Nejste přihlášen/a.
Krásný letní večer. Náš známý 55 let přišel o zub,konkrétně o čtyřku. Jelikož si nechtěl nechat obrousit okolní zuby na můstek,rozhodl se našetřit na implantát. Jeho zubařka ho poslala k lékaři,který implantáty dělá. Ten ho ale vyhodil,že mu ho dělat nebude,protože onen bezzubý je kuřák. Nechci zde rozvíjet debatu o škodlivosti kouření,že si má vybrat mezu zubem a cigárem atd. Jen mě zajímá,zda je u kuřáků nějaký jiný průběh,jinak se to hojí a jestli jsou všichni zubaři tak odmítaví,nebo znáte někoho,kdo kouří a má implantát v pohodě.? Děkuji. JISKRA
Znám, sebe :D
Jsem kuřák a implantát mám cca 6 měsíců , Vhojení proběhlo bez problému a komplikací.
Kouření a implantát jsem konzultoval s implantologem. uznávaným v ČR. Kouření implantátům tak zas nevadí,jak se píše,
Ikdyž riziko je u kuřáků vždy mírně zvýšené, Třeba po 10 ti letech jsou implantáty ve stavu 95% u kuřáku je číslo o několik procent horší- 90 % ji býví v pohodě, podle průzkumu.
Kouřím 15 cigaret za den a implantovalo se bez problému. Implantaci mi dělali na klinice dr. Kříže v Praze, vše v pohodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.