Nejste přihlášen/a.
Prosím vás mám dotaz, pořád projíždím nějaká stránky úřadů, ale nikde jsem se nedočetla jak to vlastně je. Končí mi platnost OP a potřebuji nový. Když půjdu na úřad (v Brně), tak co vše potřebuji? Starý průkaz a nějaký vyplněný formulář? A ten se vyplňuje až na úřadě nebo můžu doma? A platí se něco? Vyfotí se mě předpokládám tam.
Děkuji za odpovědi, já jsem v tomhle opravdu zmatená
Půjdete s nynější OP a požádáte o nový - tam podepíšete tiskopis, který vám vyplní přímo na přepážce a necháte se tam vyfotit -fotku si zaplatíte, za vydání nového..jsem neplatila... dělala jsem si nový nedávno
Přesně jak píše hahanaj, jen fotku neplatíte. Dělala jsem si nový před půl rokem a chtěli po mě ještě druhý doklad - ŘP nebo rodný list - to samé při vyzvedávání.
Zařizovali jsme před týdnem. Naší 91 leté babičce končí platnost OP v srpnu.
Zavolala jsem si na Měst úřad. Dohodly jsme se, že přijedou 2 pracovnice a zařídí vše potřebné. Přijely, zařídily. Měly s sebou foťák a takovou jednobarevnou deku. Jedna držela za babčou deku, druhá ji vyfotila. Vyplňovat jsme nemuseli nic, vše už bylo připraveno, jen se babča musela podepsat. A za 3 týdny nám nový OP zase přivezou.
Jsem ráda, že to tak dopadlo. Normálnímu zdravému člověku to udělají na MěstÚ, ale babču vozit, tahat, vysvětlovat...
Nejdřív jsem byla dost naštvaná. Kdysi moje babička měla už někdy od svých 70 let v látkovém OP - knížce, poznámku: Platnost neomezená. Dneska to 91 leté ženské skončí. Nakonec to ale dobře dopadlo, jsem ráda, že to máme za sebou a nebylo to vůbec nic náročného. Jaga.
Z dokladů chtěly ty ženy vidět jen starou občanku /současnou/, nic jiného ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.