Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sáček v krku

Od: dempsey odpovědí: 14 změna:
Před čtyřmi dny jsem jedl čínskou polívku a s nudlemi jsem spolkl i jakýsi ten tvrdší kus plastu ne jak sáček ale to balení jal je v tom olejíček do Polívky. Bál jsem se to vykašlat a rychle jsem se to pokusil zapít. No furt to mám kdesi hluboko v krku, cítím to někde jak je hrudník a krk. Nepříjemný pocit teď když o tom píšu a cítím to tak se mi chce zvracet. K doktorovi zásadně nechodím takže nějaké rady? Prosím ne že si to mám vyndat to bych nedal. Ještě když je to hluboko jak pašík...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Sněz kus suchého chleba, ale myslím si, že tam nic nemáš, je to jenom podrážděné.

balzerka
hodnocení

1x

Trávicím ústrojím to projde. Zkuste zelí kyselé - hodně. Jindy zas mandarinky, více kusů. Tady je problém dýchací trubice. To by byl průšvih, kdyby vám to tam vlítlo. Ta se při polknutí pokaždé přiklopí hrtanovou záklopkou. A tam je to možná někde připlesklé. Ale docela často lidé tvrdí, že jim tabletka visí v krku a ono je to tam jen procházející tabletou pošramocené a nic přilepeného nemají. Tam uvnitř totiž nemáme tolik čidel ve sliznicích, tak ten pocit bývá často falešný.

No a přinejhorším ke krčnímu, tam mají nástroje, kterými si posvítí ,kouknou i sáhnou hluboko.

radce*
hodnocení

0x

Zajděte k doktorovi, ten Vám pomůže,

coco

Cele ctyri dny se trapite a jeste jste to ani nevyzvracel? A jak jite?

doplněno 20.06.16 18:27:

Jestli je to opravdu ten sacek, tak je to nestravitelny material a nejlepsi by bylo dostat to ven vrchem dokud je jeste nahore (vykaslat, vyzvracet), protoze jinak to muze byt horsi problem pri posunuti niz a prilepenim kdekoli v travicim traktu a nez by to proslo spodem tak ve strevech se to muze kdekoliv zarazit a zpusobit mnohem vetsi neprijemnosti.

dempsey
hodnocení

Normálně, mám to někde zarazeny že to při jídle a pití nevadí...

tipnul bych si, že je to jen pocit, a nic zaraženého v jícnu nemáte; na sondu v žaludku (tj. strkání hadičky do krku) je možné bez problémů si objednat vyšetření v narkóze (jen na to musíte dostat v podstatě formální (u mladýho člověka) povolení od praktickýho doktora), ovšem na pouhý vyšetření krku, to teda nevím (ale vím, že ten dávicí reflex zas není fatální překážkou, jen nesmíte těch 10-12 hodin předtím jíst a ležet při vyšetření na boku, pak můžete vesele dávit (prakticky jenom takovou pěnu) a ničemu to nevadí (když se člověk laskavě trochu ukázní a strpí značně nepříjemný pocit), samozřejmě pro vyšetření takhle na boku už by to chtělo nějakou tu sondu, ale to by se mělo dát s krčařem dohodnout, ať už by vyšetření dělal on (netuším, jaké mají vybavení a co všechno provádějí), nebo možná nějaký gastro odborník)

dempsey
hodnocení

Zdarec. Zkusil jsem jestli to tam mám a jo. Zkoušel jsem jak kdyby polykat na sucho a cítím to tam je to velký kus.

martinaa*
hodnocení

0x

Stejně jako Ladin mám dojem, že sáček podráždil a poškrábal hltan nebo jícen, proto ty nepříjemné pocity. Ale! Nikdo do Vás nevidí, a náhoda je blbec, proto bych raději zašla za doktorem. Jo, jsem asi posera... mnozí tvrďáci by si počkali, až to vyjde přirozeně.

Snězte něco hutného, co může případný uvíznutý kousek obalit a pěkně odvést dále... třeba ten zmíněný chleba, bramborový knedlík.

isteron
hodnocení

0x

Doktor a rontgen !

dempsey
hodnocení

Už to bylo skoro venku! Jenže za fungoval reflex a polkl jsem. Je to fakt humus jestli se neudusim tak dám fotku co to bylo.

dempsey
hodnocení

Kašlu jak chci a nejde to ven... Je to nějak dobře schované nevím kolik komurek má krk. Co už počkám než mi to ve spánku vlitne do prudusnice...
martinaa*

Krk nemá žádné komůrky, jsou to dvě trubičky, jedna na polykání, druhá na dýchání. Sáček je nyní zřejmě přilepený někde na straně trubice... osobně bych tedy místo rádobydrsného řečnění zašla na pohotovost.

lidus*
hodnocení

0x

Neumím si představit, že zhltnu pytlík co je v polévce, pokud dýcháte (pravděpodobně stále ano) a polykáte další jídlo, těžko vám věřit, fotit můžete co chcete ale prostě nevěřím. Kdyby to byla pravda už dávno vám volali rychlou.

dempsey
hodnocení

Popravdě nesnáším když mi někdo nevěří. Já taky nechápu jak se mi tam kus pytlíku mohl dostat. Ale teď jsem to zapil pivem a zatím se to zlepšilo. Je to asi široké aby to prošlo před trubici a dýchání to nevadí tak už to neřeším a nechám tak. Jak jsem psal, zkoušel jsem to vykašlat a skoro se povedlo ale měl jsem to kdesi vzadu na jazyku a zase to spolkl. Typku klidně nevěř ale je to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]