Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to vůbec možné - policie

Od: maara* odpovědí: 42 změna:

Na internetu čtu každou chvíli něco ve stylu jak je městká policie neschopná, dodnes jsem si říkal, že to nemůže být pravda a MP respektoval vzhledem k tomu, že i ona má poskytovat lidem ochranu.

Dnes jsem nic méně změnil názor.

Ráno jsem pracoval s dodávkou v centru města v pěší zoně, s povolením od úřadu, s oranžovým majákem za dodržení veškerých podmínek. Přišla ke mě strážnice a velmi hrubě mi začala zdělovat, že mám problém, že dostanu velkou pokutu a vlastně mi ani neřekla proč a co, vše skončilo tak, že mi řekla ať se zbalím, že pojedeme na stanici. Nesouhlasil jsem, nemohl jsem kvůli práci a hlavně jsem nevěděl proč. Zavolal jsem na firemní dispečink a dostal jsem radu "zamči se v autě a zavolej na PČR, pošlu tam další vůz" Zavolal jsem tedy PČR - ta dojela do pár minut .. jednání policisty bylo oproti MP nesrovnatelné, po 10minutách se mi policista omluvil a řekl ať pokračuji v činnosti.

Nechápu jak je toto vůbec možné, budiž to varováním pro vás - nenechte se sebou zametat. Měl někdo z vás podobnou nepříjemnou zkušenost s MP?

Doplním jen, že krom 1 pokuty za rychlost z doby kdy byla pokuta ještě snad za 100Kč, žádnou pokutu nemám ani jiné opletačky se zákonem.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Kdo se nedostane k policii, jde k mestakum. A kdo se nedostane k policii musi byt uz sam o sobe poradnej trouba.

Přesně tak. Je to odpad od policie. V podstatě nulové kvalifikační předpoklady a ve výsledku naprosto zbytečná instituce požírající obecní peníze.

danys*

kovis: jsi absolutně mimo! Proč si myslíš, že je MP zřízená? Aby požírala obecní peníze? *smich* Pouze kvůli tomu, aby peníze vydělávala! peníze z pokut vybraných MP jde cca. 85% zpět do rozpočtu obce (peníze vybrané PČR jdou do státního rozpočtu). Za co myslíš, že si v Praze MP nakoupila Hamry, vznášedlo, segwey a další kokotiny? *smich*

hodnocení

2x

O MP moc dobré mínění nemám... Zkušenosti mám dvě. Jednou jsem šel (tenkrát se svou přítelkyní - za svobodna) z budovy, kdy nás začala obtěžovat skupinka ožralů. Nějak jsem se od nich nenechal vyprovokovat a prorazil si cestu na plácek. Myslel jsem si, že objednám taxi... Najednou na mne zavolal jeden MP, že si "tu flašku mám uklidit"- stáli jsme vedle láhve postavené na zemi kdo ví kým... Ti MP při obtěžování ožralými lidmi jen ve stínu sledovali, jestli se něco stane. Kdo ví, jestli by nám pomohli. Ale "pořádek musí být"- uklidit se to musí...

Další byla pokuta za stání v místě, kde musela být kartička povolení vjezdu - jel jsem na JIP se svým dítětem a to místo bylo nejbližší možné k ambulanci. Ostatní místa (placená) byla obsazena. Snažil jsem se vysvětlit, že parkování tam bylo v nouzi a papír od JIP (dítě jsem tam nechal) jim můžu doložit... To je nám jedno, byl jste tam, zaplaťte.

Hlídku MP tedy považuji jen za hlídače parkoviště a správného uhrazení poplatků - jinak v našem okolí NIC jiného nedělají.

doplněno 18.06.16 18:37:

Toto už mi připadne trochu moc, ale když to borec umí, proč by se nepobavil že?

Na tom videu je pán, který si říká na youtube Mikejepan a jeho snahou je zesměšňovat práci MP a i PČR. Jeho fotřík je právník a zlatý synáček se nudí a vymýšlí hovadiny. Tomu přeji, aby jednou narazil na nějakého poldu cholerika a dostal teleskopem pořádně na budku.

Já si prohlédl jeho videa a jsem přesvědčen, že toto bude dělat do jednoho momentu - až někomu na druhé straně selžou nervy i pistole.

