Nejste přihlášen/a.
Známému který má syna přišla upomínka na dopis do vlastních rukou na poště . Na upomínce je napsáno jméno jeho syna a ještě k tomu byl lísteček že se jedná o výpověd od nějaké smlouvy přitom žádnou smlouvu neuzavíraly ani od žádnou nerušily tak co by tomhlo být? Může osoba mladší 15 let převzít dopis tohoto typu který je určen do vlastních rukou , kdyby ne asi by to byl vcelku problém
. Je to zvláštní protože mám za to že osoba mladší 15 let nesmí žádnou smlouvu uzavřít tím pádem ani zrušit?
Pošťačce by se měl příjemce prokázat občanským průkazem a ten ještě nemá, takže zásilku musí podepsat zákonný zastupce, tedy rodič. Smlouva se při sepisování také opírá o údaje v občanském průkaze. Takže smlouva nemohla být uzavřená.
Smlouva se při sepisování také opírá o údaje v občanském průkaze. Takže smlouva nemohla být uzavřená.
A to podle čeho je tomu tak, vždy? Co na to OZ? Nezakazuje děckám uzavírat smlouvy.
Buss, máš pravdu, zákoník to řeší tak, že děcka můžou uzavírat smlouvy úměrně svému věku, tzn. šestileté děcko si nemůže koupit auto, ale rohlík nebo lízátko klidně jo...
Proč myslíte, že občanský průkaz nemá, třeba ho má Krom toho se může prokázat třeba i pasem, nejenom občanským průkazem.
Ale jinak jsem taky myslela, že pošta v takovém případě vydá zásilku zákonnému zástupci, ale kdysi jsem četla v tisku článek, že nikoli. Že prý buď odesílat musí na obálku uvést, že je možné ji vydat zákonému zástupci dítěte XY nebo si ji musí vyzvednout dítě
Nj, tady byl ten článek:
Fakt je tedy ten, že když já něco přebírala "za děti", tak na obálce opravdu bývalo uváděno "Rodičům dítěte XY"... ale i tak mi to přijde divné. I když zas na druhou stranu je pravda, že i jako rodič musím ctít listovní tajemství dítěte, neb listina základních práv a svobod zřejmě předpokládá, že i děti jsou lidé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.