Nejste přihlášen/a.
Někdy se to schumelí, jedna rána za druhou... A tak se stalo, že dům, ve kterém jsem bydlela, byl prodán v dražbě. Nový majitel bez písemného upozornění vystěhoval část mých věcí do přilehlé garáže a na volné prostranství. Zbytek věcí je ještě v domě. Nebyl proveden žádný soupis předmětů. které se v domě nalézaly v době, kdy nový majitel v mé nepřítomnosti vyměníl zámek u domovních dveří a tím mi znemožnil přístup do domu. Kkyž jsem si pro věci přijela, řekl, že mi je nevydá! Že neexistuje žádný soupis a že všechno je jeho. Poté podal návrh na soudní vystěhování a na zrušení mého trvalého bydliště na uvedené adrese. Co mám udělat, abych se ke svým věcem dostala? Soud? To ale bude trvat měsíce. A já tam mám oblečení na malou vnučku, veškeré elektrospotřebiče, prostě všechno. Navíc jsem zjistila, že plno věcí již odvezl. Jo, někdy to za nic nestojí... Vlastně... Konečně zapršelo a porostou houby. Takže přesto všechno se těším, že vezmu tu moji malou cácorku do lesa na houby. A bude tam krásně...
Občanský soudní řád umožňuje vydražiteli ujmout se nemovitosti ihned den po příklepu a o tom musí vyrozumět soud. Ale ani to mu nedává právo zadržovat vám vaše věci. Ale ani příklepem to nekončilo, mohlo být podáno odvolání, jednalo se o rozvrhu atd., je to strašně složité a obávám se, že to sama nezvládnete. Doporučuji vám najít si na to advokáta, může tam něco najít, co nebylo uděláno jak mělo apod. A váš manžel se rovněž nebránil? Pokud nemáte na advokáta, zkuste aspoň nějakou občanskou poradnu
doplněno 02.10.09 12:26:A ještě doplňuji, že to trvalé bydliště vám bohužel nepomůže, spíše si ho i přehlašte někam jinam, protože pokud soud neví, kam vám má posílat poštu, posílá to tam a nastává fikce doručení a vy vůbec nevíte že se něco děje. Stálo by za to dojít na soud na civilní a pak i na exekuční oddělení, vyžádat si všechny spisy, které se vás týkají, dodat do nich svou adresu, kam vám má soud psát, případně tam i napsat, od kdy nejste na té adrese trvalého bydliště, protože vás nový majitel vystěhoval. A pak rvnou za tím advokátem
Máte můj obdiv za pozitivní přístup k dosti závažnému problému. Ale ještě prosím upřesněte, zda se jednalo o Váš dům a nebo jste tam bydlela na základě nájemní smlouvy. Potom jste asi něco - jak se říká - prošvihla. Určitě jste měla napsat odvolání ke zrušení trvalého pobytu a podle mého názoru on neměl bez Vaší přítomnosti cokoliv likvidovat a stěhovat. Je snad soudní vystěhování už vyřízeno? Asi by to chtělo podat trestní oznámení na policii a požádat je o asistenci při odvozu Vašich věcí. A chtělo by to svědka, který by potvrdil Vaše vlastnictví. Dalo by se to možná i doložit pojistnou smlouvou. Třeba i fotodokumentací bytu. Možná to ještě trochu upřesněte, jak to vlastně je. Jinak prý houby opravdu začínají růst. Tak ať přinesete s vnučkou plné košíky.
Hezký den všem. A paní Lidce a Martině obzvlášť. Pro upřesnění mého dotazu. Dům byl můj a mého manžela. Trvalé bydliště v něm stále nemám zrušené. Soudní vystěhování ještě nenabylo právní moci. V domě nejsem od 1.července tohoto roku.Lidko, já bych se bránila daleko víc a asi bych i zvrátila celou dražbu. Ale... Těch starostí bylo moc a moc a nejen kolem domu. A to vydržím dost. Ale tady to majitel bral přes malou vnučku. Odpojil elektriku a vodu a zavolal sociálku, aby malou odvezli. Když tohle nepomohlo, tak se o půlnoci v domě objevili tři chlapi, jak hory, a dělali tam zle. A co Tobě budu povídat... Udělám všechno, jen aby malá byla v pohodě a pořád se tak krásně smála. Je to moje sluníčko. Z tohodle důvodu jsem ten boj vzdala. Teď ale vidím, že tohle není přece možný. Přece necouvnu před chlapem, který s vervou pracoval pro minulý režim a který si myslí, že když jsem sama ženská s malým dítětem , tak si může ke mě všechno dovolit. potřebuji zjistit, jak to je s tím soudním vystěhováním. Mohla bych v domě ještě bydlet? (O maličkou mám dobře postaráno, to je nejdůležitější). Nejsem konfliktní typ, mám ráda slušnost mezi lidmi. Ale tady musím mít tvrdé lokty.
Dneska jsem zrovna slyšela o bezplatné exekutorské poradně. Koukala jsem na stránky a sice se to asi pěkně rozběhlo, ovšem jsou jenom v Praze a Brně. Nevím jak by to bylo dostupné. Ale druhou šanci bych dala návštěvě www.obcanskeporad/... . Těch je v současné době poměrně slušná síť. Zde si radíme víceméně všeobecně, ale v takto složitých případech to chce znát písemné podklady. Takže bych to všechno sebrala a našla si nejbližší bezplatnou poradnu. Jak psal romek - byla to užitečná návštěva. Je fakt, že nelze věčně ustupovat násilí a hulváctví. Tihle týpkové mají většinou navrch. Mám s nimi obdobné zkušenosti - bohužel. A vůbec nepomáhá, že jsem byla v právu - soudní řízení vyhrála - prudí a škodí stále. Tak, tak, přišly o kvéry a maskáče a tak si to vybíjejí na slušných lidech. Nevím přesně, jak to chodí po exekuci s bydlením. Ale s tím by mohli komplexně poradit v jedné z poraden. Zkusím ještě také pohledat. A možná také martini a nebo někdo fundovaný poradí. Ale určitě jeho jednání bylo asi protiprávní (samozřejmě i neetické), když neumožnil přístup do domu, aniž by bylo rozhodnuto v soudním řízení. Když už to celé nedopadlo nejlépe, musíš si vybojovat v rámci možného to, na co máš právo. Jestli něco ještě zjistím, tak to doplním. Hodně síly a pevné nervy - pro usměvavé zlatíčko!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.