Na druhou stranu to ukazuje aktuální zákony a charakterizuje MP. Tj. na hajzlíka jsou krátcí a jsou vlastně jen pro ten výběr pokut za botičky a znečištění od slabších osob, které si je mohli do tédoby vážit. Evidentní přestupky dle zákona se řeší podle §§§ - na kloučka si nikdo nesmí šáhnout, nikdo mu vlastně nedá pokutu, ve správním řízení se to podle §§§ zruší nebo ještě na tom všem vydělá.

MP si je vědoma svého omezení a možná právě proto pokutují jen ty 50ti leté paní na kole nebo bezdomovce - na nóbl lidi s právníkem si nedovolí - prohráli by to.

Celé to tedy lze shrnout, že MP jako celek je k ničemu.

Ano, máte pravdu. Vzhledem k současným bezzubým zákonům je MP jen ostrouhaná instituce určená k výběru pokut na slabších jedincích.

Bylo by fajn, kdyby se jako trestní jednání brala hrubá urážka MP a PČR...pak by si všichni tihle machírci rychle uvědomili, že mají raději držet zobák až by jim jedna obuchem přistála.

lucka*
To je snad ještě větší idiot než magoři z TVTwixx či ViralBrothers na Hoggyho nic nemám i když Péťa by občas taky mohl ubrat.
jajaholoubkova
Je jedno či je to syn...ale má pravdu ve všem...
xxyyxx
Pan řidič-neřidič je totální trotl.

hodnocení

2x

Příště ji sdělte že jako přímý účastník jednání máte právo na záznam tohoto jednání-vytáhněte mobil s nahrávýním a zeptejte se jí co jste spáchal za přestupek-uvidíte že změní,popř ještě můžete pohrozit medializací o její neschopnosti!

majsterjoe*
hodnocení

2x

MP minimálně v Praze a v Ostravě je na profesionální úrovni tak, jako police státní. Díky bohu za MP, protože přeci jen, můžou více hlídkovat než policie ČR, která má nedostatek lidí. A to že máte problémy s pokutama je přeci problém váš. Strážník MP si může dovolit to, co mu dovoluej zákon. Když si necháte vše líbit od úředníka na magistrátu, tak si asi necháte vše líbit od strážníka MP. A pak si stěžujete.

danys*

Souhlasím s vámi. Je to pouze o neznalosti a hlouposti lidí. Nikdy jsem od MP nedostal pokutu i když se o to pár jedinců snažilo. Jezdím hodně a konkrétně u MP jsem narazil na dva ne moc rozumné strážníky (těch rozumných a v pohodě bylo více). Nicméně nejsem ovce ani tupec, na pokutu nedošlo. Někdo holt má trochu v hlavě a brání se a někdo holt brečí a dává fotky na internet. :-D

doplněno 17.06.16 13:01:

totak: krásný příběh*smich* Nicméně o tom to je. Kdo je ovce a tupec, nechá se od nich buzerovat! Kdo něco ví, nenechá se sebou vydrbat! Vždy jsem se tedy choval slušně a jelikož mám nějaké znalosti (které by nebyly na škodu všem řidičům), nikdy jsem neměl problém. Jednou celá věc skončila ve správním řízení, které skončilo omluvou úředníka s tím, at se nezlobím, že onen strážník je prostě pitomec.

Předevčírem jsem byl svědkem zářného příkladu kvality práce MP. Ve vyhrazeném pruhu stání MHD kde nyní zastavují autobusy náhradní dopravy výluky českých drah si zaparkoval boreček zbohatlík z mistni honorace v obrovské americké káře. Přijel autobus vyložit lidi, troubil troubil ale mladý trubec ho ignoroval. Teprve když se to celé opakovalo se třetím autobusem ,popojel milostpán o pět metrů a postavil auto do oblouku křižovatky. Po chvíli mu došlo by že mu tu jeho nádheru nejspíš někdo odřel a přeparkoval naproti do pruhů trolejbusů přímo pod značku zákazu zastavení. To už naštěstí blonďaté mu individuu dorazil vlakem přítel a americký tančík odjel. Za celou dobu místem TŘIKRÁT projeli měští pohůnkové a koukali vždy přesně na jinou stranu než měli. Celá tragikomedie vygradovala, když pět minut na to stejná hlídka pokutovala řidiče autobusu za to, že si na prázdné zastávce u svého autobusů sedl na lavičku a zapálil si.

danys*
hodnocení

1x

Jeden člověk policii nedělá, ale podle jednoho člověka si na ní uděláte názor. Já osobně bych si podle jednoho "blba" názor neudělal. ;)

hodnocení

1x

maara, to snad nemyslíte vážně, že podle jedné policistky změníte názor na celou policii?

