Nejste přihlášen/a.
Prosím nějakou zdejší, dobrou duši, třeba zdravotní sestřičku - o pomoc s výkladem přiložených obrázků. Mělo by se jednat o výsledek vyšetření, kde by se mělo zkoumat zda dotyčný má potenciálně a především: srdeční potíže / přítomnost karcinomu / HIV/AIDS pozitivita. Koukl jsem na to ale absolutně nechápu. Pomůže někdo?
Někdo bude úspěšnější, ale pokusím se aspoň něco.. Nejsem sestřička a anglicky skoro neumím, ale nějakou zkušenost mám. Vyčetla jsem, že vyšetřovaná osoba má negativní nález, co se carcinomu týče. Nic chorobného nenašli. Vyšetření krve a moči.Obojí v pořádku. Krevní skupina 0, Rh+, tři měřené hodnoty jsou negativní. U nás jsou zkratky jiné, latinské. Moč žlutá, čistá, cukr v ní není, bílkovina není. pH 6, bez bakterií, leukocytů =bílých krvinek, značících zánět, bez krystalů .Pak je tabulka z nějakých vyšetření, odběrů. I když nevím, co se v tabulce zkoumá, to bych jen tipovala, tak první sloupec je druh testu, druhý je číslo = výsledek pacienta a třetí ukazuje, jaké rozmezí hodnot je ještě v normě. Kromě 3. položky odspoda jsou výsledky v daném rozmezí.Tedy v normě. Možná 4. položka shora má odchylku. Poslední tabulce nerozumím,to vyplivnul nějaký přístroj. Kéž Vám někdo odpoví přesněji.
Díky za snahu pomoci. Právě, jde o to, že mimo jiných neduhů, by tam měla být zmínka o HIV/AIDS negativitě a nikde to nevidím. Takže pokud z těch zkratek někdo vyčte něco k tomuto, nechť to prosím špitne :D
V záhlaví je o celkovém negativním výsledku. Pak taky by určitě "plašili" , kdybyste byl pozitivní na HIV. Byl by tam návrh na řešení, snaha vás opakovaně vyšetřit...Jedno vím, že když se dělají testy na HIV, že až po 6 týdnech od pravděpodobného kontaktu s nakaženou osobou. Dřív se asi nezjistí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.