Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec nechce přispět na brýle

Od: amadeus34 odpovědí: 35 změna:

Zdraví. Je mi 17. Přerušil jsem studium. V září se mám v plánu vrátit do školy. Mám recept na nový brýle. Stojí 7000. Babička je ochotná přispět 2k, matka 3k. A otec nechce přispět ani korunu a řiká že by přispěl kdybych chodil do školy. Tak nevím, ale já si myslím že brýle jsou celkem důležitý když mám nemocný oči. Mám syndrom suchého oka, mám šedý zákal a kupovali by se obyčejné dioptrické a sluneční dioptrické zatmavené skla. Jak proti tomu bojovat?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Brýle se dají pořídit i levněji,když chcete drahší,běžte na brigádu,když nestudujete. Synovec si každý rok na chmelu vydělal přes 10 tisíc,ale říkal,že to jsou opravdu zasloužené peníze. Syndrom suchého oka má každý druhý,na to jsou běžně k dostání kapky okolo 100,- a šedý zákal v 17-ti letech? Mi ho operovali v 50-ti a to říkali,že jsem opravdu výjimka,že se vyskytuje od 60-ti výše,takže vy by jste byl ,,super výjimka,,ale šedý se bez problému operuje,na to nejsou potřeba brýle.Otec není povinen přispět,když se mu to zdá moc,nevybojujete nic,běžte raději na brigádu.

kkk*
hodnocení

1x

nechápu když máš celkem obyčejná skla proč tedy brýle jsou tak drahé.7000 je fakt pálka.Dají se sehnat kovové i za 1000,2000 pěkné ale nechce to chodit do zlodějských optik ve větších městech nebo supermarketech,obchodech ale jít do normálních českých optik.Ceny nejsou tak lichvářské.Stačí si najít obyčejnou optiku v menším městě.

hodnocení

1x

Já dostal brýle zadarmo, na pokladnu.

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím. Když pominu, že fakt nechápu rádce, kterým přijde normální nezletilému dítěti nepřispět na brýle, ať se stará samo *zed*, tak určitě seženeš levnější brýle, než za 7000,-. To je zlodějina. Řeči o brigádách, které sežene každý, kdo chce miluju... zaměstnavatelé chtějí zpravila 18+, pár známých, co má děti 15-17, pro ně marně na léto něco shání. Za peníze od mámy a babičky seženeš určitě dobré, obejdi víc optiků, hledej slevy na netu, ptej se lékaře na možnosti proplacení - pokud brýle potřebuješ a máš to lékařsky doložené, neříkej, že ti pojišťovna nic nepřispěje... Brýle mám, nenosím, mamka má na dálku (divadlo, kino atd.), taťka je má odjakživa, samozatmavovací. Dohromady za troje brýle během posledních 5 let kolem 9000,-. Za troje! Takže 7000,- za jedny je fakt magořina. Jediná možnost s otcem by byla dát ho k soudu (to by musela matka pro zvýšení výživného), což moc nedoporučuji.

doplněno 23.06.16 12:22:

Coklit, ono to není tak jednoznačné. Určitě neomlouvám žádný nemakačenko, ale nevíme, proč tazatel přerušil školu - mohou v tom být osobní nebo zdravotní důvody, nemusí to hned být flákač. Co myslíte, že mu nabídnou na pracáku? Už léta mi tam dělá máma, a o nekvalifkované není moc zájem, lepší být zedník, ale takových nabídek je málo. Většina firem chce minimálně zaškolené uchazeče - a hlavně s praxí, na člověka se základním vzděláním a bez praxe nikdo nečeká s otevřenou náručí... takových sedí na našem pracáku dost. Pracovat by chtěli... ale přednost mají dlouhodobě nezaměstnaní. A načerno je kapitola sama o sobě :/.

Nezletilý možná je, ale není nesvéprávný a kdyby napsal, tolik mi dá mamka, tolik babička, tolik bych chtěl po tátovi a ZBYTEK SI DOPLATÍM, pak neřeknu ani popel. Ale jestli má chlapec ručičky dozadu a brýle chce s designovými obroučkami aniž by pro to sám cokoliv udělal, pak bych tomu, proč na brýle nepřispět, rozuměla. *plac* Kdo ví, jaké v rodině panují vztahy.

Chlapec je rok doma, přeruší školu a za celý rok si nebyl schopný sehnat přivýdělek a raději se nechá živit?