Kolikrát Vy, za svůj život, nemáte dobrý den, a každý Vás rozlobí? To je to samé, jako že zanevřete na tuto skvělou poradnu, když Vás někdo rozlobený zbytečně osočí, páč se mu nedařilo?

Jeden člověk nedělá skupinu, ale lehko jí pokazí reputaci.

ovczaak*

milancukrar,nedokáži si vzpomenout,jestli jsem někdy nesouhlasil s Vašim názorem,ale dnes to tak je. tito lidé jsou v uniformách,měli by reprezentovat město a to,jestli konkrétní měšťák má špatný den,by se na jeho práci nemělo projevovat. a jedinec jejich pověst nekazí,mají jeden průšvih za druhým... největší průšvih z našeho města - dva měšťáci měli řešit hádku a fackovanou před barem,asi deset,dvanáct lidí...zřejmě bezďáci vs. mladý pár se psem...výsledkem byl zastřelený kluk. myslím,že se to stále šetří,ale zdá se,že střelec měšťák už měl potíže se svou agresivitou a byl k nám uklizen z jiného města. můj názor - měšťáky v této podobě nechci,neuznávám je. myslím,že jejich původní smysl byl jiný,než co předvádí dnes...

ovczaaku, jsem rád, že většinou se mnou souhlasíte. Jenže já se policie nezastávám, jen nesouhlasím s kolektivní vinou.

Taky jsem se nepohodl s měšťákem, když jsem chtěl vysvětlení jedné situace na silnici. Pak jsem mu sdělil, že mne mrzí, že jsem ho vůbec oslovil...a šli jsme každý dál svojí cestou..

ovczaak*

milancukrar,ale oni dle mých zkušeností vykazují znaky kolektivní viny. kdykoliv jsem je viděl v akci,vždy bylo něco špatně. namátkou - chycená tmavá zlodějka v obchodě 400 metrů od služebny,doba příchodu MP 45 minut..- 50letá cyklistka v noci na prázdném chodníku,oponovala jim,za použití hmatů a chvatů předvedena na PCR...ženská s yorkshirem bez vodítka pokuta 200kč,o sto metrů dál banda opilých bezdáků se psy navolno,ti byli asi neviditelní...denně zaparkované auto v zákazu pod kamerou MP se řeší lístečky za stěrač/tmavé audi,poklesé na levou stranu vlivem váhy řidiče/ ,jakékoliv jiné auto tam má okamžitě botičku...jsem zvědavý,kdy potkám schopného měštáka... a Vaši větu - že mne mrzí, že jsem ho vůbec oslovil...by si měli napsat na dveře,ta se mi líbí

lidus*
hodnocení

0x

Pro mě "měšťáci"nejsou policie, stačí si jen vzpomenout kdo dělal strážníka MP u nás na vesnici (největší ožrala co měl koně a uměl na něm jezdit).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

I u nich pracují jen ,,lidé,, . A ti mohou být jen prostě chybující, nebo vědomí debylové. Když se je podaří postupně z jejich funkcí odstranit, je nějaká šance, že tam příjdou nějací lepší jedinci.

Taky mám takovou jednu drobnou příhodu s jedním ,,jedincem,, .

U nás bývali Městkáči hodně citliví, možná až chorobně hákliví na i jen částečné zastavení na chodníku. Jel jsem takhle městem a zastavil půlkou auta na chodníku, který má v tom místě 2,5 metru. A to schválně, abych nebránil průjezdu aut kolem mě. Byl jsem pro nějaké zboží v krabici. Bohužel jsem si taky zamknul auto. Když jsem se vracel, přiblížili se eMPéčka a zastavili opodál. Možná bych stačil odjet, ale chlapec dokonce popoběhl. Začal mi říkat takové ty kecy, jako jestli vím, co jsem spáchal za přestupek. To stání na chodníku mě vůbec nenapadlo. A když jsem se mu to stání nakonec snaži vysvětlit, bylo to marné. Nejlepší bylo, že zrovna naproti nám zastavila krásná mladá blonďatá dealerka Prazdroje v Oktávce kombi. Když jsem mu řekl, že teď už kolem nás nikdo neprojede, poslal za ní kolegu a ten ji poslal vjet do zákazu vjezdu. A tohle oboje bylo nějak v pořádku. Stálo mě to 200 Kč. Jenom. Ti dva voli už u MP nejsou. Vyhodili je.. A než šli, tak jsem si toho dementa ještě vychutnal. A ve službě. Asi pochopil, že to měl za něco mezi námi.

