Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat beru Sectral 400mg (tlak+tachykardie) když zapomenu lék tak srdce se zrychlí na 120+ v klidu a tlak 160/80 a víc
Sectral beru ráno,vadí když někdy piju alkohol?a dost Několikrát jsem to zkusil a v poho a ráno si vemu zase prášek i když cítím ještě trochu opilosti,vadí to?Muže nastat hypotenze?Většinou jsem jen asi ospalý asi více sníženým tlakem ale nikdy jsem se nezvládl změřit
Vadí to něčemu?Konkrétně v kombinaci se Sectralem?Nebo je to u každých betablokátorů individuální?
Vím že se na to nesmí pít ale beru to tak že prášek nesmím zapít třeba pivem ale mužu třeba za 3-6 hodin až se prášek vstřebá kolik chci?Nebo bych neměl vubec jelikož látka v těle přetrvává?
Respektovat to samozřejmě nebudu jen mě to zajímá jak to funguje
Díky za názory,postřehy,zkušenosti
Babičko,super sestřička
Zdravím, kopírka ze stránek věnovaných lékům a jejich kombinaci s alkoholem:
"Při užívání léků patřících do skupiny tzv. beta-blokátorů (např. Sectral, Lokren, Betaxa, Bisoprolol, Atram, Tenoloc, Betaloc, Nebilet aj.) hrozí při kombinaci s alkoholem snížení jejich účinnosti a proto je doporučováno se alkoholu vyhýbat."
Rozhodnutí je samozřejmě na Vás. Dvě piva by neměla ublížit, ale ožrat se jak čuňátko... Vaše volba.
Jak kterých
Většina léků se bere pravidelně, aby v krvi byla stálá hladina účinné látky, tak je jedno, jestli pijete alkohol po hodině nebo čtyřech hodinách. Špatné je, že ho vůbec při vaší diagnoze pijete. Nebo lépe, že si alkohol nedokážete odepřít. Léky se vesměs zpracovávají v játrech, tamtéž funguje enzym štěpící alkohol. Dáváte játrům zabrat. Všechno v nás souvisí se vším, tak nejen játrům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.