Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém. Měli jsme s manželem dohromady 1 společný mobil. Oba jsme v důchodu, tedy doma, tak nám to naprosto stačilo. V únoru jsem ale nastupovala do nemocnice. Na delší dobu, operace + rehabilitace, byl z toho celkem měsíc. A v květnu další měsíc v lázních.
Proto jsme si pořídili druhý mobil. Jenom prachobyčejný, abychom spolu mohli být v kontaktu.
Ten telefon je takový "záložní". Nevoláme s ním, ani na něj nám lidé nevolají, kromě dcery a syna nikdo jiný číslo nezná. . Používáme jen ten původní.
Dnes na nový telefon volal pán a jak už to bývá, začal se nepříjemně vnucovat. Nabízel holicí přístroj - švýcarský! a to úplně zdarma, když mu manžel nadiktuje jméno a adresu, kam zboží poslat. Manžel dárek odmítl, jméno a adresu neprozradil. Poděkoval a zavěsil. Neodbytný otrapa volal znovu. A znovu nabízel, vysvětloval...manžel odmítal. Nakonec se naštval a telefon vypnul.
Zajímalo by mě následující: kde tito kujóni berou telefonní čísla? Manžel tento mobil běžně nepoužívá, žádné soutěže či ankety jím neposílá. Na pevnou linku se čísla nechají okouknout v seznamu, ale kde ti mizerové berou čísla na mobily?
Mám takový divný pocit, zda není nějaký podrazák přímo u firmy T-Mobile a za bakšiš neposkytuje čísla zákazníků. Co myslíte? Díky - Jaga.
Ale to přece nemusí být hned tak velká konspirace..
Nejjednodušší je, když podobné firmy volají "číselnou řadu"...prostě 603 111 111 až 603 999 999...a potom pokračují dále. Jistě se někdo chytne..Ale samozřejmě mohou mít i telefonní čísla "koupená", nebo stažená přes různé telefonní seznamy na webu. Pravda, např. i mladé maminky jsou otravovány po odchodu z porodnice nabídkou plen...pojištění miminka atd...(tam si ovšem nedělám iluze, kde ty firmy čísla berou).
Často mi zazvoní telefon "na půl vteřiny", že ho ani nestačím zvednout...To si jen nějaký automat prověřuje zda je mé číslo aktivní..
Jinak podobné firmy posílám během prvních vteřin hovoru do...háje (i jinam).
Ano, s telefonními čísly je samostatný obchod. Seznamy čísel jsou obchodovatelné. Je potřeba si uvědomit, že slušná firma pošle nabídku na papíře. Neznámá čísla jsem dříve zvedala a většinou jsem řekla, že chci písemnou nabídku. Pak jsem začala říkat: Promiňte, ale já s vámi nechci mluvit. A teď beze slova típnu. Někteá čísla mám uložená, ale místo jména tam mám velkým písmem NEBRAT!
Ale musím ti říct, že mě to taky na chvilku vytočí. Ráda jsem si přečetla všechna vysvětlení od ostatních rádců.
Nejednou mne takto otravovali. Jejich číslo jsem si vyhledala na Seznamu v databázi negativních čísel a bylo mi hned jasné, kdo to je. To v případě, že už někdo zjišťoval, kdo že otravuje. Mám jejich čísla uložena v kontaktech a když mi zasvítí na displeji nápis typu ŠMEJDI - NEZVEDAT!, tak se bavím jejich výdrží.
T-mobile ty čísla opravdu prodává, maj tam pořádný bordel novinky.cz/...
Také zabere, když mu řeknete, že hovor také nahrávate. To ihned zaklapnou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.