martinmar
Tak vy dostanete pokutu 200 korun za dopravni prestupek, kde lze dostat az 2 tisice a jeste to berete jako krivdu? Jste nevdecnik.

nikdo*
hodnocení

0x

U nás se jim říká kasičkáři nebo městapo. Proč asi?

doplněno 16.06.16 19:39:

Dost dlouho to trvalo, než jsem tenhle, dost starý článek na téma MP, našel. Ale povedlo se, a tak se pobavte taky.

dfens-cz.com/...

q1
hodnocení

0x
Od doby, co si proti mně vzájemně dosvědčili přestupek, který se nestal, už vůči nim nemám žádné iluze. Bohužel se tato nepříjemná zkušenost přenáší i na ty slušné MP, pokud takoví existují.

hodnocení

0x
U nás jdou náhodou příkladem! :)
Je to vůbec možné - policie
danys*

Tak ti nevím kadle co tím chtěl básník říct..*smich* Ale líbí se mi, jak tady každý kvičí!

Bohužel zřizovatelem OP nebo MP je obec popř. město, jejich nejvyšším nadřízeným je starosta - člen politické strany, tudíž policie podřízená pol. straně! Tohle je možný fakt jen v čechystánu *smich* Tohle by vás mělo štvát a ne nějaké pitomosti co tady píšete

doplněno 16.06.16 23:00:

Hmm tohle je vážně skandál. *smich*

nikdo*

Noóóó, já bych řekl, že neumí parkovat...Kadle...

hodnocení

0x

Ale, pokuty vybírat umějí dobře! Černý mor...

cechacek*
hodnocení

0x

Záleží také jaké pokyny dostane od vrchního velitele ozbrojených sil / starosty /. Dvě menší města vzdálená od sebe 10 km, v jednom botičky, pokutové lístečky za stání v zoně a.p. v druhém absolutní klid, píchl jsem pneu MP zastavila dotaz nepotřebujete pomoc, neměl jsem parkovací lístel strážník, vážíme si vaší návštěvy našeho města pokud nemáte pouze kratší nákup, zakupte si parkovací lístek, prostě jsou vedeny vrchním velitelem k úplně jinému postupu a to není pouze můj názor na toto město.

jenda2*
hodnocení

0x

Všeobecně to je o úrovni vzdělávání policií jako orgánu obce či státu. Mp není zřízena jako hlavní činnost k ochraně života a najetku, k tomuto jen přispívá. Působí v rámci obce a k dodržování místní úpravy silničního provozu.

Když vás zastaví a nadýcháte 0,12 promile, je to na pokutu?

balzerka
hodnocení

0x

Moje zkušenost s MP. Z jednoho okna v paneláku se vysunula hlaveň pušky a ozvalo se postupně několik výstřelů. Podle mne pět. Puška mířila přes ulici s chodníkama na dětské hřiště, které je asi 70 metrů od domu a na něm dvě děti. Stála jsem u vedlejšího vchodu. Nemohl mne vidět.Ty střely zaslechly i dvě staré paní na lavičce.Vytáhla jsem mobil a hned volala městskou policii. Přijeli asi za 8 minut, byli dva, zeptali se mne, ze kterého okna se střílelo a šli do "akce". Čekala jsem, jak to budou řešit, poslouchala jsem pod schodama. Dobrý den, vy vlastníte zbrań? Odpověď: Ne, proč? Poslyšte, máme tady hlášení, že se z Vašeho okna střílelo. Střelec odpovídá: Co to je za blbost, to je nesmysl, já se dívám na televizi. Ne , nic jsem neslyšel, to asi bylo vedle .Je někdo s vámi v domácnosti? Odpověď : Ne, proč?... Děkujem, nashledanou. A vyšli ven. Babičky jim říkají, že už to udělal víckrát. Policajti nás shovívavým tónem uklidnili, že nikdo nestřílel. Tak to jsem jelen. To bylo šetření a ten závěr. Já tam stála jako blbec, co chce vidět policajty, a proto si zavolá.

