Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovo finanční páka

Od: lubo1 odpovědí: 6 změna:

Dobdrý večer, prosím poradil byste mi prosím někdo co to znamená finanční páka, prosím možno "polopatě".

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stonek*
hodnocení

1x

Pravidelnými investicemi se lze dopracovat jmění. Je to jako s tou skutečnou pákou - pákovým efektem.

paw*
hodnocení

1x
Trochu zjednodusene. Podnik si pujci od banky s urokem 5%.zainvestuje do moderni vyroby a ta mu dovoli zvednout zisky o 20%. Tedy diky malemu uroku na vstupu ma velke zisky na vystupu.

vilik*
hodnocení

0x
Jednoduše, finanční "pobídka". Chci, abyste skočil z okna. Vy samozřejmě nejste blázen a nechcete. Jenže mi dlužíte prachy. Takže buď skočíte, nebo víte, že je můžu chtít zítra vrátit. Mám tedy na vás finanční páku a vy mi dobrovolně vyhovíte.
doplněno 04.07.16 22:41: Máte kluci pravdu. Melu blbosti.
Sice to sousloví používám, jak jsem psal, ale znamená něco jiného. Beru zpět.

tondac*
hodnocení

0x

Používá se to při obchodování na burze, kdy vaše investice je jen pár % investice a zbytek "páčíte"penězi obchodníka. Když se rozumně rozloží investice a trh je stabilní nebo roste, tak je to v pohodě. Horší, když přijde krize, páky začnou praskat :) a trh nahoře neudrží. Pak obchodníci přestanou plnit své sliby a ztráta investora raketově roste.

Příkladem může být skokový růst kurzu švcarského franku a následná panika financnik.cz/...

dam®
hodnocení

0x

Ahoj, předešlé příklady fungují, nabídnu další, vyzveš prodat svou věc, třeba, dostaneš nabídky ohledně sumy, taky můžeš dostat nabídku s dobrou sumou a k tomu ještě bonus, ten bonus je pákou.. Všimné, /úplatek/, může být finanční pákou k dopomoci svého cíle. V dnešní době se nehovoří o všimném, ani pákách, ani pakách, ale o souladu postupů v dané záležitosti.

hodnocení

0x

Vysvětlení příkladem: chudý investor má 100 tisíc a dalšcíh 900 tisíc si půjčí (úrok pro zjednodušení zanedbáme). Koupí za to akcie za milion. Pokud akcie vyrostou o 10% na 1.1M, 900 tisíc vrátí a zbyde mu 200 tisíc, vydělal tedy 100% svého původního vkladu. Pokud ale o 10% poklesnou, prodá akcie za 900 tisíc, všechno vrátí a z jeho původních peněz nemá nic. Podstatné je, aby to v součtu přes všechny investice vyšlo. Tu půjčku si nevyřizuje v bance, ale rovnou mu ji zprostředkuje jeho burzovní makléř v rámci obchodování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]