Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výplata-úmrtí zaměstnance:

Od: ruze® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Jen tak teoreticky mně napadlo,když zaměstnanec odpracoval celý měsíc a další měsíc má výplatní termín např. 15 dne a on třeba 10 dne umře,dostane se jeho výplata do dědictví nebo si ji podnik nechá?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Samozřejmě do dědictví. Předpokládám, ze se vyplata zasílá na účet zaměstnance, takže ji zaměstnavatel odešle a je vyřešeno ( co se výplaty za ten měsíc týče)
doplněno 24.06.16 13:30:

lucko, kriminalisté šetří příčiny úmrtí pouze u úmrtí, kde by se mohlo jednat o nějaký trestný čin! Těchto úmrtí je opravdu minimum, kdy se dělá zdravotní nebo soudní pitva.

lucka*
Dobře já jsem si to myslela takto, takže promiňte a děkuji za upřesnění.

atreus*
hodnocení

1x

§ 328 ZP

(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají. Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob.

---------

tedy do dědictví se dostane jen v některých případech

lucka*
hodnocení

0x
Ano výplata je odeslána na účet zaměstnance, pozůstalí je však povinen úmrtí zaměstnavateli neprodleně oznámit.
S penězi pozůstalí nemá právo nakládat do doby dokud kriminalisté neukončí šetření to většinou trvá až 3 měsíce.
hodnocení

No,myslela jsem spíše úmrtí např. na dovolené,nečekaný úraz atd.,tak děkuji všem za odpověď,já jsem si to tak nějak i myslela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]