Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Star Wars - rozdíl mezi kánonem a EU

Od: chica7 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, jaký je rozdíl mezi kánonem a expandovaným univerzem ve Star Wars? Našla jsem na Czech Star Wars Wiki definice, ale stejně to nechápu.. Mohl byste mi to prosím vysvětlit? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

0x

Kánon - oficiální dějová linka

EU - legendy - možná se to stalo možné ne, není to potvrzené ani oficální

hodnocení

0x

Kánon - jenom těch zatím vydaných 7 filmů

EU - knížky, komiksy, audio CD atd. atd.

filip17*

Není pravda. Do kánonu spadá například kniha Dark Disciple, komiksy od Marvel, seriál Clone wars, Rebels a několik dalších knih a komiksů. lze dohledat na internetu.

No, dobře, na seriály jsem zapomněla *ee*, ty kánon jsou. Pak nějaké věci, co vyšly po roce 2014 (hlavně ty komiksy, ale já to beru jenom jako součást propagace filmů, jsem dost na vážkách i s Rogue one, nemám ráda nastavování, pravý kánon je prostě těch 7 filmů a zbytek je Lucasem schválená reklama, ale tak to beru já). De facto by se dalo říct, že kánon je to, co Lucasfilmu hodí prachy a hodí se jim do krámu.

Co se týká EU, tak dneska se takovým věcem většinou říká fanfikce :D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]