Já jsem vždycky chodila na brigády už od svých 15ti. Už tehdy jsem slýchala od vrstevníků, jak nic nemohou sehnat nebo nemají kdy. Včetně mých sourozenců. Ona vždycky nějaká brigáda byla, ale člověk musel být ochotný, ušpinit si i ruce a za ne zrovna velký balík.. Jednou jsem vzala sourozence s sebou. Jen jednou, víckrát nešli.. museli tam totiž pracovat.. A kdo si myslí, že úřad práce někomu najde práci, tak je opravdu naivní...

uska*
hodnocení

1x

No nevím, syn nestuduje, tak proč se tu počítá s výživným? Přece otec nebude platit na syna, který nestuduje, ani nechce pracovat? Nebo v praxi je to tak, že otec platí na flákače?

jenda2*
hodnocení

1x

Skla platí pojišťovna, na obroučky tuším připlácí. Brýle za 7000 Kč je uhozenost. Pak je ztratíte a budete chtít jiné. Plně s otcem souhlasím. On se na peníze namaká, teď si to zkuste sám nebo máte smůlu.

bonnie
hodnocení

1x
Kdo chce hledá řešení, kdo nechce hledá výmluvy. Jsi dost starý tak se postarej. Otec má asi důvod. Mám bratra ve Tvém věku a jste na jedno brdo to stejný. Do školy nechodí a má jen hloupé výmluvy jako ty.

albatros498022*
hodnocení

0x

A co když nestuduješ jít na brigádu a vydělat si sám.

tt

Když nevidíš, tak se blbě maká chytrolíne!

hodnocení

0x
Já řeším slunko obroučkama s magnetickýmí klapkami. Je zbytečné kupovat dvoje brýle. Klapky skoro nejdou poznat, kopírují obroučky.

hodnocení

0x

Bojuj s tím jako chlap, ukaž tátovi, že si na ně dokážeš vydělat sám. Do září máš 2 měsíce, to je spousty času si na to vydělat. A myslím, že i táta to ocení.

amadeus34
hodnocení

Ano rád bych, ale tam kde jsem se hlásil na brigádu mě nechtějí protože mi není 18, a nebo většinou chtějí reprezentativní slečny. Jsem veden na pracáku kterej mi taky nic nesehnal a to jsem tam už od října. A recept od doktorky platí měsíc. A akce na brýle 1+1 zdarma platí do pátku.

není pravda! Poukaz na brýle od lékaře platí 3 měsíce od data vystavení. například od 20.6 do 20.9

Nikoli 1 měsíc. Vím to zcela určitě

A v každé optice musí mít brýle zdarma na pojišťovnu, obyčejné

uska*

Nedivím se otci, že nechce přispět na brýle když jste 8 měsíců na pracáku. Brigády jsou již od 15ti let, ale vybírat si práci jaksi nemůžete. Co je vaší nápní práce celý den?

doplněno 22.06.16 22:04:

Recept ti lékař prodlouží, takže běž dělat a pak si kup brýle.

hodnocení

0x

Kup si brýle na www.zennioptical.com a za tu cenu můžeš mít ve stejné kvalitě čtvery...

Žádnou "dotaci"pak od nikoho nepotřebuješ a zaplatíš je z víkendové brigády.

pohanka*
hodnocení

0x

Jak bojovat? Co chcete vybojovat proti otci?

Spíše, jak to vyřešit!

Také mě napadlo brigáda, ale ty peníze budou pozdě, poukaz propadne, bude léto a nové brýle jsou potřeba, hlavně sluneční.

Já bych to viděla na půjčku. Koupit brýle a jít na brigádu a postupně splácet.

U koho si půjčíte nevím, to si musíte probrat svoje příbuzné, známé sám, kde je největší šance. V 17ti letech jste na prahu života. Nemáte zrovna snadný start, ale napíšu, že bojovat budete celý život a mnohokrát to nebude na výhru.

Zkuste spíše řešit problémy diplomatickou cestou, kde je nejlepší šance na úspěch. Mnohdy musí trošku ustoupit obě strany. Právě otec by nepůjčil? Pokud řekne ne, tak ale nebuď naštvaný a naopak mu musíš dokázat, že v září ta škola bude, že jsi nic nesliboval nadarmo.

doplněno 23.06.16 18:51:

Já jsem pochopila, že se jedná o dvoje brýle. Tak jestli nejsou finance, tak koupit pouze jedny. Tyhlety akce 1+1 mají optiky hodně často, když potřebují kšefty a vyprodat sklad. zásoby.

