Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dokončil jsem školu, řekněme, že je firma v které bych chtěl pracovat, celkově se mi ta firma líbí, nástupní plat není nejvyšší, ale práce která se tam dělá mi příjde zajímavá a postupem času je plat slušný, řekněme, že pracovat tam je pro mě takový malý sen, hodně bych se tam naučil. Jenže ta firma zrovna nenabírá zaměstnance, vlastně celkově nabírá jen málo. Jde o velkou firmu, nikoho známého tam nemám.
Mohu žádat o pozici na kterou není vypsáno vyběrové řízení? A jak? Jistě poslat životopis, motivační dopis - jenže co do něj napsat.
Asi nemám velké šance, ale tak za zkoušku asi nic nedám.
Na brigádě jsem byl ve firmě, která dělala podobné věci jako ona firma - mám tedy velmi dobré znalosti s tím co dělají, chtěl bych to tam nějak vnést jako výhodu.
Ještě vím o jednom člověku co tam pracuje, bydlí kousek ode mě, před domem mu stává vozidlo firmy, ale neznám ho, napadlo mě, že bych se tam mohl stavit a poptat se, prostě se informovat o tom jak to tam chodí.
Tak uvedu ten obor, jednotlivé názvy pozic v té firmě stejně neznám.
To záleží, někdo to může vzít dobře a někdo špatně. Každopádně jakožto loňský maturant, který už má půl roku slušnou pozici ve firmě ti dám radu. Napiš si životopis + motivační dopis a zajdi osobně. Neboj se ukázat, že se toho nebojíš a nejdůležítější je asi zájem. Pokud v personálním nebude nějaká slepice, tak uvidí mladíka, kterej má motivaci se posunout výš a snahu se zdokonalovat. Zjisti si nějaké info o provozu podniku, aby jsi byl obeznámen, jak to asi funguje a to je také zaujme. Pokud umíš dobře anglicky nebo německy, nezapomeň to zmíňit, je to velké + oproti starším pracovníkům, kteří s tím mají problémy (znám to z práce).
Tak jo, zkusím se stavit do té firmy, asi by bylo vhodné se nějak předem domluvit telefonicky nebo emailem. Co mám dát jako záminku, přece jen je to nestandartní, exkurzi? Nechtěl bych to nějak pokazit.
Žádná záminka. Napřed nastudujte všechny potřebné informace o firmě a běžte rovnou se představit. Pokud vás personalista nepřijme, dohodněte si jiný termín. Pokud ani to neklapne, pošlete životopis e-mailem - poštou s odvoláním, že jste měl snahu se osobně představit, ale nebylo vám to umožněno.
Nejhorší je neudělat NIC. Kdo se bojí, s.re v síni - znáto tohle pravdivé pořekadlo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.