Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčina motání hlavy

Od: jakell® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

čas od času, jako třeba dnes, se mi stane, že se mi začne točit hlava ještě před tím, než vstanu. Pak musím mít hlavu ve stejné poloze a nekývat s ní moc. Tlak mám vždy když se mi toto stane naprosto ukázkový, alkohol jsem nepil a vstával jsem pomalu.

Abych se to dočasně zbavil, stačí si něják zvýšit tepovou frekvenci, třeba kliky, ale to zabera max. na 1 minutu, popř. jdu ven a jakmile vyjdu z domu, motání je pryč, ale jak se opět vrátím, je to zpět, sice o něco slabší, ale zase je to zpět.

Nevíte někdo jak bych tomu mohl zabránit, aby se mi to už nestávalo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takové protivné, nárazové, točení hlavy, umí udělat krční páteř. Několik uvolňovacích cviků by to mělo odstranit. ;) Rovná záda, ramena dolů, ta ramena si hlídejte! Hlava jde pomalu do předklonu, pomalu narovnat a bradou udělat šuplík. Prostě bradu s hlavou zasunout. Chvíli podržet a krk uvolnit. Znovu do předklonu atd.

doplněno 29.06.16 10:48:

Jsem ráda ;)

hodnocení

Moc, moc Vám děkuju, výborně to zabralo!

hancule*

Dobrý den Jakelli, už jste dostal návod na cviky - zabraly.Pokud by ale potíže přetrvávaly,zajděte se ,ukázat, lékaři.Když budete mít potvrzené právě potíže s krční páteří,postarejte se o vhodný zdr.polštář,který Vám i ve spánku udrží krk v pasivní a přitom správné poloze.Během spánku se totiž polohujete nevědomky a to může způsobovat potíže po ránu.Pokud budete mít i během dne-nenadále bez zvláštních pohybů krku-Vámi popisované potíže,zajděte jistě k lékaři./dostanete info o sportu,kterému se vyhnout-např.plavání a dalších aktivitách/Neléčíte se se žilními problémy?Nebýváte někdy bez příčiny zmatený? Je potřeba vyloučit i jiné příčiny. Hodně zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]