Nejste přihlášen/a.
Dobrý den/Ahoj
Chtěl bych se vás zeptat jen na takovou asi maličkost. Vyměnil jsem si s jednou dívkou dva/tři delší vzkazy na seznamce, přičemž mi dívka poslala své číslo s tím, že jestli chci tak si mužeme napsat či případně zavolat, když budu chtít.
Myslíte, že bych měl dívce rovnou zavolat a psaní smsky by mohlo něco pokazit... či to je naprosto normální napsat jí ze začátku sms? Nejsem si jist jestli bych po telefonu uměl udržet konverzaci po nějakou delší dobu (když toho o sobě zas task moc nevíme) a vůbec sms mi přijde taková jistější ze začátku. Tak jsem se jen chtěl zeptat zda to není takové "zpátečnické" začít jen tou smskou. Moc se mi líbí (já jí prý také) a nerad bych to hned takhle zazdil.
Díky!
Máte pravdu Jardo v tom, že zpátečnické to JE.
Když vzpomínám na své mládí, které je v čudu už spoustu let, nikdy jsme nekupovali zajíce v pytli. Internet nebyl, mobily nebyly, člověk musel mít dobrou pusu a dostatečnou slovní zásobu. No a pak bylo nejlepší setkání naživo. Třeba na taneční zábavě, na různých sportovních a kulturních akcích, třeba /a teď se mi smějte/ i na brigádách.
V čem to bylo nejlepší? Do vzkazů na Seznamce Vám každý může napsat, co chce, pěkně se přimašlit v tom dobrém a nevíte ve skutečnosti nic.
Při setkání třeba na zábavě jste hned viděl, jak dívka vypadá, ale i jak se chová. Třeba že má postavu jako maminka, hulí jako tatínek, mluví jako veterinář a pije jako kapitán Flint. Takhle nepoznáte nic.
Proto bych byla pokaždé pro osobní setkání. Naše republika není zas až tak veliká, abyste se nemohli setkat naživo. Jó, být Vy třeba ze Sibiře a dívka z Moskvy, tam už by to co do vzdálenosti problém byl.
Dejte si schůzku, sejděte se, popovídejte si a hned uvidíte, na čem jste. Lepší než si nechat nakecat či sám nakecávat něco po mobilu a po netu. Na vlastní oči je to opravdu nejlepší. Věřte mi. Vybrala jsem si manžela "na vlastní oči" a teď za to pykám - mám ho už 41 let. Jaga.
No já zase nechápu,jak někoho baví dopisovat si s holkou,kterou jsem nikdy neviděl.Připadám si pak jako vůl.Psát si s někým,koho ani neznám jak vypadá.Vždycky jsem chtěl napřed schůzku.Bohužel moc se jim to nelíbí.a myslí si,že jsem nenormální..Chtít se hned vidětJe to těžké
Úplně jsem opomenul zmínit, že jsme od sebe asi 280 km Já vím...tohle nemuže vydržet...nebo vůbec začít...ale máme opravdu hodně společného ...věřím, že všechno lze
Zdravím. Nebojte se jí zavolat. Podle hlasu též třeba poznáte sympatie. Napsat člověk může cokoliv, ale skutečnost může být jiná. Již jste si psali, ale ještě jste se neslyšeli. Takže by to byl zase krůček vpřed při vašem seznamování. Ale to je jen můj názor, záleží na Vás jak se rozhodnete.
Stačí, když zavoláte, pozdravíte a začnete mluvit o ní, pak už se také ke slovu nemusíte dostat, což je prima, dozvíte se o ní dost. A pokud kývne na schůzku, tak zpočátku jen krátká, třeba lehká procházka po nábřeží, pokud jste z Prahy a slibte že zavoláte večer a zavolejte. Kyž telefon vezme, je vyhráno, umluvíte si další schůzku. A pokud se Vám bude líbit, slova jdou sama od sebe...u ní také.
Já si myslím, že vy od této známosti příliš očekáváte, řešíte, bojíte se. Nic se neděje, když zavoláte, když si budete psát, když si budete povídat na Skipe. Nikomu to neublíží, nikomu to neobrátí život naruby. Není třeba se vidět, do hloubky poznávat, kupovat kvasnice na svatební koláč nebo si zoufat z neúspěchu. Buď budete komunikovat nebo také ne. Je to jednoduché. Nekomplikujte to, nehledejte hluboké zážitky nebo významy. S několika rádci si také píšu a je jedno, jestli pravidelně nebo nepravidelně. Víme o sobě, rádi se o sobě něco dozvíme, s něčím se podělíme. Zkecnem, pošlem si fotku a jsme rádi, že se známe. Není důležité, jestli se jedná o muže nebo ženu, o kluka nebo o dívku. Není třeba definovat, dělat závěry, hledat smysl. Je třeba příjemně komunikovat.
Taky se mi zdá zbytečné někomu volat. Volání bych spíše viděl, až budete spolu už chodit. Prostě si napsat něco podstatného, at víte alespon zhruba o koho jde a ona něco o vás, poslat si vzájemně fotky pro malou představu, ono totiž fotky hodně klamou a neřeknou vše a co nejdřív to půjde, tak schůzku tváří v tvář. Tam nejlíp poznáte jaká ve skutečnosti je, jaké má asi s vámi smýšlení apod. Takhle člověk zabije několik týdnů nedej bože měsíců vypisováním, sněním, přemýšlením-plánováním..a pak se sejdete a v okamžiku se to celé zhroutí. Při setkání stačí jen pár minut a oba víte na čem jste.(někdy i jen pár vteřin)
Podle mne je SMS dobrá volba, nevidím na ní nic prehistorického.
Potom je také dobrý e-mail, kde si můžete napsat další podrobnosti. Zde se projeví Vaše i její inteligence v množství gramatických chyb v písemném projevu. Nebo třeba žádná.
No ten Skype je úplně nejlepší, povídat si můžete třeba hodinu. A můžete se vidět i přes kameru.
Jinak chodit je nejlepší z opačným pohlaví opravdu v místě svého bydliště, školy, pracoviště. Vztah na dálku nemá dobré vyhlídky i když tu je uveden jeden příklad ze života.
Pokud máte hodně peněz a času, tak si dojíždějte, ale bývá problém s přespáváním, když se naplánuje večerní akce.
Jsem zvědavá, jak to dopadlo? protože něco podobného řeším taky. Mě zas přijde to narozdíl od ostatních od té holky to nějak moc narychlo, já osobně píšu si nejdřiv alespon měsíc a ty si určitě také opatrnější člověk.
Dívka (já také) je věřící což mi tak nějak velí, že jí lze důvěřovat.
Vyměnili jsme si již pár zpráv. Momentálně čekám až mi napíše ještě jednu zprávu a jdu volat, protože už to jinak nevydržím. Chci jí už konečně slyšet. Zatím se mi to jeví až moc kouzelné. No uvidíme. Každopádně zprávou jsem nic nepokazil
Jardo 23,především buďte opatrný,spousta podvodů na seznamkách byla a je..jsou to dívky krásné,upřímně vypadající,milé - jakmile ale přijde řeč na to,že nemá na cestu,na to a to - zbystřete a okamžitě ukončete.Pokud ji tedy chcete poznat ,doporučuji se setkat , na půli cesty, - tváří v tvář bude vše jasnější.Najděte město a třeba tam nějakou kavárnu ke schůzce.SMS jsou jen slova,slova,telefonní hovory nebývají přirozené.Chemie prostě po drátě nefunguje./Zatím bych nesdělovala svoji přesnou adresu,natož příjmy a další osobní věci./
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.