Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je atraktivní človek i zdravější

Od: ujik odpovědí: 23 změna:
Všude se říká, že atraktivita signalizuje zdraví jedince. Je tedy pravda, že atraktivní lidé jsou i zdravější?
Atraktivita tu přece nemůže být jen tak pro nic

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Atraktivita je velice subjektivní pojem.

Kdo se jednomu zdá být atraktivní, druhý o něj třeba ani pohledem nezavadí.

Jedna kolegyně z práce se mi strašně líbila. Štíhlá, vysoká, vždy upravená, pěkně učesaná, navoněná, vkusně oblečená, sladěné barvy. Prostě atraktivní dokonalá žena. Pak mi jeden známý řekl - o takové vychrtlé koště bych já ani kolo neopřel! A já zůstala paf! Myslela jsem si, že ta paní se prostě MUSÍ líbit každému.

Takže: kdo je pro Vás atraktivní, pro druhého to může být tuctový člověk. A nebo naopak.

Proto si myslím, že atraktivita a zdraví spolu vůbec nesouvisí. Proč? Zdravý může být klidně naprosto neatraktivní bača, který žije v horách, jí ovčí sýr, pije žinčicu, prostě se zdravě stravuje.

Naopak pro Vás atraktivní člověk třeba pije, kouří, vysedává po barech...

Takže Vaše otázka je podle mě naprosto nesmyslná. Jaga.

joudic*
hodnocení

3x

to asi fakt ne, ale zdravejsi je rozhodne pozitivni clovek, ktery nejake porovnavani neresi, nestresuje se, a je rad na svete tak jak to je :)

ria*
hodnocení

1x

Opět to přirovnám k mé oblíbené přírodě. :) řekla bych, že dříve to platilo, když nebyly všelijaké zkrášlovací procedury, tak jako si slepice mezi kohouty nevybere opelichanýho, dřívější muž by si podvědomě nevybral ženu, která má např zkažený zuby, nebo nějakou tělesnou "vadu" chtěl by pro své potomky co nejkvalitnější geny.. Dnes se dá příroda oblafnout, vše se dá vylepšit zmenšit, zvětšit, nalíčit, takže už jednoduše neplatí, že atraktivita = zdraví...

pb®
hodnocení

1x

Pokud budeme brát celého člověka, tak nejspíš ne. Protože atraktivní znamená mnohem víc než zdravý nebo krásný. Ale třeba taky milý, vtipný, zábavný, chytrý atd. A tyhle vlastnosti mohou být i v těle velmi nemocném, přesto celá osoba může být příjemná a přitažlivá. Pokud budeme brát jen fyzično, pak ano. Zcela jistě je atraktivnější tělo zdravé než tělo nemocné. Pro mě to platí, určitě jsou pro mě atraktivnější sportovci co potkávám na cyklostezce nebo v bazénu, než tlusťoši co potkávám v autobusu. A asi bude vesměs zdravější chlap, co několikrát týdně cvičí, než ten, co stěží vyfuní 3 schůdky do busu a pupek mu leze z pod trička.

hodnocení

1x

Samozřejmě, že ne. Stačí nejvíc očividný příklad - bílé zuby. Přirozená barva zubů je světle žlutá. Atraktivní je bílá. A abychom bílé docílili, tak bělíme - tím se obrušuje (sžírá) přirozená zubní ochrana a zuby jsou tak citlivější a lámavější = méně zdravé.

Pro mnoho lidí jsou atraktivní velká prsa - způsobují ale bolest zad, jsou náchylnější na rakovinu (nebo se v nich asi hůř hledá?) atd.

Brýle považuje spousta lidí za sexy - jsou oči, které potřebují brýle, zdravější? Neřekla bych.

Stejně je to s váhou - že je někdo hubený, neznamená, že je zdravý, a že je někdo tlustý, neznamená, že je nemocný. Naopak tlustý zdatný člověk (to jsou třeba různí sportovci v těžké váze atd.) je zdravější než hubený nezdatný (takové ty tyčky bez svalů - choroby kostí a kloubů).

Spoustě lidem se líbí opálená kůže - myslíte, že je solárko nebo slunění zdravé?

Vegetariáni jsou mnohdy atraktivní, protože jsou štíhlí, ale myslíte, že nejezení masa si nevybírá svou daň? U veganů a různých fruitariánů je to ještě horší.