Poukaz na brýle platí celé 3 měsíce od data vystavení, nikoli 1 měsíc, jak uvadí tazatel

maara*
hodnocení

0x

No beru na jednu stranu brýle nejsou věc, kterou by si někdo kupoval pro radost - musím je mít - tak to je - tak je koupím. Na druhou stranu, v 17letech jsi dost starý na to aby sis dokázal vydělat 2tisíce. Asi jsem pochopil, že jsou vaši rozvedení, tak otec posílá výživné - z toho ti dala matka peníze, pokud nejsou tak nechápu vůbec proč by ti měl něco dávat.

Neříkej, že na brigády berou od 18ti. To je hloupost, právěže na brigády berou hlavně od 15ti let na různou výpomoc- na stavbě je reprezentativní slečna sice pěkná ale na nic, tam berou kluky (hlavně kluky, nic proti slečnám) .

Jestli spoléháš, že ti pracák něco sežene .. tak si najivní .. ten většinou neseže nic a když tak tu nejhorší a nejhůře placenou práci, u niž je zadavatel pochybného původu - alespon moje zkušenost podle lidí z okolí.

Na internetu je tááááák mooooc portálu s brigádama.

Mimo to .. co to je za brýle za 7000litrů .. předpokládám, že značná část ceny je za obroučky. Případně zkusit jinou optiku - ta cena se mi zdá přece jen nadsazená.

figurek*
hodnocení

0x

No. Jak pumpnout otce o pár tisícovek ti neporadím a neptám se proč jsi přerušil studium, ale popíšu ti školáckou chybu, kterou udělal snad každý, kdo dostal první brýle.

Taky jsem dostal recept na brýle. Taky mi navykládali, že potřebuji speciální obroučky, na které mi přispěje pojišťovna. Taky mi řekli, že potřebuji speciální čočky, které zrovna mají v akční slevě. A protože jsem nový zákazník, pak mi práci vyúčtují za polovinu. A když už je vše tak výhodné, pak bych si mohl pořídit rovnou dvoje a dostanu slevu za množství. No nekup to. Vždyť jsem na těch brýlích vlastně ještě vydělal, ne? Dnes mi tyhle skvělé brýle, s nerez obroučkami, odolné proti atomovému záření a zemětřesení, leží doma. Jedny u televize, druhé nad postelí. V autě, v práci a po kapsách nosím brýle koupené za pár stovek v drogerii u Rossmana.

asd1
hodnocení

0x

5k na dvoje brýle bohatě stačí (slušné obroučky, skla kvalitní plast antireflex). Otec by přispět měl, ale ne na luxus, tj. měl by dát tak 1500,-, Pokud luxus chceš tak si vydělej sám.

fik
hodnocení

0x

Celkem s tátem souhlasím,přerušil jsi školu?-z jakého důvodu? Je ti 17 let,musíš se začít starat sám o sebe,za rok budeš dospělej a pak taky když budeš něco potřebovat,půjdeš za papa? Že se nenajde brigáda s tím na mě nelez. Můj mladší brácha si ji našel během dvou dnů a to podotýkám že bez známostí. Chce se to přestat vymlouvat že to nejde a makat

hodnocení

0x

Pokud nepotřebuješ něco fakt speciálního, tak na zennioptical.com koupíš běžné dioptrické brýle od 500 i s poštovným, tmavé dioptrické o stovku dráž. A za ušetřené peníze můžeš mít třeba secondhandový notebook do školy.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Dát "sedmičku"za brýle, mi připadá hodně zcestné, až nemístné.! Nekrmte "nenažrance"a

poohlédněte se jinde. Třeba zde. bryledodomu.cz/...

Můžete si tam nahrát fotku a brýle připasovat. Žádný problém. Mám od této firmy už třetí "oči"...

a naprostá spokojenost. Navíc, pouzdro v ceně.

Oskenujete recepis od očařky a do pár dnů máte doma nové "oči". Řeším to dobírkou, žádný problém.

Do "kamenné"optiky už mě nikdo nedostane. Jsou to neskuteční zloději.! :(

A až zjistíte že zennioptical je to samé jako ta česká varianta, až na to že komplet brýle stojí od 17usd (cca 500,-) včetně dopravy, tak Vás na ten "český klon" už nikdo nedostane. Jsou to neskuteční zloději.! :)

2kedar*

AAaaaa... Odkaz.? *hi*

Je to poČésky.?

