Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupeni bytu po dluznikovi

Od: peetrr* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

Chtel bych poprosit o rady, zkusenosti od vas vsech, chci koupit v ramci reseni sve bytove otazky byt od jednoho duchodce, ktery se chce odstehovat na chatu, uskali je ale v tom, ze pan majitel ma syna, ktery je v byte trvale hlasen, tedy ma v nem trvaly pobyt a je notoricky dluznik a ma dluhy (jestli ma exekuce, to netusim), kamarad ho zna a od neho mam tuto informaci, ovsem ten syn byt nevlastni, byt je psan dle katastru na pana duchodce.

Prosim, hrozi mi nejake nebezpeci, ze by me pak mohl obtezovat nejaky veritel, exekutor atp. za dluhy toho syna, jakmile bude byt pres notare preveden na mne?Mam hruzu z toho, ze krome me hypoteky budu muset resit nejake zavazky po synovi majitele?Lze to nejak osetrit, eliminovat atd?

Diky moc za rady, Petr

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dafina*
hodnocení

2x

Já bych se víc než trvalého pobytu, protože exekutor nemůže vzít barák, který nepatří dlužníkovi - synovi na katastru, ale že pán tomu synovi mohl tím domem na nějaký dluh ručit. A aby pak z toho nebyl malér. Syn platit nebude, do placení vstupuje ručitel, právně bych si to zajistila tedy důkladně.

Pokud je nemovitostí ručeno, bude to napsané v katastru, takže řádně před koupí prověřit.

hodnocení

0x

Odhlásit syna z trvalého pobytu, v registru prověřit pána na případné závazky a u notáře sepsat smlouvu. Osobně bych to předal celé právníkovi, pro klidný spánek. Vaše informace jsou pouze z doslechu a všechno může být ve skutečnosti jinak.

peetrr*

Diky za info, tedy trvat na odhlaseni syna pred prodejem nemovitosti?Nikoliv az po prodeji?Chtel jsem to udelat az po prodeji, je to velky rozdil?

figurek*
hodnocení

0x

Žádné strachy. Nejste první ani poslední. Také jsme takhle koupili byt po důchodkyni, která se zapoměla odhlásit. Že máme problém, to jsme poznali, až se nám ve schránce začaly objevovat jakési upomínky.

Tento problém lze vyřešít rychle. Vezměte doklady k bytu a kupní smlouvu, jděte s ní na obecní úřad, na oddělení evidence občanů a vysvětlete situaci. Tam vám pomůžou.

Trvalé bydliště se dá zrušit vrámci jakéhosi řízení a mladej dostane trvalý pobyt na obecním úřadě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]