Dobré,kvalitní víno je zázračný lék.Např.proti rakovině,cukrovce,špatnému zraku,ale zároveň skvěle působí na čistou pleť.
Pokud vím,tak sama královna Alžběta II. velmi ráda popíjí před obědem gin a k večeři si dává sklenici dobrého vínka.
_________
Dva mí velmi blízcí příbuzní se celý život nedotkli alkoholu.Jedli velmi zdravě a střídmě,měli dostatek pohybu a ejhle...Oba zemřeli na infarkt těsně po šedesátce.
Doporučuji Ryzlink Rýnský,Ryzlink Vlašský,Muškát Moravský,Frankovka,Sauvignon Cabernet. Všechny jsou delikatesní. Vybírejte z oblasti Mikulov,Valtice Prosím Vás,hlavně do nich nedávejte cukr. To dělají neznabozi. A svařáka až v zimě
72mona3*
@wamp - svařáka až v zimě, nebo pokud vás trápí nachlazení a přihodit plátek zázvoru a pak šup do postýlky. Zabírá to
Už jsem se lekl 2l to už by asi škodlivé bylo .)) Já mám rád svařené červené ale né uvařené tím se znehodnotí veškeré dobré co nese červené víno vinoazdravi.cz/...
Osobně piju denně pouze 2dcl + jeden hřebíček ohřáteho vína a do něj si dávám malou lžičku cukru .Pozor při vysypání cukru je možné ,že víno zpění a vyteče, takže počkejte chvíli po schladnutí. Je to příjemné pití na večer před spaním
Jestli vás víno opravdu zajímá, nehledejte odpovědi jen na poradně. Tady nemá nikdo šanci ani prostor vše vysvětlit. ČR se dělí na vinařské oblasti Čechy a Morava, ty se pak dál dělí na podoblasti. Červené víno obecně vzniká z odrůd vhodných do nejteplejších oblastí, ale i v Čechách se produkuje kvalitní víno, i když pravda možná kyselejší, zato voňavější. Vzhledem k tomu, že ve státní odrůdové knize je zapsáno přes 20 modrých odrůd a pěstují se i jiné a hodně záleží na lokalitě, způsobu pěstování a zpracování, na ročníku, nelze jednoznačně říct, které je nebo není dobré. Určitě znáte pojmy lehké, svěží, mladé, těžké, suché, sladké víno. Každému chutná jiné, každé se hodí pro jinou příležitost. Někdo pije jen odrůdové, někdo má rád směs odrůd, neboli cuvee či kupáž. Víno je dnes moderní, jako všechno podléhá marketingu a většinovým preferencím. Proto je trochu těžké se vyznat v nabídce, ale zase těžko uděláte při výběru zásadní chybu. Setkáte se s různým dělením. Například dle obsahu cukru, podle stáří, podle způsobu zpracování, podle zeměpisné oblasti, je jich hodně. Například podle jakosti máme stolní, zemské, jakostní, známkové a přívlastkové. Přívlastkové se dělí na kabinet, výběr z hroznů, výběr z bobulí a výběr z cibéb. Pak jsou ještě vína, i když ty už tedy lezou do peněz, slámové a ledové. Existují také vína přírodní, aromatizovaná, likérová, perlivá, sekty... Do toho se plete regionální rozdělení, kdy se takto smí označovat jen charakteristická vína z regionu, v ČR V.O.C nebo VOC, vína originální certifikace. U nás například VOC Znojmo, VOC Modré hory a další. Nejvíc by měla prozradit etiketa, najdete na ní základní údaje. Snad jsem vás tímto výčtem neodradil, ale fakt nemůžu napsat pijte Modrý Janek, je to nejlepší bílé víno. To nejde. K tomu vašemu oblíbenému se musíte dopracovat sama. Když si najdete dobrou vinotéku, kde majitelé jezdí a ochutnávají a dovedou doporučit, máte vyhráno. Paradoxně to nemusí být drahé. Bohužel dost vinoték vedou "jenom" obchodníci, ty časem poznáte. Dobře se taky kupuje na různých vinobraních a ochutnávkách.
Červené je zdravější než bílé, jelikož obsahuje anthokyany - antioxidaty. Těm, co mají nedostatek žaludečních kyselin, zase víc vyhovuje bílé. Stačí denně 1 deci -ženy, 2 deci- muži. Pouze kvalitu ze sklepů či ověřené vinotéky. Ne krabicu! Vařením ho neničte. Na to lze použít levnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.