Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslíte, že to přeháním?

Od: lucy* odpovědí: 5 změna:
Dobry den, vlastne ani nwm odkud zacit. Proste jsem asi precitlively clovek nebo si myslite ze mam potrebu byt stale stredem pozornosti, ale takhle to bohuzel neni. Jde o me narozeniny. Tedy ne jenom o me ale i o narozeniny ostatnich lidi(mych pratelu, rodiny...atd). Proste ted tak nejak vsichni postupem veku cim jsem starsi ( bude mi ted 30.6. 14 let) zacinaji na me narozeniny ( kdyz to reknu osklive) kaslou na moje narozeniny. Ve skole mam par nejlepsich kamaradek, jedna z nich mam narozeniny stejne jako ja, vsichni prali hlavne ji a me brali jako tu , co ma narozky stejne jako ona. Ale pritom si myslim ze me maji celkem radi, nev hybaji se mi smejeme se spolu, snazim se byt objetava atd... No a doma zase ( nejspis kvuli tomu ze mam narozky takhle na konci skolniho roku, ale stejne) na me taky celkem serou. Mladsi sestra ( v dubnu ji bylo 11) si oslavu planovala uz nekdy v rijnu. Mela ji velkou, celou ji to organizovali rodice, pozvala si celou tridu vcetne ucitelu, a jeste me a dve me kamaradky. Dostala spousty darku a vsichni se o ni zajimali( o darky ani o prehnanou pozornost mi nejde, jen bych ocenila kdyby si vzpomneli a treba mi neco hezkeho rekli nebo neco prochystali, nejake prekvapeni abych vedela ze tenhle den patri jen me...) Dokonce jsem rodicum rekla, a tak ,,nenapadne" rekla co bych si prala k narozeninam ( jo, klesla jsem tak hluboko, ze jsem jim rikala co chci k narozkam). Rekla jsem,ze kdyby nevedeli, co mi k narozkam koupit, tak ze by se mi docela libilo tohle... Ani se me treba ( jako treba kamaradky, te se normalne zeptali) nezeptali, co bych si prala k narozeninam... Je mi z toho smutno... Kamaradka ma tuto sobotu oslavu a me mama rekla, ze kdyz to stihnem tak mozna o prazdninach... je mi vazne moc smutno, chapu ze rodice maji svych starosti spousty ale ja po nich nechci zadnou party, stacila by mi soukroma oslava s nejblizsimi( babicka, sestra, rodice). Poprat mi a treba jit na zmrzku, nebo do kina, nebo nekam do bazenu kdyz je tak hezky... Tak dekuju tomu, kdo si tento nudny text precetl az do konce a budu rada za vsechny odpovedi, i kdyz vim ze ms tu budou ssi vsichni hatovat a rikaf mi ze jsem blba s rozmazlena a ze si vymyslim a delam ze sebe chudinku jenze js to takhle vazne citim... Dekuju moc jeste jednou☺

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlamak1
hodnocení

2x

Neber to tak vazne. Prijde vek, ze si ani nebudes prat, aby ti to cislo narustalo :)

Narozky jsou jenom nejaky pripitomely interval (365 dnu) co nekdy nejaky pitomec vymyslel a vsichni se jdeme z toho zblaznit. Jde jenom o cisla a byt obdarovan, pripadne se lidi oziraji, tvari se stastne a pritom v koutku duse breci "zas mam o rok vic" ... :D Kdyby te nenaucili, ze takto to je, ani o tom nevis, ze mas nejake narozeniny. Takze to neber tragicky, tes se z kamaradu a ze zivota.

Ja to pojal obracene. Rodine jsem rekl, ze nechci byt obdarovavan, ze na moje narozky koupim darek ja jim (ze to se mnou vydrzeli) :) A bylo to super. Mam radost, ze si z radosti vzali darek ode mne a tim mne dali obrovsky dar - tesili se z darku ode mne :) :)

A dnes je obdaruji kdy se mne zachce a na nejaky datum, kdy jsem se pry jako narodil uz nehraju.

doplněno 24.06.16 23:42:

A jo .. vsechno nej k narozkam ... *placni*

hodnocení

2x

Lucinko, několikrát jsi už psala o tom, jak ti všichni ubližují a nikdo ti nerozumí. Ale také ses zmínila o tom, jak se hádáš a rveš se sestrou, mezi řádky ses přiznala k tomu, že míváš nepořádek, jak jsou s tebou problémy a jak je mamka z tebe a z hádek s tebou,nešťastná. Také nějaká zmínka padla o tom, že děcka z tebe nepadají na zadek. Nemyslíš, že už jsi dost velká na to, aby ses nad sebou zamyslela?*hej*

Přes to všechno, co jsem ti napsala, ti přeji krásné narozeniny, krásné vysvědčení a nejkrásnější prázdniny.