Atraktivita je ve spoustě případů jenom iluze, za kterou stojí těžká práce a bolest toho, kdo chce být považován za atraktivního.

doplněno 16.06.16 12:43:

Ještě doplním - znám i mnoho případů dívek, žen a mužů, kteří jsou jak se říká "hezcí od přírody", ale mají spoustu nemocí (kupodivu většinou zažívací - např. špatná střeva, vředy atd.). Takové ty choroby, co nejdou vidět.

listopadova*
hodnocení

1x

Nedala bych přímé rovnítko mezi tyto vlastnosti, ale je to takový uzavřený kruh. Bytost, která se má ráda a přijímá se, tzn. je sama sobě laskavou náručí (nikoli kritickým demotivujícím rodičem) má menší inklinaci k nemocem. "Normální" je mít se rád a "normální" je být zdravý. A troufám si říct, že když se zamilujete do sebe, časem se to projeví i na Vašem zevnějšku - třeba zhubnete, třeba se Vám zmírní vrásky, protože častěji bude Váš obličej zdobit úsměv nebo aspoň uvolněný pohled bez bolestné grimasy. Tedy, abych ten kruh uzavřela - svým vnitřním lazením můžete ovlivnit své zdraví a potažmo také svou vnější krásu. Neboť vše jedno jest. Všechno je ve mně.

listopadova *palec*

hodnocení

1x

Atraktivita je takové pozlátko, kterým někteří lidé působí na okolí, ale uvnitř může číhat nemoic. Atraktivní taky neznamená spokojený, hodnotný, příjemný, solidni atp. Je to nčlověk, který se líbí vzhledově. Uvnitř se může užírat třeba závistí, nepřejícností, nebo křivdami, až si přivodí např. rakovinu. Pokud je ale v pohodě, má dobré geny, návyky, správně se stravuje atd., tak atraktivita mu otevírá dveře k dobrým příležitostem a ještě větší spokojenosti, úspěchu. Pak psychosomatické nemoci se mu vyhnou, protože je v pohodě.

korina*

vzpomínám na moji tetu , maminčinu sestru. Byla velmi krásná , přírodní blond, nádherné zuby , štíhlá. Zemřela ve 52 letech na cirhozu jater. Těžká alkoholička. Nepřejte vidět jak se změnila , jak chudák vypadala. Proč pila si nechám pro sebe. Měla jsem ji ráda , hodně jsme si povídaly. Krása je velmi pomíjivá ale člověk od přírody se na krásu rád podívá...

hodnocení

0x

Podle mého názoru určitě ne. Vezměte si jen známé lidi, kteří, bohužel, onemocněli rakovinou - Patrick Swayze (zemřel), paní Chantal Poullain, pan Bartoška, Michael Douglas, Michal Dočolomanský, Anna K. - a desítky a desítky dalších.

Já bych řekla, že zdraví má spíš souvislost (ale samozřejmě ne vždy) s finančními možnostmi. Pokud má někdo peníze, a dbá o sebe (stravuje se zdravě, cvičí, platí si zubaře atd.) je svým způsobem zdravější něž někdo, kdo si toto nemůže dovolit. Ale jak už jsem napsala výše - i známým osobnostem, které si kvalitní zdravotní péči mohou dovolit, se vážná nemoc nevyhne.

Myslím si, že Limoška má pravdu. Jen bych chtěla přidat, vzpomeňte si, kolik atraktivních žen je po ablaci prsu? Nechce se mi ani vzpomínat, ani zjišťovat, jak se jejich jména píšou. Ale když je uvidíte, nepoznáte. Drží stále figuru, stále hrají svou roli. Roli dokonalého, úspěšného. *sok*Víte jak Karlu Gottovi, při chemoterpiích musí být zle? Nedovedete si představit, co to je za hrůzu! Zjištění, že máte rakovinu. Operace, ozařování, chema. Je to děs. Je to větší děs, než si vůbec dovedete představit! Zasvítí reflektory, rožne se světýlko na kameře a on se narovná, usměje a vypadá to, že se vlastně vůbec nic neděje. Jen trošku zhubnul. Drží stále figuru úspěšného člověka. Má můj hluboký obdiv. Je to velmi silný člověk. Žádný chudáček! A tak je to se všemi atraktivními a úspěšnými lidmi. Jsou silní.

Cvičení je zrovna špatný příklad. Cvičení nic nestojí kromě odhodlání a námahy. Není nutné platit si osobního trenéra a fitko. Cvičit lze doma i v lese a zadarmo. :-D

eulalie*
hodnocení

0x

Atraktivita podle mě vůbec nesouvisí se zdravím... Navíc je to tak subjektivní pojem ta atraktivita, že se na vaši otázku snad ani nedá odpovědět. Když je někdo atraktivní pro jednoho, druhému se třeba vůbec nemusí líbit. Někdo může být atraktivní až na půdu, a stejně je nemocný.

hodnocení

0x

Atraktivita vs zdraví - Není zde rozhodně žádná spojitost ani přímá úměra.