Balzerko ve Vámi popisovaném případě jste pochybilavíc než strážníci MP!Měla jste IHNED volat PČR!

rizzlah*
hodnocení

0x

Poliice je neschopná a vždycky byla, nevěřím jim roky... jednou jsem byl obětí krádeže, sice to nebyli žádné statisíce, 9000 Kč cca, ale i to je docela dost... asi rok mi posílali papíry, jak na tom dělají a takhle, nakonec přestali a neposlali nic, zkoušel jsem to i obvolával, jít tam.. ale, nejspíš to nějak zazdili nebo tak něco. Druhá věc byla srážka... pochodil jsem podobně jako u první příhody... ale jak někde špatně stojím či jedu rychle, hned jsou aktivní. Policie zatím nepomáhala, spíš jenom škodila.

danys*
Pokud mate na mysli policii,tak pokud jste se stal obětí trestného cinu - ve vasem případě krádeže, je povinnosti policie vas do dvou měsíců vyrozumet! Poštou doporučené do vl.rukou popr.datovou schránkou. Na toto a další šetření policie dohlíží st.zastupitelství.
Takže pokud vas nikdo nevyrozumel, mel jste to řešit pres OSZ jako nadřízený orgán policie popř. si stěžovat na jejich postup. Na druhou stranu je možný,ze jste si to rozhodnuti nevyzvedl, těžko soudit

jajaholoubkova
hodnocení

0x
...je to možné... Když jsem potřebovala pomoc od policie tak se mnou zacházeli jako se zločincem...už jim nevěřím...už bych se na ně z ničím neobratila... Ahoj Jája

jajaholoubkova
hodnocení

0x
Dobře že jste se nedal...jsou to py...Ahoj Jája
danys*
Ahoj Jájo, zřejmě budete velice inteligentní, takže byste tu vaší křivdu mohla trochu rozvést, abysme si o vas nemysleli,ze jste py... Ahoj Danys
jajaholoubkov
Ahoj dík za odpověď. První kontakt z policií...bývalý manžel mě v mém bytě napadl...policie vůbec neudělala žádné šetření...když jsem byla v nemocnici...kdosi v bytě vypnul elektřinu...nikdo neměl klíče...zase žádné šetření...napsali ze jsem řekla dceři aby ji vyplnila...ale ta žije v domově pro tel. Nemocné...takže tam nebyla a opět policie nic nevysetrovala a nemluvím o dalších návštěvách v mém bytě...policie napsala ze jsem si to vymyslela...jsou to krátká potomci...neschopní. ...a darmozrouti jak poslanci...pěkný den a nedejte se nikým zaskočit Ja ja.
danys*
Jajo,možná Vas měli vyšetřit. Kdo vypl el.v byte opravdu policie nešetří. Pokud vas přítel napadl, musite mít nejdříve lékařskou zprávu s popisem zranění a potom to šetří
doplněno 06.07.16 19:02: Lékařská zprava je základ každého napadení - podle toho se určí zda jde pouze o přestupek nebo trestný cin. Pokud konali tak jak pisete , obratem bych oznámení podal na st.zastupitelství a to byste viděla jaký by se děly věci :)
jajaholoubkov
Lékařskou zprávu mam...ale nic nevysetrovali...
doplněno 06.07.16 18:56: Ani ji nechtěli vidět...
jajaholoubkova
Má to v láu ale momentálně řeším zdravotní stav a pak se do toho dám...koukala jsem jak věříte měštákům...jen tak dál...držím palce...
andri*
A podala jste na Manzela trestni oznameni?sepsal s vami nekdo na stanici protokol?Ono taky kdyz nekam do hadjy mezi partnery prijedou tak co muzou udelat kdyz je to pouze prestupek a je to jen obcansko pravni spor.Pokud podáte na partnera trestni oznameni za ublizeni tak pak je to vec policie.
V3 vetsi mire se stava ze zena,nebo muz zbitej jak pes vlastne rekne" to je dobry,nic nebudu hlasit". Pak je vec jen oznamena a dal se samozřejmě neřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]