Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit proti zneužití osobních údajů

Od: shobulek odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

dnes mi přišel email, že moji žádost o hypo úvěr přijali a že mě budou zítra kontaktovat z jednoho z uvedených čísel.

Jenomže já jsem si žádnou žádost o hypo úvěr nevyplňoval a nejhorším na tom je že jsem o tom ani nepřemýšlel. Někdo musel zadat moje osobní údaje (jméno, příjmené, tel.číslo, email, adresu).

Nevíte jak se mohu bránit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

1x

Zneužití osobních údajů?

Trochu se ta hieterie přehání. Třeba adresa a jméno s příjmením už se považuje za osobní údaj a spadá pod ochranu. A teď mi řekněte kdo má dole na domě, kde máte napsané číslo domu a ulici napsané své jméno a příjmení? No skoro každý .. povařujete to za zneužití osobních údajů? .. to jen tak na úvahu.

k dotazu: Takový meil občas příjde. Jen to ignorujte, stejně nikdo nezavolá. A když ano, sdělte, že jde o omyl, že toto číslo nepatří té osobě o které si myslí, že jste :)

ps. vaše jméno píšete do meilu sama, meilovou adresu k tomu sama vytvoříte a občas do meilu kamarádce napíšete tel.kontakt.

Kdo to asi sdělil tomu systému, kde běhají viry, trojany, malwery atd? Ale klid, nic si z toho nedělejte. tyto údaje jsou běžně nezneužitelné. ( já mám na webu i číslo účtu. )

hodnocení

1x

Oni je ale třeba neznají, třeba to je jen pokus, není u toho náhodou příloha, v té by pak byl spam. Mě taky chodí třeba nabídka lepšího vedení účtu a přitom v dané bance nemám a mnoho jiného.

uska*
hodnocení

0x

Braňte se ignorací a buďte v klídku. Pouze to zkouší na vás a jiné. Osobní údaje jste na internet klidně mohl zadat někde sám, třeba při nákupu atd.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mohl to být pouze spam a nikoliv zneužití osobních údajů. No, tak počkáte, až se ozvou a necháte si od nich povyprávět ten příběh, jak jste byl nalezen. Případně si vyhledáte tu instituci a učiníte dotaz tam. Zdravím!

P.S. Nedávno jsem dostal mail, že když jsem byl minule tak spokojený, že si mohu zase výhodně půjčit. Ovšem, já jsem si nikde nepůjčoval. Tak to šlo do spamu a ku smazání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]