posléze přišla na řadu ta naše "západní."
Dle všeho mám pravdu !
Podívejte se na odkaz : cinska-medicina.zdrave.cz/...
Na odkaz jsem koukala, ale žádný jiný příznak krom hořkosti v ústech nemám - nejsem nijak slabá, unavená, nic mě nebolí, netrpím žádnými zažívacími obtížemi. Kdybych byla po nějakých mejdanech s nezřízenou konzumací alkoholu a tučného, tak bych to brala v úvahu, ale já se poslední dobou snažím trohu zhubnout a tedy jedu spíše odlehčený jídelníček bez prasáren, proto si říkám, co by se najedou žlučníku/játrům nelíbilo
vzpomínám si, že teta měla divnou příchut v ústech a byla jí diagnostikována nadměrná tvorba acetylénu v těle, myslím, že jí bylo lékařem doporučeno 2 dcl bílého vína denně.
teta to mela po prodělané žloutence
opravuji...aceton a ne ace´tylén...byl to aceton
Dobrý den, nejedla jste v posledních dnech piniová semínka, nebo něco v čem byla obsažená?
Já měla úplně stejný problém před lety několikrát, trvalo to i několik dní, pak to odeznělo.Je to fakt hnus, nešlo to zajíst, zapít, byla jsem taky vyplašená.
Až jsem někde našla, že toto někomu způsobují právě pinie (ale ne všechny, jen nekvalitní). Pak mi došlo, že pokaždé jsem předtím pinie jedla. Od té doby co je nejím, mám klid.
Ale na dovolené na sicílii jsem neodolola, dávali je skoro do všeho, tam se mi to nestalo.
Tak zapřemýšlejte, může se to ozvat i týden po konzumaci.
Můžou se skrývat i v různých tyčinkách, nebo směskách oříšků apod.
Tak ať Vám vše dobře dopadne !
Děkuji za tip, ale určitě ne. Jsem doma a jím jen vlastnoručně připravené. Takže v posledním min. měsíci rozhodně nic, co by kolem pinií jen běželo. Asi zkusím těh. test a pak se vypravím k obvoďákovi, co si myslí o mém žlučníku
Tak to leda! Já sice na nějaké mysli směsi a tyčky nejsem, ale neříkám, že to do pusy nikdy nevezmu. To by mohlo být! Když to neodezní, skočím za tím felčarem
Já na to vsadím. Zvlášť,když píšete, že jste v pohodě. Mě taky vůbec nic nebylo, jen ta hořkost
sice jsem plašila, ale k lékaři jsem nešla, právě proto, že jsem se jinak cítila skvěle, dýchala jsem na manžela, jesli to taky cítí z mého dechu, nic necítil a klepal si na čelo mimochodem, on je jedl také a nic. Stává se to jen někomu.
Dejte vědět jak Vám to dopadlo.
Občas mám podobné problémy. Ale bolo by dobré sledovať tuk v krvi. Ja mám sledovaný cholesterol, a mám dlhodobo dietu nizkotučnú, mám povolený len, napr. syr do 30% sušiny, a p. Interná lekárka to môže sledovať v krvnom obraze, v pečeňových testoch, AST, ALT. A aj celkovo stravu prispôsobiť na znižovanie tučných jedál. Acetón cítiť pri problémoch s cukrovkou.
A nemáte to třeba jen na nějaké straně v ústech? Já mám totiž podobný problém. Od jisté doby hořkost v ústech. Začlo to krátce po tom, co mi udělal zubař novou plombu tak blbě, že se dotýká druhého zubu. A ono se občas zůstane něco minimálního mezi těmi zuby tak, že to nevyberou ani mezizubní kartáčky a musím si mezi těmi 2 zuby protáhnout nic. Zkuste si pořádně pročistit mezizubní prostory, niť + kartáčky, co to půjde + ústní voda a takhle opakovat pár dní. Může to být totiž i taková banalita.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.