Nejste přihlášen/a.
Pravidla pro prodejce s živnostenským listem
Prodejci - živnostníci s živnostenským listem, kteří vykonávají tuto živnost soustavně za účelem zisku, kteří prodávají především nové zboží a bazarové zboží, second hand atd. Musí mít živnostenský list opravňující k prodeji. Ohlašovací povinnost provozovny mají živnostníci, kteří u nás prodávají pravidelně a to minimálně 3 měsíce (nahlásit provozovnu s touto adresou: Park Kolbenova, Kolbenova ulice, Praha 9. Oznažit svůj prodejní stánek cedulkou se svými údaji: jméno, firma, adresa, IČO), pokud se jedná o jednorázový prodej nic hlásit nemusejí. Hlášení provozovny mohou provést na kterémkoliv úřadě v ČR zapojeném v projektu Czech POINT. Seznam Czech POINTů naleznete zde - odkaz. Pro úplnost uvádíme definici živnosti: živností je soustavná živnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených tímto zákonem. Viz zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon).
Zdroj: blesitrhy.cz/...
Balzerko, nebylo to špatně. Problém je v tom, že se tyhle bleší trhy zvrhly z větší části na normální tržnici a okupují je stánkaři, starožitníci, bazaristé a podobní, kteří se touto činností živí. Pokud tam někdo prodává použité zboží a to, co mu přebývá v domácnosti, tak mu stačí jenom místo k prodeji. Nic víc nepotřebuje.
Já myslela, že bleší trh je z ruky do ruky lidí, co chtějí jednorázově někomu něco prodat. Já takhle koupila od jednoho studenta lyžáky pro syna.Sama jsem tak prodala tašku vlastních okurek. Jednou, jednu a na akci zvané Bleší trh, kde prostor pro konání loni poskytlo město. Prodávalo se tam všechno šaty, které někomu doma překážely, nářadí, kaktusy, záclonová tyč, tříkolka, cyklist. přilba, batikové šátky, rajčata,nosič na kola, korálky... Nikdo tam nikoho nekontroloval. Pochybuji, že někdo měl nějaké oprávnění , ŽL, natož aby vydával paragony. Bylo to špatně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.