Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úřad + brigáda

Od: kapik* odpovědí: 2 změna:

Bohužel jsem se letos nedostala na VŠ, a proto zvažuju různé varianty. Napadlo mě, že bych šla na pracák, abych si nemusela platit zdravotní pojištění. Přitom bych, ale chtěla chodit na brigádu a teď by mě zajímalo kolik max si můžu vydělat, abych mohla být na úřadu práce evidována. Četla jsem něco o 4500 Kč, ale to je jen v případě, že bych brala podporu v nezaměstnanosti, je to tak? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkak*
hodnocení

0x

Dobrý den,

není to tak, po dobu evidence na ÚP ať už to pobíráte podporu v nezaměstnanosti či nikoliv je max. výdělek na DPP a DPČ 1/2 minimální mzdy (tedy mám takový dojem 4600,- hrubého) Pokud se pobírá podpora, tak po dobu souběhu brigády s evidencí na ÚP se podpora pozastavuje. ;)

svyjabob*
hodnocení

0x

Maximální možný výdělek je polovina minimální mzdy, která dělá 9900,- tudíž si můžete brigádně vydělat 4950,- brutto . Ale pracovat můžete pouze v případě, že nepobíráte jakoukoli sociální finanční pomoc od státu (výjma speciálních podpor), tudíž ani podporu v nezaměstnanosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]