Navíc bude patrně problém s platbou, že..? Žádná dobírka, pouze Paypal.

Děkuji, nechci.

- Odkaz na ně tu už je 2x

- V češtině jejich stránky bohužel opravdu nejsou, ale to v dnešní době není problém. Každý má minimálně pár známých/příbuzných kteří jazykem vládnou

- Dobírka, naco? Zenni je celosvětově prověřená a obrovská firma takže se není čeho bát. Platba bez problémů kartou nebo zmíněný paypal.

kkk*
hodnocení

0x

na drhou stranu varuji před zasíláním hotových brýlí i se sklem.Nedávno byla v televizi reportáž že jsou nekvalitně udělané skla.Bude to nějaký šmejd.Skla prostě musí vybrousit optik když si šlověk vybere k tomu obroučky.Prostě nějaká česká Optika v menším městě a ne příživníky ve velkých městech!Je to jako se zlodějskými kadeřnicemi,které se přiživují na fiflenách a jejich hloupoti.Mají takové ceny na hodinu jaké by si nedovolil žádný řemeslník,soukromník a jen vydělávají na ženské blbosti.

uska*

I vy můžete být kadeřník a budete dle vás v balíku. Stačí vám rekvalifikační kurz - hurá do toho a nebudete závidět.*zed*

doplněno 24.06.16 23:04:

Proč si to k chlapům nedovolí? Protože chlapi se strojkem stříhají sami, neznám chlapa, který má vlasy do půl zad a jde si na melír a ostříhat včetně foukání a vyrobení účesu na večerní ples.

kkk*

nezávidím,je mi to fuk.Jen žasnu nad ženskou blbostí,když jim nacpou za 20 minut práce-500 korun i více a spotřeba jejich materiálu minimální.Kontrolní otázka-proč si to k chlapům nedovolí?Protože alespon v tomhle směru jsou normální a nakopali by je do zadku

Už jsme celkem daleko od původní otázky, ale jak souvisí cena určitého produktu s délkou práce nebo spotřebou materiálu?

balzerka
hodnocení

0x

Dioptrie, to chápu, ale šedý zákal v 17 ti? Nehrajete na city? Dosud jste byl bez brýlí? To, co uvádíte za diagnozy, na to nejsou brýle. To je ovlivnitelné výživou. Vitaminy B2, B3 , zinek, železo... Ryby, luštěniny, ořechy, zelenina / květák/, ovoce, suš.švestky, klíčky..Ale zároveň vynechat potraviny zatěžující játra. Smažené, tučné, alkohol, uzeniny, majonézu, zákusky, energetické nápoje, sladkosti . Šedý zákal je o usazování škodlivin v rohovce.Řeší se operací. Než na ni čekat , dejte se na zdravý životní styl a nevymlouvejte se. Když si sedmnáctiletý chlap takhle stěžuje, tak mi připadá jak rozmazlený děcko. A vypadá to, že u maminky a babičky to zabírá. Tatínek zřejmě tímto reaguje na Vaše přerušení studia.

doplněno 26.06.16 17:19:

Jinde v literatuře uvádějí šedý zákal v souvislosi s přemírou mléčných potravin.

randomholka
hodnocení

0x

Nevím jak já, ale brýle jsou prostě (pro nějaké lidi) životně důležité - osobně, mám 4 dioptrie a bez přízpěvku otce bych neviděla! Pokud nechce na brýle přispět, tak zkus brigádu a ukaž mu, že je potřebuješ! Pokud je vše tak, jak jsi psal, tak neni dobré ukončit studium, ale každý dělá chyby a třeby brýle nejsou dárek, ale potřeba. Jaké by asi pro jiné bylo, kdyby třeba (čistě obrazně) potřebovali nové sešity angličtiny, otec by nepřispěl, ty bys je neměl, pak bys neuměl angličtinu a co pak? Jseš o ročník pozadu! Navíc se nenošením brýl kazí oči. Zkus brogádu, ořividělej si a pak mu řekni, že je to důležitý, že bez nich nevidíš... prostě mu to zkus dát sežrat

Tazateli nejde o brýle, ale o brýle za 7000. Což je docela rozdíl.

Jo,jo,,,Dej mu to sežrat,,! a otec už ti nepřispěje nikdy na nic,s rodiči se má jednat s úctou a né jim to dávat ,,sežrat,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]