Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se odnaučit koktání?

Od: maya* odpovědí: 6 změna:
Zdravím.
Mám na Vás prosbu. Mluvím často rychle a občas se zakoktám. Myslím, že to dělám nezávisle od táty, který se zadrhává. Nevíte, jak se to mám odnaučit sama? Bydlíme ve vesnici a k logopedii se mi nechce (nemluvě o tom, že mi trvá hodinu a dvacet minut cesta do města)
Děkuju
Marie Maya* P.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Některé poruchy řeči, zadrhnutí, zakoktání, jsou výsledkem křeči plic nebo křeči pohrudnice nebo bránice. *hej* Poradit vám můžu jenom to, že se snažte mluvit pomaleji, plynule, nebrebtat. A hodně zpívejte. Zpívejte stále, když vás nikdo neslyší. I písničky i své příběhy i to co děláte, co budete dělat. Tohle opravdu funguje.

maya*
hodnocení

Chodím do sboru u našeho kostela. Ale dekuju za radu:)

hodnocení

0x

při koktání je důležitá práce s dechem, nejdříve se hodně nadechnout a pak mluvit, udělat si další předstávku na pořádné nadechnutí a tak dál...

další pomůcka je - zpívat...se doporučuje...

pak bysem si koupila knížku Jóga prstů, našla pozici, která je zaměřena na koktání a denně ji procvičovala, je to chvilička...pět deset minut denně...

ještě by bylo dobré se zaměřit na pátou čakru, asi ji máte zablokovanou, na internetu se o tom dozvíte, např. ji můžete před usnutím prodýchávat, nebo jinak na ní zapracovat, no přečtěte si o tom něco...

nebo at vám někdo zharmonizuje čakry...když je jedna zablokovaná, je problém pro ostatní...dělá se to i na dálku...tak at se vám podaří problém odstranit moc přeju :)

witty*
hodnocení

0x

Synek 17 let taky mluví rychle, často mu není rozumět. Logopedka mu doporučovala číst knihu nahlas, přitom mít po ruce sešit a tužku a současně se čtením dělat tužkou v sešitu obloučky. Co slabika, to oblouček - prostě jako když píšete písmeno m stále dokola. Tím se donutíte číst-mluvit pomaleji. Po čase přejít z obloučků na nenápadné plácání dlaní z boku o stehno. Prostě provázat mluvu s jiným pohybem, který nejde dělat příliš rychle.

kkk*
hodnocení

0x

časem to přejde samo.hlavně zklidnit prostředí,kde žijete.Jestli máte nervy v rodině,u rodičů.škole

hodnocení

0x

Zdravím. Čtěte nahlas, vyprávějte nahlas, trénujte dýchání..Mrkněte, najdete zde nějaké info a třeba by to byla dobrá a užitečná pomůcka pro i pro Vás:

logopedie-pomucky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]