Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolutní zoufalost

Od: estrecho* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, v současnosti se potýkám s velkým problémem a už opravdu nevím, jak jej řešit. Za poslední 3 týdny jsem už 5 krát zkolabovala- ztratila vědomí. Celé dny je mi špatně, často se třesu, jsem hrozně bílá, motá se mi hlava, také občas vidím rozmazaně a je mi celkově prostě strašně slabo. Spím třeba 12 hodin denně, ale jsem pořád hrozně unavená.

Byla jsem s tím u obvodní doktorky- hned po prvním omdlení, a ta mě poslala na neurologii. Tam mi udělali veškeré vyšetření včetně rezonance, rentgenu, eeg, na srdce se mi podívali, ale nic nenašli. Závěr- žádný. Už opravdu nevím, co dělat, omezuje mě to způsobem, že do práce nezvládám chodit, učit se do školy mi taky nejde a o společenském životě nemluvě. Je to opravdu hrozné, protože oficiálně mi nic neschází- nic nenašli. Jenže tohle není jen obyčejná bolest hlavy, nemůžu tak dělat prakticky nic a neopouští mě to- jen je to v různých částí dne lepší nebo horší.

Také jsem se rozhodla, že se půjdu proběhnout, že bych tak načerpala energii, ale stačí 5 minut stát a už na mě jdou mdloby. Ze stresu to taky není, v současné době se nestresuju nijak zvlášť. Chápu, že to takhle nezní nijak extra, vždyť přece takhle se občas cítí každý, ale u mě už to trvá 3 týdny a jsem z toho vyčerpaná už i psychicky..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lopia
hodnocení

1x
Co onemocnění štítné žlázy? Krevní testy proběhly?
estrecho*
hodnocení

Co se týče stravování, tak jím vcelku zdravě, občas nějaká ta sladkost, ale jím hodně zeleniny, ovoce, ryb, vajec.. Semtam si dám smažený sýr s hranolkama, ale taková jídla jím max. jednou týdně. Mám ale problém se zažíváním, už asi tak půl roku- půl hodiny po JAKÉMKOLIV jídle mě bolí břicho a trpím nadýmáním. Ale to je ať sním cokoliv- ať se nacpu chipsama, nebo si nám jen trošku salátu. Myslíte, že by to mohlo souviset?

Jejda, to jsem chtěla reagovat na příspěvky pod vámi.. nevadí.

eulalie*
hodnocení

1x

A jak se stravujete? Z pohybu energii nenačerpáte. Je také třeba se dobře najíst.

doplněno 14.06.16 19:21:

A jakou máte hmotnost a svoji výšku?

doplněno 14.06.16 21:29:

Hm, tak vzhledem k tomu, že váš problém na poradně nevyřešíme, asi vám nezůstane nic jiného než navštívit opět obvodní lékařku se žádostí o další vyšetření. Jen se divím, že vám lékařka nedělala rozbory krve.

estrecho*
hodnocení

176cm, 63 kg čili tak nějak optimum.

hodnocení

1x

Přikláním se k problému se štítnou žlázou. Mívala jsem podobné problémy, jen ne v takové míře. Také mě obvodní lékař poslal na neurologii, nic nenašli a jevilo se to, že jsem blázen a hypochondr. Pak jsem jen tak mezi řečí o svých problémech pohovořila na endokrinologii. Lékař okamžitě věděl, co mi je. Změnil prášky a příznaky odezněly.

jh®

Souhlasím do puntíku a přidávám opravdu velkou únavu, bušení srdce, bolesti snad všech kloubů a výkyvy váhy. Trvalo to snad půl roku a hlavně už potom působilo nedobře i na psychiku jako u tazatelky... když mi vlastně nic nebylo, ale cítila jsem se mizerně. Mně zjistili poruchu štítné žlázy na revmatologii. Nasadili půl tablety denně a je klid.

pohanka*
hodnocení

0x

Měření krevního tlaku proběhlo? Holterův test.

Omdlévání nelze nechat být, měli Vás hospitalizovat, nebo nechat na neschopence. Práce, škola, běhání, a ještě toužíte po splečenské životě! Nenakládáte toho na sebe dost.

Vaše stravování je jak kvalitní? Ať Vám vyšetří - zkontrolují slinivku břišní.

hodnocení

0x

Rozbor krve a hledat systémově. Začal bych s borelií.

dafina*
hodnocení

0x

Zdá se mi, že popisujete potíže člověka nakaženého borreliemi. Nesetkala jste se s klíštětem? I při vysokém počtu titrů jsem neměla teploty. Takže si skočte na krevní odběr - pro jistotu. Ačkoliv netrpím na migrény, strašně mi bolela hlava. V nemocnici jsem pak strávila 8 měsíců. Nepřišlo se na to včas.

hodnocení

0x

Nepíšete, zda vám brali krev

estrecho*
hodnocení

Krev mi brali asi v únoru, jelikož jsem měla příušnice a doktorka řekla, že to už není potřeba..

jh®

Tak to považuju za pěknou blbost. Od února uběhla docela dlouhá doba a když zkoumali krev kvůli příušnicím, těžko tehdy dělali borelie nebo i tu štítnou žlázu.

Fakt nepřestanu děkovat nebesům za naši poctivou obvoďačku!

klera*
hodnocení

0x

Třeba je to blbost, ale napadla mě toxoplasmóza...nevim jestli se zkoumá automaticky při odběru krve. Jejími příznaky je taky malátnost, únava a bolesti hlavy. Nemáte kočku nebo nejedla jste v poslední době špatně omytou syrovou zeleninu nebo syrové maso?

hodnocení

0x

Estrecho, nedejte se odbýt. Já měla před nedávnem podivnou angínu, doktorka spustila "dejte antibiotikům čas" a "ono to koneckonců v tom krku už vypadá lépe než včera". Já v šílených bolestech celé dolní poloviny hlavy... chodila bych tam každý den, kdyby mě odmítala. Třetí den ale udělala výtěry.

Je Vám dobře? Není. Ustupují příznaky? Neustupují. Nesmlouvejte, neproste, nenavrhujte, prostě "paní doktorko, mně ale není lépe", hledání řešení už je její práce. Jestli spustí, že Vám nic není, omílejte dokola, že nejste schopná fungovat (ani omezeně!) a že se stav ani pomalu nezlepšuje. Jestli namítne, že testy nic nepotvrdily, ať udělá jiné. Nebo jasná přímá otázka: "Co mám udělat pro to, abych zjistila, co mi je?" - nějak z ní nějakou aktivitu dobýt musíte!

estrecho*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi! Hned zítra za Dr. půjdu a poprosím ji o krevní testy. Je pravda, že testů ještě neproběhlo tolik, tak uvidím, třeba mi najdou něco a budeme to moct vyléčit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]