hancule*
hodnocení

0x

Na atraktivní lidi se upírají pohledy okolí více nežli na lidi neatraktivní.Atraktivita nebo neobyčejnost se promítá potom celým životem jedince - od dětství po stáří./jistě si pamatujete krásnou holčičku nebo roztomilého chlapečka z okolí/Tito lidé jsou v našem ,hledáčku,,proto často o sebe více dbají,více přemýšlejí nejen nad oděním,ale i nad svým vystupováním, vzděláním.Říká se,že jsou úspěšnější a právě proto je to pravda - ne proto,že by měli protekci/i když i to bývá někdy pravdou/,ale prostě proto,že je na ně ,více vidět, a tak se snaží udržet si pozornost-podvědomě-v dobrém slova smyslu - jakoby nezklamat okolí.Vy jistě nevyjdete na ulici tak,jak vstanete ráno z postele/ženy tráví hodně času před zrcadlem/ nejen pro svůj dobrý pocit,ale také pro ,co by tomu řekli lidi,...to není žádné pokrytectví,je to součást sociálních pozic,které v životě zastáváme.Zdraví má s tímto postojem mnoho společného - atraktivní lidé o sebe více dbají ,hned řeší zdr.potíže ,zajímají se o osvětu/potr.doplňky,sport,kvalitní odpočinek atd./ nejen pro sebe samé,ale právě i pro ten ,hledáček, v oku okolí.Díky svému postavení ve společnosti a jistě i finanční úrovni mají potom lepší možnosti řešit zdr.problémy.Jistě jste si všimla u nějakého zajímavého člověka v okolí,pokud najednou vypadá hůře - prostě všímáme si jeden druhého a u atraktivních lidí dvojnásob.Osvěta zdr. pracuje i pro nás,neatraktivní/i když otázka atraktivity je proměnlivá -náhled od náhledu/,jen více myslet na sebe.Atraktivní může,podle mého názoru,být každý,i když třeba jen pro své nejbližší.Pěstujme proto v našich dětech pocit výjimečnosti,toho,že jsou pro nás atraktivní a nejvíce důležití /vydržet musíme v tomto úsilí i např.v pubertě/ - odměnou budou sebevědomí potomci.

jofa*

Může to být i naopak. Pokud tu "atraktivitu " přežene, tak může být i docela směšný a být pro okolí šaškem. Tomu říkámé, že to nemá asi v hlavě v pořádku, tudíž i nemocný.

garfieldkomiks*
hodnocení

0x

No, podle mě jde o správný přístup a mít sama sebe rád/a.*ua*

balzerka
hodnocení

0x

Já bych to obrátila. Pro mne je zdravý člověk atraktivnější.

hodnocení

0x

Ani náhodou bych nedávala mezi atraktivitu a zdraví rovnítko, mám stejný názor jak píší ostatní rádcové, určitě to tak není.Atraktivita vlastně není zárukou ničeho a jestli je to požadavek v nějakém oboru, tak ale stejně to není pravidlo.;)

hodnocení

0x

Taky si myslím, že atraktivita je subjektivní pojem a nemá vliv na zdraví. Ještě mě napadlo napsat to, že někteří slavní lidé se snaží nestárnout, chodí na plastiky, aby si zachovali mládí, krásu a neměli vrásky. Vypadají pak kolikrát hůře než kdyby na tu plastiku nešli. Viz např. Kylie Minogue má divný nos ze strany nyní, dříve měla hezký nos. Jinak je dobře vyhlazená. Micky Rourke jak vypadá dnes a Donatela Versace atd. Asi nepovedené plastiky. Nebo moc plastik za sebou. A takových lidí je více. Dají za plastiky spoustu peněz, pak jim padá nos nebo něco jiného, operace nevydaří a pak litují, že na ní šli. Dokonce jim jde i o život "díky" několika plastickým operacím. Před nedávnem brazilský model.

doplněno 19.08.16 13:31:

Atraktivní člověk může být i masový vrah. Třeba Ted Bundy - nekrofil a sadista. A ještě ten vrah, co vraždil u Brna, mi připadá atraktivní a jaký neatraktivní myšlenky má. Stejně tak neatraktivní člověk může mít atraktivní myšlenky.

Ano, to jsou lidé, kteří podlehli pozlátku a ani si neumí představit, že ta pravá krása nestárne. Vychází totiž z lidského nitra. To nemůžou pochopit, protože oceňují jen povrchnost a nedokáží si vážit duševních hodnot druhých, natož vlastních. Nenaučí se stárnout sgrácií a dopadají jak odkopnuté,tragikomické kreatúry ze šantánu.

pt®
hodnocení

0x

Myslím si, že hodně atraktivní lidé jsou dost osamělí a osamělost zdraví také nepřidá. Chtějí se líbit hlavně sobě a pak se nemusí líbit druhým anebo se druhým líbí, že na nich spočinou pohledem, ale žít by s takovým člověkem nechtěli.

bibi
hodnocení

0x

Pravda, že atraktivita je relativní pojem, ale někteří lidé jsou atraktivní pro všechny, líbí se všem. Ovšem, že by byli zdravější to spíše naopak, pod tíhou polulárnosti, krásy i obdivu se hroutí a podle toho i žijí. Podle mě to byla Marylin Monroe nejkrásnější žena na světě. Možná, že byly někde hezčí, jenže jsme je neviděli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]