Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z tykání je vykání

Od: tichavoda* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, jak začít . Už asi 5 let "znám " jednoho ( mladého ) řidiče autobusu od první chvíle mi přišel hodně sympatický . Jsem na vozíku a tak s ním přijdu do styku víc než ostatní , protože mi sundavá plošinu atd. Díky tomu jsme mohli vždycky prohodit pár slov . Naráželi jsme na sebe hodně často a tak jsem mu navrhla tykání, což přijal . Vždycky sice u nás jezdit přestal , protože řidiči se střídají v trasách ,ale v určité době se vždycky vrátil a my mohli pokračovat v rozhovorech . . Nikdy jsem si na něj nevzala kontakt , protože jsem hodně stydlivá ,nechtěla jsem být vlezlá a taky nebyl důvod, když jsme se vídali vcelku pravidelně . Nicméně jeden rok už se nevrátil , Mrzelo mě to ,ale brala jsem to tak, že to tak je . Když uběhnul i druhý rok pustila jsem ho z hlavy s tím,že už asi třeba ani nejezdí a život šel dál ,

Dnes mě po těch dvou letech zcela náhodou vezl. Řekla jsem si,že mu teda vykat nebudu a už ze mě vyšlo "A" na ahoj a on na mě dobrý den . Naprosto chápu ,že je to dlouho a taky neměl čeho by se chytil ( mám jiný vozík než předtím ) , ale stejmě mě to zamrzelo . Taky jsem mu řekla dobrý den , protože mě to bylo blbé mu tykat když on mě vyká . Při výstupu už jsem rezigovala a rovnou jsem mu řekla nashledanou a on mě taky . Nejsem si jistá , jestli ho ještě uvidím, ale myslím,že ano , protože ti řidiči stejní jsou tu pak několik měsíců .

Myslíte,že to mám nechat plavat a opět si vykat? Zkusit mu nabídnout tykání znova a nebo mu připomenout , že jsme si kdysi tykali? Je to celkem podivný pocit pak když člověk neví, co má vlastně říct .

Děkuji za všechny Vaše názory .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Zbytečně to řešíš a přemýšlíš o tom. On, za tu dobu, co jsi ho neviděla, potkal tisíce různých lidí a opravdu si vaše tykání nemůže pamatovat. Prostě a jednoduše mu to připomeň.

figurek*
hodnocení

2x

co platí víceméně v každé profesi s placenou službou.

Není zakázáno navazovat známosti se zákazníky, ale skutečně je lepší držet si profesionální odstup a zdravit způsobem dobrý den. Přesně tak, jak to ten řidič dělá.

hodnocení

1x
Zřejmě za tu dobu zapomněl. Měla jste v tom ahoj pokračovat a na zvědavý pohled odpovědět, že už jste si kdysi tykali a podivit se, že už tuto trasu tak dlouho nejel. Může to být další spojník ke konverzaci.
Záleží na Vás, jestli to necháte být a zůstanete u vykání nebo se připomenete.
Také jsem měla od vidění známého řidiče autobusu. Je fajn, když máte malou protekci a řidič Vám zastaví i mimo zastávku :)

hodnocení

0x

Jéééžiši! Máš tolik problémů v životě, nepřidělávej si ještě starosti s takovou prkotinou. Asi to pro tebe prkotina není, když to řešíš, ale věř, nestojí to za pohled, ne tak za myšlenku, a už vůbec ne za řešení! Příště se usměj a je to. Neříkej nic! A měj hezký večer ;)

dafina*
hodnocení

0x

On může mít nějakou špatnou zkušenost s lidmi a tak se rozhodl jednat jako řidič, který slušně pozdraví a žádné důvěrnosti..Což tykání je. Předpokládám, že netykáte přece všem řidičům..Takže to neberte tak osobně.

hodnocení

0x

Zdravím. Ano, přistupte na vykání a nechte to plavat.

dusger*

S tímhle názorem rozhodně nesouhlasím. Jednou jste si tykali, tak v tom pokračuj bez ohledu na to, jak se chová on. Jeho důvody jistě-že neznám, třeba je z něj velký profesionál, no spíš na tebe zapomněl, nebo si nebyl jistý vztahem a byl jen slušný.

balzerka
hodnocení

0x

On to jednoduše neřeší. On má svý starosti, svůj život a tamto považuje za epizodu, zatímco pro Tebe to, že si tykáte a ty rozhovory, znamenaly víc. To se stává. Mně několikrát.

hodnocení

0x

Je možné, že jste si od setkávání slibovala něco víc. To se stává. Ovšem řidič autobusu je něco jako pokladní v supermarkrtu - projdou mu za den před očima spousty lidí. Jak si má pamatovat, s kým si tyká a s kým ne? Navíc na Vaší lince dlouho nejezdil, jezdil jinde a přešla okolo něj spousta dalších lidí.

Klidně si vykejte, nepřipomínejte se mu. Proč? Kdyby v tom mělo být z jeho strany něco víc, určitě si vzpomene. Takhle jste prostě jen jedna z cestujících. Co naděláte? Nezbývá, než se s tím smířit. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]