Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohovor u dělníka. Nečekal jsem to

Od: delnik odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer,

Ucházím se o dělnickou pozici(skladník). Překvapilo mě, že budu muset na pohovor. Myslel jsem, že se to dělníků netýká. Jak bych se měl obléci? Snad oblek? Nebo jen něco formálnějšího? Jako dělník se nějakých záludných otázek bát nemusím, nebo ano?

A ještě prosím poradit, mohu požadovat, že chci zkušební dobu? Vyhoví mi, když toto budu požadovat? Rád bych zkušební dobu, kdyby mi práce nevyhovovala.

Děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

3x

Běžné civilní oblečení, ale aby bylo vidět, že jste si přece jen dal záležet. Skladník je kvalifikovaná práce, takže i oni to berou vážně. Zkušební doba určitě není problém. Hodně štěstí ;).

pohanka*
hodnocení

3x

Tzv. neformální oblek.

Je dobré se podívat na jejich oficiální stránky a zjistit firemní kulturu.

Pohovor je snad běžný všude. Potřebují Vás vidět, jak vypadáte, mluvíte, chování. Na člověku, který holduje alkoholu, silně kouří, má deficit spánku, se všechny tyto závislosti vizuelně projevují a je dopředu vyřazen.

Potřebují zjistit, jaké pozice máte za sebou, jaké zkušenosti, mnohdy se zeptají, proč jste odešel z minulého zaměstnání.

Záludné otázky? Můžete se setkat se zkouškou Vaší pohotovosti, smyslu pro legraci, ale většinou vše probíhá korektně.

Zkušební doba je snad všude, ne?

Ucházíte se o pracovní poměr, nebo o brigádu?

delnik
hodnocení

Díky za odpověď. Ucházím se o hlavní poměr

atreus*
hodnocení

3x

§ 34

(1) Pracovní smlouva musí obsahovat
a) druh práce, který má zaměstnanec pro zaměstnavatele vykonávat,
b) místo nebo místa výkonu práce, ve kterých má být práce podle písmene a) vykonávána,
c) den nástupu do práce.

(tedy nic jiného není povinné, ani zkušební doba)

-----------------

§ 35 Zkušební doba

(1) Je-li sjednána zkušební doba, nesmí být delší než

a) 3 měsíce po sobě jdoucí ode dne vzniku pracovního poměru ( § 36),
b) 6 měsíců po sobě jdoucích ode dne vzniku pracovního poměru ( § 36) u vedoucího zaměstnance.

(2) Zkušební dobu je možné sjednat rovněž v souvislosti se jmenováním na vedoucí pracovní místo ( § 33 odst. 3).
(3) Zkušební dobu je možné sjednat nejpozději v den, který byl sjednán jako den nástupu do práce, nebo v den, který byl uveden jako den jmenování na pracovní místo vedoucího zaměstnance.
(4) Sjednaná zkušební doba nesmí být dodatečně prodlužována. O dobu celodenních překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, a o dobu celodenní dovolené se však zkušební doba prodlužuje.
(5) Zkušební doba nesmí být sjednána delší, než je polovina sjednané doby trvání pracovního poměru.
(6) Zkušební doba musí být sjednána písemně.

sebod*
hodnocení

2x

oblek rozhodně ne. Klidně rifle a košili nebo tričko. Zkušebku Vám oni dají, nebojte se ;)

hodnocení

2x

Neboj, to není pohovor jak v píár reklamě. Potřebujou akorát vědět, jestli skladník není totální dylina. Oblek ne. Ale zase tam nechoď v hipsterskym ohozu.

hancule*
hodnocení

2x

Pohovor na pozici skladníka jsem nikdy nedělala,přesto zkusím několik rad.Čeká Vás nejen pohovor ústní,ale/možná/ i praktická zkouška.Oblékněte se tedy tak,abyste v prakt.části mohl volně ukázat své dovednosti-vhodná obuv,kalhoty,košile nebo tričko./pokud jste řidičem VZV,všechny doklady sebou/.Vše čisté,vyžehlené.Vlasy čerstvě umyté, upravené,zastřižené,upravené ruce,nepřežeňte to s deodorantem nebo kolínskou.Chovejte se vážně=jde o práci,při pohovoru si nepokládejte ruce na stůl,ale do klína,nepřekládejte nohy křížem, pokud budete mít tašku,položte ji na zem vedle židle,nevtipkujte,nemluvte příliš rychle ani jednoslabičně - snažte se být přirozený.Ptát se Vás mohou na to,proč odcházíte ze svého současného zaměstnání,proč chcete pracovat zrovna v jejich firmě,co víte o výrobkách firmy,zda máte nějaká zdr.omezení.Při zahájení -uvítání-vyčkejte na podávanou ruku,stejně tak při odchodu,kdy poděkujete za příležitost.