Myslíte, že to přeháním?

hodnocení

0x

Ahoj. Pravda je, že jsi ve věku kdy je člověk citlivější na určité věci. Nemyslím si, že ze sebe děláš chudinku, ale musíš se naučit brát lidi takové jací jsou. Někde v rodinách si na oslavy nepotrpí, spolužáky člověk též nezmění..Věřím, že je Ti to líto a mrzí Tě to. Zde pomůže jen komunikace s rodiči. Dárek nech na jejich uvážení, ale že by sis přála uspořádat malou rodinou oslavu jim klidně řekni. Pokud žádná nebude, třeba bude o to větší k Tvým 15tinám. Víš, každý máme na toto jiný pohled, ale nikdo z nás nemůžeme říci Tvým rodičům co mají a nemají dělat. Předem Ti přeji k narozkám vše jen to nejlepší!

vilik*
hodnocení

0x
Já myslím, že časem poznáte, že oblíbenost není důležitá. Důležitý je respekt okolí. Ten získáte tím, jak se budete chovat, co budete znát a co z vás bude vyzařovat. Ono to zní možná divně, oblíbení lidé jsou fajn, je s nimi zábava, ale v okamžiku, kdy udělají něco po svém, obliba klesá. Musí jít s davem.
Jestli chcete vlastní názor, jen obliba nestačí.
Teď druhý problém. Oslava narozenin. Víte, že mnoha lidem nic neříká? Že ještě před pár desítkami let lidé nás ani nevěděli, kdy se narodili? Že v matrice bylo zapsáno až datum křtu?
Spousta lidí nemá potřebu slavit doteď. U žen je dokonce od určitého věku nevhodné zmiňovat věk. Třeba vaši rodiče nepodlehli módě pompézních oslav, které navíc nic neříká o tom, jak vás mají rádi. A ti ostatní nejsou důležití. Polovina lidí stejně na tyto oslavy chodí jen z povinnosti, nebo že je to zadarmo. Ty dárky pak musí koupit jako vstupenku, ale radost jim to nedělá.
Vaše mladší sestra může u rodičů třeba vyvolávat pocit, že je malá, dětinská, pořád o tom mluví, zatímco vy už máte rozum. Nevím. Nebo třeba něco plánují jako překvapení.
Rozhodně se tím netrapte.

hodnocení

0x

Možná jsi ve věku a v rozpoložení, kdy Tě to mrzí. Ale je to jenom prkotina, jsou i důležitější věci na světě. Pro všechny lidi zdraví a pro Tebe hlavně dobré známky a aby se Ti příští rok povedlo dostat se tam, kam chceš.*placni*

Roky utíkají a utíkat budou. Bez Tvého sebemenšího přičinění. Na co to nějak přehnaně oslavovat?

Nelíbí se mi ten typ émerických oslav, kdy si dívka pozve celou třídu a matka se potí v kuchyni, aby mazlíci měli vše, co srdce ráčí. Připadá mi to snobské. Za mého dětství jsme ani do školy v den narozenin nenosili žádné bonbóny, prostě nedělalo se to. Kdyby to někdo donesl, koukali bychom na něj jako spadlí z Měsíce.

Rodiče a sourozenci Ti určitě popřejí a doma bude rodinná malá oslava. A že sis řekla, co bys ráda? Jsi praktické děvče, pořád je to tak lepší, než pak být smutná nad nevhodnými dárky, z kterých nemáš radost. Dobře jsi udělala, že sis takto vybrala..

A naše letošní narozeniny? Já jsem ty své /61/ strávila v nemocnici, kde jsem pobývala měsíc. 2 spolupacientky mi popřály. Kytku od manžela jsem koupit nechtěla, bylo tam teplo a v nemocnici to stejně rádi neviděli. Vrátila jsem se domů 14 dní po narozkách, no a už jsem nedostala nic. Nějak to vyšumělo. A víš, že mi to vůbec nevadilo?

Pak měl narozky manžel /65/. Já byla na měsíc v lázních. Telefonicky jsem mu popřála, to ano, ale řekla jsem mu, že tady žádné velké trenky nemají, mají tu jenom oříšky a ty že by neukousal. Tak že mu nekoupím nic, hlavně, ať je zdravý kluk.

No a co? Žijeme dál. Život není jen o oslavách o podkuřování. Nic si z toho nedělej, Tvoje rodina určitě nezapomene a na kamarádky se vykašli. Aspoň pak zase nebudeš muset myslet na to, abys popřála Ty jim.

Přeji Ti hezké vysvědčení a hezké narozeniny. A pěkné, dlouhé a voňavé prázdniny.*pivo* *pusa*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]