Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jen tak teoreticky mně napadlo,když zaměstnanec odpracoval celý měsíc a další měsíc má výplatní termín např. 15 dne a on třeba 10 dne umře,dostane se jeho výplata do dědictví nebo si ji podnik nechá?
lucko, kriminalisté šetří příčiny úmrtí pouze u úmrtí, kde by se mohlo jednat o nějaký trestný čin! Těchto úmrtí je opravdu minimum, kdy se dělá zdravotní nebo soudní pitva.
§ 328 ZP
(1) Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají. Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob.
---------
tedy do dědictví se dostane jen v některých případech
No,myslela jsem spíše úmrtí např. na dovolené,nečekaný úraz atd.,tak děkuji všem za odpověď,já jsem si to tak nějak i myslela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.