Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lázeňský pobyt ještě letos v létě

Od: zmatenka® odpovědí: 5 změna:

Milí rádcové, myslíte si, že je možné sehnat lázeňský pobyt jako dovolenou alespoň na 10 dní s nějakými procedurami pro pohybové ústrojí? Nemám vytipované žádné konkrétní lázně. Nějak jsem se neorientovala v množství nabídek na internetu, neuvádějí tam, zda jsou některé termíny volné. Telefonovat s každým konkrétním lázeňským domem nebo hotelem by bylo asi dost složité. A případné doporučení (ne poukaz na léčení) od obvodního lékaře by asi bylo samozřejmostí, že? Měli byste nějaké tipy a rady, jak postupovat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Před nedávnou dobou jsem se vrátila z Janských lázní. Tiché, klidné lázničky, žádný bouřlivý lázeňský život. Hluboké lesy - hlavně smrky a dokonce i jedle, čistý vzduch. Všude klid a mír. Akvapark. Turistické stezky, na kterých jsem stejně občas bloudila. :-D

Tyto lázně, jako každé jiné, nemohou žít jen z lidí "na pokladnu". Proto nabízejí rozmanité pobyty. Bývají týdenní, pokud si člověk vezme delší dobu, má určitou slevu. Myslím 10 až 20 % sleva z dalšího týdne.

Namátkou: Pobyt pro dámy, Luxusní láz. pobyt, Silvestr 2016, Vánoce 2016, /to pro Vás není, Vy byste ráda dřív/, Pobyt na redukci nadváhy, Pobyt pro seniory, Pobyt s výukou golfu, či jízdy na koních, Pobyt na omlazení organismu...Je toho mnoho.

K tomuto patří ubytování, polopenze, park. místo pro auto, 2 hodiny akvaparku denně zdarma, v zimě i nějaké ty skipasy či skibusy zdarma. A vstupní prohlídka lékaře, nějaké procedury. Na procedury, které by chtěl navíc, má klient slevu 20 %.

Měla jsem plno pěkných ceníků, jen se srdce smálo, ale už jsem udělala za svým pobytem tlustou čáru a dala vše do kontejneru na papír. Na co vzpomnínat, když už vím, že to nepůjde! :)

Ale tohle Vám nabídnou každé lázně. Nejen pacienty na pokladnu jsou živi, proto přivítají ochotně každého, kdo si zaplatí. Vím, že ten týden vyšel okolo 6 - 8 tisíc na osobu, podle toho, co všechno obsahoval. Dražší to bylo, pokud chtěl klient jen samostatný pokoj, levnější, když mu nevadil spolubydlící.

Tak si v klidu vyberte, rádi Vás přijmou všude, myslím, že místa mají, každý si to dovolit nemůže, proto je jistě míst dostatek. Vyberte si pěkné lázně a pěkný pobyt. Kdyby to šlo, tak aspoň na 14 dní, abyste si důkladně odpočinula. Ten týden se mi zdá dost málo. Jaga.

hodnocení

2x

Pokud se nejedná o lázeňský pobyt (tzv.křížek nebo příspěvkové) není přece složité napsat email s dotazem na konkrétní lázněna rezervační oddělení ať udělají finanční nabídku na konkrétní termín (raději rozmezí tak 2-3 dny). Pokud jsou to pohybovky,potom bych doporučil zeptat se, zda uznají tzv. "K" poukaz- to znamená,že některé procedury uhradí zdravotní pojišťovna. Stačí přece vytvořit 1 email a posílat jej postupně všem kterých se chcete zeptat.:)

Po výběru a v případě,že uznají "K" , tak zajít za obvodním,ať vypíše "K"poukaz na rehabilitace. A můžete vyrazit. Záleží na výběru - Třeboň,Klímkovice,Bechyně,Losiny,Jáchymov,Teplice v Čechách ... je jich spousty.Pokud nebudete mít "K" ,hradíte procedury sama. Přeji Vám,ať se zadaří.

hodnocení

2x

Lázně jsou:

1) křížkové, musí být lázeňský návrh od lékaře, pak schvaluje revizní lékař. Máte téměř vše hrazeno kromě nadstandartních služeb. Návrh platí 3 měsíce. Letos jsou lázně obsazené až někdy do podzimu. Návrh se vratí zpátky pojišťovně (pokud je ve všech lázních plno) a napíše se znova. Anebo prodlouží platnost, pokud jste nemocný a máte potvrzení od lékaře. Letos je situace taková, že návrhy se pojišťovně vrací třeba z několika lázní. V létě se pravděpodobně nedostanete nikam. Zavolejte si na vaši pojišťovnu a optejte se. Budou vědět, jaká je situace s obsazeností lázní.

U křížkových lázní máte neschopenku. Většinou cca 3-4 týdny. Možná i déle podle diagnozy a lze týden prodloužit.

2) příspěvkové...pojišťovna platí ubytování. Sám si hradíte stravu+procedury. Opět přes lékaře. Návrh má platnost 6 měsíců, délka pobytu 2-3 týdny, možnost prodloužení (pokud schválí revizní lékař). Nejste v pracovní neschopnosti, musíte si vzít dovolenou.

3) na vlastní platbu

Případně asi lze u "pohybových lázní"využít, co píše poradce výše. Mít poukaz na rehabilitaci a domluvit se v lázních na využití. Pak byste platil vše kromě procedur

doplněno 23.06.16 10:18:

lecebne-lazne.cz/...

doplněno 23.06.16 12:38: Volna místa pro samoplátce by mohla byt. Ale na pojišťovnu nejsou...berou někdy od září.

hodnocení

Děkuju všem, co se zastavili a hlavně těm, kteří mi odpověděli. Zvlášť jaraz®. To pro mě byla důležitá informace. O nějakém "K" poukazu jsem vůbec nevěděla. V lázních na léčebném, křížkovém pobytu jsem byla před lety 2x, ale to bylo něco úplně jiného. Teď jsem se jen tak z rozmaru rozhodla, že nepojedeme jen tak na nějakou dovolenou, ale že si naše těla ve svém věku zaslouží nějakou péči u odborníků v lázních. Ale byla jsem naivní a myslela jsem si, že to bude jednodušší. Teď vidím, že to chce nějakou delší přípravu ve spolupráci s lékařem. Na "K" bych určitě nějaký nárok mohla uplatnit. Budu na tom pracovat a třeba se (i když ne letos v létě) zadaří. Ještě jednou všem děkuji.
hancule*

Na pohybové ústrojí jsou výborné malé lázně Mšené,klienti,kteří tam byli,si je chválí.Pěkné léto i pobyt.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]