Nejste přihlášen/a.
Marcel Pagnol: Jak voní tymián, cokoli od Geralda Durrella, Jaromíra Kolárová: Náš malý, maličký svět, Robert Ruark: Medojedky, "předlistopadová" Zdena Frýbová, František Nepil: Střevíce z lýčí, cokoli od Robina Cooka (thrillery z lékařského prostředí) a mraky dalších.
Kniho,zdravím,pěkně se čtou knihy od Britky Ann Granger,jsou to detektivky,nechybí ani milostný ton.S autorkou komunikuji,pracovala dříve jako ambasadorka v Čechách.Nejlépe začít od 1.knihy - Na to vem jed. Přesně dobré čtení na léto a pohodu./objednejte v nejbližší prodejně knih,neplatíte poštovné/.Pomýšlím na založení fan-clubu.
Pokud čtete v angličtině,můžete si i objednat přímo od autorky - můžu kontakt dodat.Pěkné počtení.
Detektivka? čtivá? Vše od švédské dvojice Maj Sjöwallová a Per Wahlöö, sympatický detektiv Martin Beck a celá řada dalších z oddělení. Trochu drsnější detektivky od Raymonda Chandlera se smyslem pro humor a porozumění pro chlast milého detektiva Phila Marlowa i samozřejmě vyřešení případu. Znalci a milci detektivek znají detektiva Steve Carellu a kolegy z 87. revíru z fantazie Ed McBaina, všechny ve výborném překladu do češtiny, překladatelé a překladatelky se do knih vnořili a udělali z nich i pro české čtenáře velmi čtivé lahůdky s drobnými jazykovými perličkami.
Pro ženy? Pro ženy hledající? Například kniha Valerie Frýbové Štěstí.cz Zajímavě se čtou prazvláštní příběhy Petry Hůlové, například Paměť mojí babičce, nebo Iva Pekárková, nebo ještě prazvláštnější prostředí z knih Kateřiny Tučkové.
A další a další. Ze zahraničních autorek například oblíbená Betty McDonnald a její kniha Vejce a já a Co život dal a vzal.
Když vejdete do knihovny, tak každá stá kniha (jedna ze sta) je dobrá k přečtení. Zdá le to málo, ale je to jako s houbami. Je jich plný les, ale k dobrému pochutnání jsou jen některé. Dobrých knih je tolik, že i kdyby léto propršelo, tak všechny ty nejnej nepřečtete.
Hoste - moc mě potěšilo,že jste vzpomněl Chandlera -je to moje jedna ze životních lásek...úžasné příběhy v téhle drsné škole plné svérázného humoru.Vůbec klasika je ve své letitosti fajn./Vámi uvádění detektivové/.Omnibus - 3x -z modernějších vydání - např.Ken Bruen,C.J.Box a další.Za studentských let jsem sbírala krimi o soudci Ti - ani nevím,zda mám všechny./taky dávná klasika/Pěkné počtení letní!Hanna
Nyní jsem dočetla knihu ,,Stoletý stařík, který vylezl onem a zmizel,, od Jonase Jonassona.
Humorná, neuvěřitelná dobrodružství 100 letého staříka. Současná doba i v druhé lince jeho celý život, který Vás donutí trochu v nadsázce přehodnotit historii. Chytne Vás od od začátku, žádná zbytečná omáčka.
Pokud jste neviděla film, tak doporučuji. Já jsem se zasmála.
doporučila bych knihu Pod maskou smích kterou napsala Jarmila Loukotková a i další knihy ( Není římského lidu , Spartakus, Není římského lidu ), přeji dobré počtení
Moje každoroční prázdninová kniha je Co život dal a vzal Od Betty Mc Donaldové. I když už znám slovo od slova, pokaždé se stejně upřímně chechtám.
Ráda jsem četla všechny Zvěrolékaře od Herriota, oddychové knihy Ivanky Deváté, Nyní mám snad nejraději knihy Magdy Váňové: namátkou: Zapomeň na minulost, Sestra a sestřička, Pavouk v síti...Má to spád, občas je to až neuvěřitelné...
A poslední dobou čtu knihy od Patricka Taylora: Doktore...Je jich už asi devět. Milé, podobné, jako u Herriota, jenže o léčení lidí. Např:
Doktore, fofrem, jde o život.
Doktore, to byl ale kotrmelec.
Doktore, tak na zdraví.
Doktore, šťastný a veselý...No a asi 5 dalších. Je to takové úsměvné, odpočinkové.
Kdysi jsem měla ráda Remarqua a Hemingwaye, ale jak stárnu, zdají se mi dost drsní. Už mám raději něco veselejšího.
Zs starých knih si přečtěte knihu Kouzelný dům od K. J. Beneše /1939/. Prolíná se tam láska, zápletka, ztráta paměti po havárii, nečekaný závěr. Na to, že kniha je opravdu už stará a dnes je moderní něco jiného, přesto je úžasně nadčasová. Mám ji 2 x, mohu jednou zdarma poslat /jen za poštovné/. Jaga.
Zmizelá , lepší, než film. A parádní detektivky s prvky nadpřirozena, tajemna jsou od J. Rollinse - databazeknih.cz/... - krom série s náboženstvím, to je nudaaaa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.