doplněno 26.06.16 09:39:

Pokud Vám nabídnou vodu k pití,přijměte,ale nevypijte najednou.Poděkujte.Také čistý kapesník je samozřejmostí.

svyjabob*

Docela bych se zeptal, z jakého důvodu neradíte dávat ruce nastůl ale do klína? Já mám ve zvyku, když s někým hovořím (né pouze na pohovoru, ale i tam jsem to tak udělal co si vybavuji ), a sedím za stolem, bud se opřít loktem o židly v případě že je to možné a je tam opěradlo na ruce, a nebo právě ruce na stůl, případně spojenými prsty, či s notesem s poznámky které jsem měl i na pohovoru, Vy vycházíte z vlastních zkušeností na pozici HR manažera, nebo je to pouze váš názor?

Ono dost záleží na typu stolu. Mluvíte-li s člověkem, který sedí za svým pracovním stolem, tak je neslušné dávat ruce na stůl. Pokud potřebuji prostor, stručně se optám "Mohu?". Sedíte-li za "svým" stolem Vy, je to jiné, tam je prostor jen pro Vás.

hancule*

svyjabob - pokud se zúčastňuji přij.řízení - jsem ve firmě hostem ,potom se nesluší dávat ruce na stůl -tam,kde mají ruce vaši ,hostitelé, /Nikdy také si ,nepřisouváme, židli ke stolu přijímacího úředníka../Na područku si,samozřejmě ruce-lokty dát můžete - často ale bývají při pohovorech židle právě bez područek,potom ruce volně do klína.U pozice skladník,neočekávám nutnost psaní poznámek,pokud by tato nutnost vyvstala,potom požádejte,zda můžete použít stůl.Potom doporučuji nový blok a dobrou propisovačku,nikdy ne utržené listy papíru./Většinou se židle s područkami nepoužívají proto,že některý z uchazečů o zaměstnání by ,pokud má nadváhu,mohl mít problém se vhodně posadit./Věřte,že i maličkosti někdy rozhodnou o výběru pracovníka.

delnik
hodnocení

Díky za obsáhlou odpověď

skladnik
hodnocení

Díky za radu

uska*
hodnocení

2x

mohu požadovat, že chci zkušební dobu?

Tuto větu NIKDY nevyslovte. Jen se taktně zeptejte, pokud byste byl vybrán, jak budou postupovat. Zda je zkušební doba? Na jak dlouho uzavřou s vámi po zkušebce smlouv, atd Oni se rozpovídají.

Pokud byste sám žádal o zkušebku, tak vás pravděpodobně nevezmou neboť bude znát, že váháte. Na 99% novému zaměstnanci se dává zkušební doba.

maara*
hodnocení

0x

Oblek mít nemusíte .. ale zase tam nepříjděte v plavkách a tílku. Něco takového slušnějšího .. jak kdyby jste šel na nějakou oslavu. Bylo by dobré něco o firmě vědět .. kdyby padla otázka "čím vás naše firma zaujala" nehodí se odpověd "protože to mám blízko z baráku".

Pohovor je na každou pozici, zaměstnavateli jde o to zjistit zdali je daná osoba opravdu na danou pozici vhodná, padnou otázky kolem životopisu - zdali se shoduje s realitou.

Zkušební dobu budete mít určitě, z toho důvodu aby se chránil zaměstnavatel .. kdyby jste byl debil, může vás jen tak vyhodit - kdo by to nebral. Ale raději se na to neptejte, jen se o tom zmiňte, ale ne tak aby to vypadalo, že vy chcete skončit - vyznělo by to tak, že vlastně ani nevíte jestli o tu práci stojíte a chvíli po tom jak nastoupíte tak skončíte - o to oni nestojí.

delnik
26.06.16 19:27
hodnocení

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]