Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím poraďte.Již nebydlím na adrese svého trvalého bydliště,ale přestěhovala jsem se.Problém je,že tam nejsem hlášena,často totiž bývám i jinde.Slyšela jsem.že jde zažádat o změnu trvalého bydliště na městský úřad tak bych se tímto ráda zeptala,jestli je to skutečně možné,popřípadě jak na to?Děkuji a jsem s pozdravem,Fišerová Tereza.
Na ohlašovnu příslušného úřadu Vás přihlásí pouze na základě správního řízení, o které může požádat pouze vlastník objektu Vašeho současného trvalého pobytu a nebo ten, kdo má k objektu (bytu) nějaké právo - např. nájemce bytu. A to v tom případě, kdy prokáže, že se zde nezdržujete a ani tam nemáte své osobní věci. V tomo případě po skončení správního řízení Vás přehlásí na adresu úřadu. Vy se můžete pouze přehlásit na adresu novou (ne adresu úřadu) a tím se současně zrušení původní trvalý pobyt. Pokud by bylo možné hlásit se bez omezení na adresu úřadu, za dnešní situace v době častých hrozeb exekucí by na úřadech byl pěkný nával.
Já se domnívám, že úřední adresu můžete získat pouze tak, že vám bude zrušen trvalý pobyt na původním místě ve správním řízení, o což ale nemůžete požádat Vy, ale jen vlastník nebo oprávněný uživatel objektu a bude muset přitom prokazovat, že nemáte užívací právo a fyzicky se tam nezdržujete.
no zajímavá argumentace, nejste tam hlášena snad proto, že jste se ještě nerozhoupala a změnu trvalého pobytu tam nehlásila, a ne proto, že "totiž býváte i jinde"...Nebo se pletu? Za jistých podmínek můžete mít travolé bydliště i na adrese místně příslušné obce - úřadu nebo měststké řásti, pokud tam kde se chcete přihlásit nevlastníte nemovitost "býváte" u někoho, kdo s Vaším přihlášeník k trvalému pobytu nesouhlasí...Pak je nutné předchozí trvalý pobyt zrušit..Upozorňuji Vás, že změnu trvalého bydliště si musíte nechat vyznačit do všech dokladů, tedy občanka, řidičák, pas, technický průkaz od auta atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.