Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se zeptat ják se to dělá, když bych byl student a překročil dobu 26 let, dá se přihlásit na úřad práce, aby mi 2 roky platili ZP a SP?
Děkuji předem.
Václav
Zdravím, UP není od toho, aby Vám něco platil. Pokud navíc studujete denní formu studia, UP Vás nevezme. Pokud jte dálkař nebo kombinovaný, na UP můžete, ale musíte si plnit povinnosti uchazeče, tj. chodit na smluvené schůzky, chodit na pohovory, pokud UP nabídne zaměstnání, budete zařazen do projektů atd. Pokud odmítnete, budete vyřazen.
Bohužel si nejspíš platit sám... mít nějaký přivýdělek, rodiče nezaloží?
Zdravím, normálně si budete muset dva roky platit zdravotní pojištění dle budoucího výměru, jinak to nepůjde. Sociální si platit nemusíte, ale až budete v důchodu budete cítit každou korunu, která Vám bude chybět (sociální pojištění=platba na důchod). Tak se od samého začátku snažte si oddělávat peníze stranou třeba z brigády (mějte nachystaných cca 50 000,-Kč, pak to bude v klidu).
Systém věčného studenta /denního/ pominul, současný limit je daný do 26ti let studujícího, v tomto věku většinou padá i obrana alimetačních povinností,strop je 28 let, studovat lze, na vlastní triko, nebo s boholibostí rodičů nebo sponzora. Dálkaři jsou jiná kategorie. Možná se mýlím.
A nevíte jak je to se sociálním a ubytovacím stipendiem? O to si mohu žádat, i když už mi bude přes 26? Víte to celé studium medicíny bude pro mě i mojí mamku dost náročné, naši jsou rozvedení, já se od 15 let snažil vydělat co nejvíce peněz, a smířil jsem se s tím, že padnou na obět studiu medicíny, takže už teď budeme pociťovat každou korunu, ale to se nedá nic dělat.
To celkem chápu,od kolegyně z práce obě dcery studují medinu v Olomouci,ale do 26 let už budou,,hotové,,.Vy už nemáte nárok ani na slevu na jízdné,úlevu na daních nemají ani rodiče a nevím,nevím,ale synovec dodělal po opáčku poslední semestr až po 26 roce a ten poslední půlrok si musel zaplatit,protože bezplatné studium-pokuď nejde o soukromou školu je do 26 let.Bohužel pro vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.