Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zájezdy do Černobylu

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Nevíte prosím někdo o volných zájezdech do Černobylu v termínu od 11.7 do 7.8? Nemohu nic najít...Už je to vyprodané? :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

chernobylwel.com/...

docernobylu.cz/...

doplněno 28.06.16 21:24:

Pokud mě oči neklamou, lze v dolních políčkách vybrat měsíc i den zájezdu, nevidím, že by bylo plně obsazeno...

hodnocení

Jo? A už ste na to někdy kliknul? Já jo Napsal sem tam jméno a email ,uvídíme kdy se mi ozvou ,ale nedávám tomu moc nadějí

ohneta*

My jedeme v září s agenturou z toho prvního odkazu. Ozvou se určitě, nebojte

janul
hodnocení

0x

Tam se fakt jako jezdí? Před měsícem jsem viděla reportáž, kde pan kameraman chodil a měřil tam záření, a bylo to fakt hustý. Zajímavé to asi bude. Ale to si lidi neváží svého zdraví? Anebo pravděpodobně jim nikdo blízký neumíral před jejich očima na rakovinu, tak jako mě. To teda zírám.

xy

Tak asi nepůjdou až k tomu tehdy roztavenému jádru reaktoru ne? :) hustý znamená jaké záření a kolik jednotek?

asi bych se víc bála radonu v domě po léta, než pár dní na povolených cestách v Černobylu.

fik

Tam už je taková úroveň záření že za krátkou dobu pobytu už ti to nic neudělá. Samozřejmě kdyby jsi tam byla třeba rok tak už by se něco stát mohlo,ale za těch pár hodin exkurze určitě ne. To dostaneš asi takovou dávku jako na rentgenu

fik
hodnocení

0x

Mě by zajímala věc jak to tam probíhá,kde se musím nahlásit pro případnou prohlídku a tak. Protože já kdybych tam jel tak ne s agenturou,ale vlastním autem a na té ukrajině bych si toho prohlédl víc,ne jenom černobyl. Samozřejmě je mi jasné že by mě nepustili autem do zakázaný zóny a ani bych tam nejel,ale chtěl bych si objednat exkurzi přímo na místě,je to možné? dělal jste to někdo?

janul
hodnocení

0x

Ten počet jednotek jsem si fakt nazapamatovala, kdybych to věděla, že to budu jednou pro xy potřebovat, tak bych si to určitě zapsala. K reaktoru samozřejmě nechodil, chodil po vesnici , po lese, po těch starých opuštěných domech, továrnách a měřil, někdo to bylo překročeno několikánásobně, kde by to nikdo nečekal, rychle si oblékal jakýsi skafandr. V lesích to bylo nejhorší, tam se to bude držet ještě několik desítek nebo stovek let. Pak tam navštívil jednoho starce, který neposlechl a neodešel, žije tam dodnes, vypadal zázrakem normálně. Určitě takových dokumentárních filmů existuje víc.

xy

No, vzhledem k tomu, že by mě takový zájezd taky zajímal, tak by mě právě zajímala i ta úroveň záření, a jaké záření tam naměřili. A čím. Jistě existuje více filmů, ale právě ta radioaktivita je téma, kterým lze snadno vzbudit strach nebo hysterii, nebo naopak pocit " že o nic nejde " , podle zadání tvůrce. Proto jsou zajímavé ty konkrétní druhy záření a dávky.

ohneta*
hodnocení

0x

youtu.be/...

doplněno 01.07.16 18:57:

Zde je vše uvedeno. Za návštěvu získáte ozáření jako po 6 hodinovém letu

nikdo*
hodnocení

0x

Můj kolega byl na té expedici, která byla zmíněna v té TV. Jeden z účastníků poskytl TV své zkušenosti a natočené záběry. Úroveň radiace je tam celkem malá. Dodnes tam žijí lidé, kteří odmítli opustit svoje obydlí, oni je odstěhovali násílím a načerno se vrátili. Už se s nimi nikdo nezabýval. Zůstali tam a žíjí stále. Hub v lesích tam je nepočítaně, ale báli se je sbírat.

Měli jednoho ukrajinského průvodce(hlídače?), bez průvodců se tam nedostanete. Dostali se do spousty zpustošených provozů, k reaktoru vás nepustí. Hlídají to tam vojáci s ostrými. Prý jsou chápaví, poradí, ale naprosto nesmlouvaví, a hned "rachotí" uzávěry samopalů, když nechcete rozumět.

Hned vedle elektrárny je vojenský objekt bývalého OTHRadaru. Tam je spousta staveb, ale vše je vykradeno, zbyly tam holé zdi, pancéřové dveře, a zbytky instalací. Technika žádná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]