Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdybych zemřela,co bude se synem?

Od: kyticka777® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,můj dotaz zní bizardne, ale poslední dobou mě tato otázka velmi trápí. Mám syna cca ročního, s tatínkem nežijeme, tyral mě,bil,není to dobrý člověk. Se synem se stýká jednou týdně na tom jsme se dohodli. Syna mám soudně svereneho do péče, a teď moje otázka, lze napsat závěť nebo něco takového a v ní určit opatrovníka mého syna kdybych zemřela? Teď by ho dostal automaticky otec.a to pochopte nechci. Na koho se obrátit a lze to vůbec? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kytričko, takhle myslet nesmíte! Měla jsem to také tak, se dvěmi děvčátky. Prostě nesmíte být nemocná, nesmíte umírat. *bum*Já jsem je odchovala a teď to mám s pejskem. Je to asi blbost, že to srovnávám, ale já nesmím churavět a zemřít, protože by se nikdo o Dorotku nepostaral. A tak to je a tak přecházím a řeším velké bolesti a problémy. Prostě nesmím! A dost. *bum*

hodnocení

Vím jak to myslíte, člověk nesmí ztrácet ducha, ale jde mi o to,že náhoda je blbec,srazí mě auto, nebo cokoliv,a nechci žít s myšlenkou, že bych tady toho drobka nechala samotného napospas někomu, od koho jsem ráda že jsem pryč.
sebod*

Syna by dostal otec. Domnívám se, že Vy to nijak nemůžete ovlivnit.

Kdyby člověk nemyslel na nepříjemné věci, tak za prvné neexistují pojišťovny a za druhé ty nepříjemé věci se nepřestanou dít a za třetí z těch neexistujících pojišťoven by poškození nic nedostali.

hodnocení

0x

Kyticko jste nemocná? chápu vaši starost, ale pro vaše zdraví by bylo dobré se těchto myšlenek zbavit...:)

hodnocení

Nemocná nejsem (ještě to raději zaklepu) ale pořád se něco děje, když čtu zprávy,a všude umírají lidé,i nevinní... Můžu to být i já :(

hodnocení

0x

takové myšlenky si nepřipouštějte... byla jsem v podobné situaci - sama jsem vychovávala dceru, její otec nám jen ztrpčoval život - a já věděla, že se mi nesmí nic stát, dokud ji nevychovám, protože se o ni neměl kdo jiný postarat - a cítila jsem jistotu, že to tak bude, že se mi nic nestane, protože mám důležitý úkol... věřte tomu i vy a netrapte se starostmi "co by kdyby" - vám se zkrátka nic stát nesmí!

sebod*

Rádcové, domníváte se snad, že matky (otcové) samoživitelé, kteří zemřeli dejme tomu v roce 2015 si připouštěli to, že se jim může něco stát? Jestli zemřu nebo ne, není přeci o tom, jestli si něco "připustím". Smrt je realita. Potká jak nepřipraveného, tak připraveného (jestli se teda dá vůbec na smrt připravit). Někteří z vás vědí o tom, že se starám o tři malá vnoučata. Také se modlím k Pánubohu, abych tady na světě kvůli nim byla co nejdéle. Ale čertví, jestli mě Pánbůh vyslyší ;). A pro tuto eventaulitu mám také připravené řešení. Takže vím, že když se mi něco stane, tak se o děti má kdo postarat. Vše je domluvené třeba i na sociálce.

cinematic*

Přesně tak, tazatelka položila naprosto pragmatický dotaz, který je především důkazem zodpovědnosti. Nikdo neví, kdy k tomu dojde. A odpovědi typu "nesmíš" jsou naprosto zbytečné a nicneřešící výkřiky. Já zastávám názor, že nejhorší je být nepřipraven (když to lze, samozřejmě). V tomhle případě si myslím, že dítě by bylo svěřeno do péče otce, pokud by se neprokázalo, že toho není schopen (psychologický posudek, špatné sociální podmínky apod.)

hodnocení

Na koho se tedy obrátit, na právnika?
doplněno 06.07.16 20:49: Myslíte že i přes můj vyslovny nesouhlas v závěti nebo v nějaké listině ani k tomu by soud nepřihledl?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- Vy myslíte, že by otec syna týral?

hodnocení

Si nemyslím že by ho tyral, ale nechci aby z něj vyrostl takový člověk jako je jeho otec..
pohanka*

No, někdy geny nepopřete. A třeba, ať už bude syna vychovávat kdokoliv, násilnické sklony se u něj mohou projevit tak, jako tak.

Pokud Vás bývalej bil a týral, měla jste na něj podat trestní oznámení. Mít v ruce potvrzení od lékaře, vše nafocené a zdokumentované.

Od takového člověka bych se přestěhovala na druhý konec republiky, abych mu ztížila kontakt se synem. A ne mu ještě vycházet vstříc, aby ho každý týden viděl, ovlivňoval. Zde si rozporujete.

Někteří lotři sice bijí své manželky, ale na dítě si nedovolí. Dítě může vychovat a poskytnout mu dobré zázemí.

Jistě se dožijete požehnaného věku a syna odvedete k oltáři. A pokud zemřete, věřte, že potom už Vás nebude nic bolet, a bude Vám i jedno, kdo syna vychová.

Nejbližší mu bude stejně vždycky otec, zvláště, budou-li se vídat každý týden.

hodnocení

0x

A co kdyby se otec o syna postarat nechtěl, nebo nemohl, nebo žil tak, že by nebyl pro výchovu vhodný (alkoholiuk, feťák, nemakačenko apod.? Pak by se mohl postarat někdo z Vaší rodiny, ne? Pak by bylo asi vhodné nurčit, kdo to bude. Chápu Vaše obavy, ale moc se tím nezaobírejte, člověk si přitahuje to, na co hodně myslí.

hodnocení

Myslela jsem moji mamku, že bych jí ho popřípadě svěřila.otec by byl schopný se postarat ale chci mít že svého syna slušného a hodného človeka,nějakých morálních zásad (nejsem tak uvedomela jen nevím jak lépe to napsat) prostě nechci aby ho vychoval k obrazu svému, nedej bože aby k tomu přispěla jeho matka.. Ne,nedá mi to spát,a musím to řešit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]