Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek na bydlení a porodné

Od: anonymous* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

jedná se o doplatek na bydlení od ÚP (bydlím sám) a s přítelkyní (bydlí u rodičů) jsme zažádali o porodné, jelikož se nám narodila dcera. Od ÚP mi tedy přišel dopis, abych doplnil a doložil okruh společně posuzovaných osob a zajímalo by mě teda, proč u doplatku na bydlení je musím dokladat, když nejsme ve společné domácnosti a zda-li mohu přijít o ten doplatek na bydlení, když přítelkyně dostane porodné, z kterého já neuvidím ani korunu.

Děkuji za odpoveď.

S pozdravem

Jiří

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nezlobte se, ale jsem toho názoru, jako Pohanka. Dříve spolu chodili, měli se rádi, vzali se, narodily se jim děti. A byla rodina.

Dneska? Každý si zaskotačí s kým srdce ráčí, je to samý přítel a přítelkyně, žádný manžel a manželka. A pak všichni natahují ruku ke státu - já sice skotačil, ale ty, státe, za to plať. A když, jak píšete, s přítelkyní nejste, na co má stát rozhazovat jednotlivcům? Splňte svou povinnost, udělejte z družky manželku, makejte, starejte se o své dítě a vše bude v pořádku.

Družka dostane porodné, z kterého Vy neuvidíte ani korunu. A proč byste měl tu korunu vidět? Porodné je pro matku a pro dítě, ne pro nějakého druha. Vy jste nerodil, na co byste chtěl profitovat z porodného? To mi připadá juako nehoráznost. Doslova vyčůranost!

Manželé nejste, spolu také nejste, tak co vlastně chcete? Kdybyste byl fér chlap, napravil byste to a udělal z vás tří rodinu. Proč se mrskáte? Když jste se slečnou skotačil, snad jste k ní něco cítil. Tak proč se teď snažíte vyhnout své povinnosti?

Měl byste si najít třeba k zaměstnání i nějakou brigádu a koukat zabezpečit hmotně nejen sebe, ale i matku a dítě. Vy jste otec, ne stát, Vy byste se měl postarat. Dřív, když měl chlap dítě, byl už vyzrálý a věděl, že musí zajistit rodinu. Dneska? Každý chce jen podojit stát. Zamyslete se nad Vaším konáním. Slečna by určitě chtěla manžela, dítě tátu. tedy ale jen tehdy, jestli za něco stojíte. Někdy je opravdu lepší zůstat sama, než mít doma dárečka, který "z jejího porodného neuvidí ani korunu!"

Nedokážete si vydělat ani na vlastní bydlení, musíte žádat o příspěvky, proč jste tedy zplodil dítě, když se vlastně nedokážete postarat ani sám o sebe?

Svatá prostoto! *bzum*Jaga.

pohanka*
hodnocení

1x

Pokud bydlíte sám, tak žádáte jenom pro sebe. Tedy okruh osob společně posuzovaných není, jste jenom Vy sám. Přítelkyni s porodným nemusíte na úřadě uvádět, když spolu nebydlíte.

Přítelkyně žádá potom o porodné též sama, protože to slouží na úhradu porodu, poporodní péči, potřeby pro první dny života mimi.

Vy byste chtěl ,aby se s Vámi přítelkyně rozdělila o porodné? No, to nevím, nevím, naopak Vy byste jí měl poděkovat za jistě pěknou dcerku a koupit jí nějaký dárek.

Vy budete platit přítelkyni na její výživu a výživu dítěte, na pořízení výbavičky atd., vlastně jako rozvedení. Nebo se tomu říká alimenty, výši určí soud.

anonymous*
hodnocení

O porodné jsme museli zažádat společně, protože jsem uvedený v rodným listě...O porodné se dělit určitě nechci, ale též nechci potom kvůli tomu přijít o doplatek na bydlení...

Manželé nejsme, a spolu také nejsme...

pohanka*

Tak si to dejte dohromady, takový bordel v životě ničemu nesvědčí.

Požádejte ji o ruku, vezměte se a sestěhujte se spolu. Uvidíte, že budete všichni 3 spolu spokojeni. Každý má mít nějakou jistotu, nějaký domov, druhého, o kterého se může opřít, i Vy se budete více snažit. Uvidíte se s miminkem každý den, nepřijdete o nejhezčí chvíle jeho života. Naučíte se starat o kojence, batole a zastoupíte přítelkyni, kdyby onemocněla. Takhle nejste žádná rodina, ubližujete vlastně svým nejbližším. A kromě toho, Vaše přítelkyně se zase nenaučí vést domácnost, starat se o Vás, vařit pro početnou rodinu. Trošku se obětovat a vlastně i dospět, odtrhnout se od rodiny, která ji vychovala.

Říká se tomu manželská láska, ale dnes sobectví jednotlivce, vyčůranost.

Jste chlap, živitel rodiny, postavte se k tomu čelem, máte již odpovědnost.

Nevím proč, ale to dneska tohle strašně moderní mezi mladými. Nejsou spolu, nemají povinnosti. Chyba je na státě. Má mít prorodinou politiku, lidé ve svazku mají mít víc výhod, potom se bude rodit více dětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]