Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se představit novým spolupracovníkům?

Od: bm509 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

za týden nastupuji jako brigádník do stavební firmy. Je mi 19 let a na brigádu budu chodit po dobu dvou měsíců.

Jak s předmětu vyplývá nevím jakým způsobem se představit ostatním dělníkům na stavbě. Všiml jsem si že někteří lidé si na to moc nepotrpí, na druhou stranu je mi blbé pracovat s lidmi a nevědět jak je oslovit případně komu tykat nebo vykat. Jak jsem zjistil na stavbě se vykání moc nenosí avšak vzhledem k mému věku je mi trochu blbé každému tykat.

Prosím tedy o váš názor. Nejvíce cenné pro mě budou odpovědi od lidí z branže.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi by to bylo jiné třeba v bance a jiné na stavbě. Tím nechci ale říct, že na stavbě pracují nějakcí burani. Jen se na to chování až tolik nedbá. Není na to ani čas. Ani nálada, když třeba házíte lopatou.

Až Vás stavbyvedoucí přivede do party, řekněte: Ahoj, já jsem Petr a tykejte mi. Ruce se asi podávat nebudou.

A pro jistotu se zeptejte, zda můžete tykat i Vy jim. U mladých to jistě nebude problém, je to samozřejmé, ale pokud tam je nějaký starší pán, toho se raději zeptat. Pokud je rozumný, navrhne Vám to sám.

Ať se Vám práce líbí a ať si vyděláte! *placni* Jaga.

hodnocení

1x

Zdravstvujtě, minja zavut Jan. :) No, s Ukrajincema nepohrdneš přivítáním vodkou, ti to tak nějak mají v nátuře. Ale myslím, že přivítání bude vstřícné. Dostaneš od parťáka hned lopatu a krompáč a pojedeš... Představovat se nemusíš, budeš vypadat divně. Jen kdyby to někdo po tobě chtěl. Asi takhle, když na tebe někdo zavolá "Hele, ty" tak mu řekni, jak se jmenuješ. To by mohlo stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]