Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dal jsem výpověď v práci, pracoval jsem na dohodu o provedení práce. Po více než 15 dnech, což je výpovědní lhůta - tedy v době, kdy už byl pracovní poměr ukončený, se najednou ozval bývalý zaměstnavatel, že jsem nedodělal úkol, jak jsem měl a že on to nevěděl, protože přijel ze zahraničí až teď a vyžaduje na mně dokončení. Má na to nárok? Jsem ochotný to udělat. Novou smlouvu na těch pár dnů vystavit nechce, chce to v rámci toho, co jsme měli sepsáno dřív, ale bude to práce navíc a bude mi muset zaplatit. Platí totiž přesně to, co je odvedeno, co jsem odvedl, to zaplatil, takže jsem teď vyrovnáni a nic si nedlužíme. Mám obavu, že když nebude smlouva, dostanu leda kulové. Je to totiž haj.z.lík a proto jsem dal i výpověď.
Vaše dohoda skončila uplynutím výpovědní doby.
Bez nové smlouvy či dohody nedoporučuji pro nikoho pracovat. (Za práci na černo by hrozila pokuta i Vám.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.