Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, myslíte si, že je možné sehnat lázeňský pobyt jako dovolenou alespoň na 10 dní s nějakými procedurami pro pohybové ústrojí? Nemám vytipované žádné konkrétní lázně. Nějak jsem se neorientovala v množství nabídek na internetu, neuvádějí tam, zda jsou některé termíny volné. Telefonovat s každým konkrétním lázeňským domem nebo hotelem by bylo asi dost složité. A případné doporučení (ne poukaz na léčení) od obvodního lékaře by asi bylo samozřejmostí, že? Měli byste nějaké tipy a rady, jak postupovat?
Před nedávnou dobou jsem se vrátila z Janských lázní. Tiché, klidné lázničky, žádný bouřlivý lázeňský život. Hluboké lesy - hlavně smrky a dokonce i jedle, čistý vzduch. Všude klid a mír. Akvapark. Turistické stezky, na kterých jsem stejně občas bloudila.
Tyto lázně, jako každé jiné, nemohou žít jen z lidí "na pokladnu". Proto nabízejí rozmanité pobyty. Bývají týdenní, pokud si člověk vezme delší dobu, má určitou slevu. Myslím 10 až 20 % sleva z dalšího týdne.
Namátkou: Pobyt pro dámy, Luxusní láz. pobyt, Silvestr 2016, Vánoce 2016, /to pro Vás není, Vy byste ráda dřív/, Pobyt na redukci nadváhy, Pobyt pro seniory, Pobyt s výukou golfu, či jízdy na koních, Pobyt na omlazení organismu...Je toho mnoho.
K tomuto patří ubytování, polopenze, park. místo pro auto, 2 hodiny akvaparku denně zdarma, v zimě i nějaké ty skipasy či skibusy zdarma. A vstupní prohlídka lékaře, nějaké procedury. Na procedury, které by chtěl navíc, má klient slevu 20 %.
Měla jsem plno pěkných ceníků, jen se srdce smálo, ale už jsem udělala za svým pobytem tlustou čáru a dala vše do kontejneru na papír. Na co vzpomnínat, když už vím, že to nepůjde!
Ale tohle Vám nabídnou každé lázně. Nejen pacienty na pokladnu jsou živi, proto přivítají ochotně každého, kdo si zaplatí. Vím, že ten týden vyšel okolo 6 - 8 tisíc na osobu, podle toho, co všechno obsahoval. Dražší to bylo, pokud chtěl klient jen samostatný pokoj, levnější, když mu nevadil spolubydlící.
Tak si v klidu vyberte, rádi Vás přijmou všude, myslím, že místa mají, každý si to dovolit nemůže, proto je jistě míst dostatek. Vyberte si pěkné lázně a pěkný pobyt. Kdyby to šlo, tak aspoň na 14 dní, abyste si důkladně odpočinula. Ten týden se mi zdá dost málo. Jaga.
Pokud se nejedná o lázeňský pobyt (tzv.křížek nebo příspěvkové) není přece složité napsat email s dotazem na konkrétní lázněna rezervační oddělení ať udělají finanční nabídku na konkrétní termín (raději rozmezí tak 2-3 dny). Pokud jsou to pohybovky,potom bych doporučil zeptat se, zda uznají tzv. "K" poukaz- to znamená,že některé procedury uhradí zdravotní pojišťovna. Stačí přece vytvořit 1 email a posílat jej postupně všem kterých se chcete zeptat.
Po výběru a v případě,že uznají "K" , tak zajít za obvodním,ať vypíše "K"poukaz na rehabilitace. A můžete vyrazit. Záleží na výběru - Třeboň,Klímkovice,Bechyně,Losiny,Jáchymov,Teplice v Čechách ... je jich spousty.Pokud nebudete mít "K" ,hradíte procedury sama. Přeji Vám,ať se zadaří.
Lázně jsou:
1) křížkové, musí být lázeňský návrh od lékaře, pak schvaluje revizní lékař. Máte téměř vše hrazeno kromě nadstandartních služeb. Návrh platí 3 měsíce. Letos jsou lázně obsazené až někdy do podzimu. Návrh se vratí zpátky pojišťovně (pokud je ve všech lázních plno) a napíše se znova. Anebo prodlouží platnost, pokud jste nemocný a máte potvrzení od lékaře. Letos je situace taková, že návrhy se pojišťovně vrací třeba z několika lázní. V létě se pravděpodobně nedostanete nikam. Zavolejte si na vaši pojišťovnu a optejte se. Budou vědět, jaká je situace s obsazeností lázní.
U křížkových lázní máte neschopenku. Většinou cca 3-4 týdny. Možná i déle podle diagnozy a lze týden prodloužit.
2) příspěvkové...pojišťovna platí ubytování. Sám si hradíte stravu+procedury. Opět přes lékaře. Návrh má platnost 6 měsíců, délka pobytu 2-3 týdny, možnost prodloužení (pokud schválí revizní lékař). Nejste v pracovní neschopnosti, musíte si vzít dovolenou.
3) na vlastní platbu
Případně asi lze u "pohybových lázní"využít, co píše poradce výše. Mít poukaz na rehabilitaci a domluvit se v lázních na využití. Pak byste platil vše kromě procedur
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.