Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s nehtem

Od: jasonspezza odpovědí: 8 změna:
Po nedělní procházce Prahou cca 10km jsem zjistil že se mi odlepuje nehet u palce na noze. Mám tam pěknou mezeru mezi nehtem a kůží. Upadne mi? Co mám dělat

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

K lékaři, ten zjistí příčinu a předepíše lék. Nebojte, stržení nehtu je hovadina - když to nezvládne, přiroda si poradí a upadně sám, stejně jako naroste. Strhávání nehtů není účinné ani při výslechu na Guantanámu, natož jako léčebná metoda.

hodnocení

0x

Zřejmě navštívit lékaře,aby Vám jej strhnul.

Jinak,nehty se odlepují od kůže,když máte přemnožené kvasinky v těle.

Vi odkaz : nemoci.vitalion.cz/...

hodnocení

0x

Stává se to, když máte pod nehtem plíseň - nemusí být ani tak viditelná. Nechte tomu volný průběh, nehet odpadne a naroste nový - už vám asi také roste, proto ta mezera. Můžete to také urychlit, když budete starý nehet stříhat, až kam vám to dovolí.

Na plíseň na nohou je nejlepší jablečný ocet. Pokud se vám příště plíseň objeví (u vršku nehtu je trochu zažloutlý), chce to zastřihnout, aby se plíseň nešířila, a zalévat octem. Anebo v lékárně prodávají mastičky na nehtovou plíseň - antimykotika.

mate59
hodnocení

0x

Já si myslím, že jste měl těsnější obuv a je to zpúsobeno právě tím,ne kvasinkami.Môže se vám udělat pod nechtem modřina po pár dnech a oddělený nehet odstřihujte pokud to jde.Pod tímto nehtem vám začne vyrústat nový.Starý se sám uvolní až na lúžko,vyrostení celého nového nehtu bude trvat skoro rok.

jasonspezza
hodnocení

Žádný plesnivy prsty nemám jen jsem ho nechal delší a jak ta noha v botě chodí furt tam a zpátky ještě po takové šílené procházce se uvolnil no. Modřinu pod ním mám. Jako samotný když chodím už po mojim městě to nebolí ale když se teď dívám na Euro tak o něm vím :D stříhat ho nechcu to musí bolet jal svině.
mate59

Nehet se odloupne časem sám,pod ním začne rúst nový a ten začne zvedat ten starý.Až vám to bude vadit,žačnete odstrihovat, nebolí to.Máte to z té chúze.

hodnocení

0x

jednou jsem si otlačila v bote palec, nehet se odchlílpl, postupnw slezl a dorostl nový. Jindy mi nwěco spadlo napalec,

nehet slezl a dorostl nový, nic nebolelo, nikam jsem s tím nešla.

balzerka
hodnocení

0x

Ani to nemusí být plíseň. Když se dříve hrálo v gumových kopačkách, bylo docela časté, že opakované mikronárazy palce do té fasované a někdy menší pryžové tvrdé boty dovedly až ke zčernání a odloučení nehtu. Zhojení tvá dýl, nový už se dere pod starým, ale roste pomalu, tak je třeba ten odklápěcí starej jistit náplastí a teď chodit pokud možno v sandálech . Takhle Vás mohla poznamenat Vaše túra Prahou, záležií na botech. A možná ten Váš nehet nebyl v kondici / přeci jen plíseň/, tak se odchlípl snáz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]