Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platební karta v telefonu - funguje vám?

Od: clayman® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
v době kdy jsem dostal bezkontaktní platební kartu jsem si nechal vystavit rovnou druhou jako nálepku. Tu jsem vlepil na baterii mobilu a zaklapnul krytem, aby nebyla vidět. Z druhé viditelné strany mi to přijde vcelku buranské a nebezpečné. Fungovalo to dobře. Do výměny baterie za jinou.

Myslel jsem si, že jsem jí poškodil jak jsem jí odlepoval a nechal si vystavit novou. Nová vydržela cca 3 měsíce a už zase nefunguje. Vím jistě, že jsem jí mechanicky nepoškodil (kryt jsem vůbec nesundával, přilepená je jen izolepou).

Máte stejnou zkušenost? Už se mi nechce jít si pro třetí a pamatovat si další PIN, který nejde změnit.

díky!

Platební karta v telefonu - funguje vám?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkak*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejsem si teď jistá, zda je to pravda či ne? Ale nejednou jsem slyšela, že čipové (jakékoliv ne jen platební) karty by se neměli nosit v blízkosti mobilního telefonu, řeknu to teď hodně "buransky" ...to co "vysílá, vyzařuje mobil narušuje mechaniku čipu" a Vy jste si ji nalepil přímo dovnitř ;). Může to být tím?

hodnocení

jj, já vím. Ale správně by měla být ještě výš než jsem jí umístil já. Mám ji na baterii tzn, že je odstíněná baterií a pokud vím, anténa telefonu je umístěná v horní části. Čip jsem dal téměř úplně na dolní hranu telefonu.

Nevím jestli jí nemohlo poškodit NFC...

mopet*
hodnocení

0x
Mi nálepka na telefonu fungovala tak jednu platbu z deseti
Teď ji mám na kličich a bez problémů.

hodnocení

0x
Samy banky uvádí jako výhodu nálepek, že si ji dáš na telefon, který máš furt u sebe. Jinak já stále čekám na nfc platby, pěkně ošéfované aplikací s pinem, mám k nezabezpečeným platbám nulovou důvěru. U banky mám nastaveno, aby mi vydávali karty pouze kontaktní.
hodnocení

jj, ale mít jí tam nalepenou, aby byla vidět mi nepřijde šťastné řešení. Vypnul jsem NFC, které jsem měl omylem zapnuté a zase funguje. Tak možná to bylo tím... uvidíme.

doplněno 22.06.16 19:28:

po vypnutí NFC zase můžu platit *smich*

poradte.cz/...

nikdo*

Mohu se přiživit s dotazem? Co je to NFC? Dík.

doplněno 22.06.16 20:41:

Ani z toho odkazu moudrej nejsem. Nicméně když tomu nerozumím, tak to asi nepotřebuju. Dík za odpověď.

hodnocení

Jednoduše: do držáku v autě si nalepite samolepku a po vložení telefonu se sama zapne navigace, po odložení na noční stolek se sám pustí tichý režim apd dle nastavení, které si zvolíte. I to je NFC, umí poznat podle "značek" co se po něm chce.
Přenos dat mezi telefony pouhým přilozenim apd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]