Nejste přihlášen/a.
prosím o radu..už neví jak dál..jsem vdaná 13let,máme 2děti.
Dalo by se říct, že máme vše,co by štastná rodina měa mít..zdraví,lásku,štěstí...jenom já to všechno krásné ničím.
Jsem žárlivá.Bezdůvodně.Jsem manželova první a jediná žena,on můj taky.
Nežárlím tak, že bych se bála,že bude mít jinou ženu-ale bolí mně když by se s jinou smál, mluvil-vím, že to není normální...chodím k psychoterapeutce, zatím žádný pokrok nevidím.
snažím se,ale je to silnější.
Nemám žádné SEBE.sebeúctu,sebevědomí,sebelásku..kde to najít?Kde uvnitř sebe uvěřit že i já za něco stojím?
Manžel mě miluje-ve všem se nsaží,je to úžasný chlap-moje láska..a přece se chovám tak,že se musím stydět.Snaží se mi být oporou, můžu s ním mluvit,o své láskce mě ubezpečuje ale já si říkám..dokdy tohle vydrží?
Takového chlapa si ani nezasloužím..
ze všeho nejvíc mi vadí ,že mu ubližuji.
že se zamotal do toho kruhu...cítí ke mně lásku i lítost...
co mám udělat,jak nám pomoct dřív než bude pozdě?Manžela miluji a vážím si ho,on mě taky i přesto všechno...jsem prý nejepší máma,jsem oporakdž je mu těžce...
jak ale zastavit tento koloběh?jak se tešít ze života,nevidět všechno černě,nebát se,žít tady a teď?
Jde do dole kopcem...jsem ze sebe zklamaná..moc děkuji
Dobrý den, najděte si jinou psychoterapeutku - tato to evidentně nezvládá. A také uvažujte o návštěvě psychiatra, který je skutečný lékař (nikoliv pouze zpovědník). Zdravím!
Sebe/středná/, chtěla bych napsat něco, abyste se zamyslela, ale bylo by to ošklivé, a to se tady nesmí.
Vás pálí dobré bydlo. Vy máte třeba díky manželovi, širší rodině, všechno. Nebo jste ke všemu přišla a ani nevíte jak. Všechno Vám vychází, od mládí, od první lásky, po rodiné štěstí, zabezpečení, nestrádáte finančně, materiálně, po psychické stránce. Jste nevděčná.
Ale něco Vám chybí. Radost z maličkostí, radost z léta šetřených penízků a pořízení si něčeho, po čem jste celý život toužila, ale nedosáhla na to. Radost z toho, že máte muže, který je Váš idol, kterého jste získala, Vy jste se nemusela moc snažit, a vše bylo naservírované na stříbrném tácku.
Přesto nestojíte pevně na zemi, skoro bych řekla, že se nudíte, a tak pitváte a vymýšlíte ptákoviny, které ani nejsou.
I když jsem nevěřící, tak řeknu, že se rouháte.
Potřebujete zažít něco těžkého, smutného v životě, abyste si vážila klidu, štěstí a pohody. Anebo jste měla zažít již dříve starost a strach o bytí, střechu nad hlavou, marné toužení.
A nejenom Vy, ale v poslední dobu pozoruji, že většina českého národa, měli jsme se moc dobře, zpohodlněli, zlenivěli, přestali si vážit dobrého bydla. Moje babička /skromná to žena, která zažila dvě války/ by řekla, nebyla dlouho válka a já to s prominutím říkám také.
Užívejte si dobrého manžela, užívejte si dětí, prarodičů, nehledejte pomoc v práškách, u psychiatrů, možná přijde doba, kdy budete vzpomínat na tuto dobu, které jste si nevážila a zbytečně přidělávala starosti.
Zkuste pomáhat potřebným, nemocným v nemocnicích, třeba získáte nadhled a přestanete manžela i snad i sebe trápit.
A jde tu vůbec o žárlivost? Píšete, že jste bývala smíšek a váš manžel byl naopak chladnější. Možná mu ten chlad zůstal. Sice vás nepodvádí, máte krásné děti, pohodu a tak, ale vám jen něco v manželství chybí. Víte, o lásce vás nepřesvědčí něčí slova, ale činy. Slova se lehce řeknou a nic to nikoho nestojí..., ale činy je třeba vykonat. Těmi byste měla porovnávat, jestli vás má manžel opravdu rád. Máte nějaký koníček, který by vám poskytoval radost? Nebo jen všechen svůj čas věnujete manželství a rodině?
Psychoterapie jsou běh na dlouhou trať. Maximálně se soustřeďte na jejich průběh a spolupracujte. Vaše žárlivost je nesmyslná jak sama píšete, tak manželovi věřte. Snaží se Vám být oporou tak mu to neztěžujte a snažte se také.. Začněte si více věřit. Máte manžela který stojí při Vás, milujete se, máte děti..Ne každý má takové štěstí. Tak pracujte na vztahu abyste v něm byli spokojeni oba dva a hlavně vaše děti a nezanášejtwe do něho svůj komplex méněcennosti a žárlivosti. Ubližujete tím nejen sobě, ale hlavně těm které máte ráda. Těšte se ze svých dětí, z chvilek které prožíváte s manželem, věnujte se koníčkům, choďte mezi lidi..Nerozebírejte sama sebe pořád dokola. Pokud se to nebude lepšit, pak zbývá ten psychiatr a nějaké léky zřejmě. Ale ani to není žádná ostuda...
sebe-u vás to asi není typická žárlivost,spíše vážně nízké sebevědomí,nejistota,uzkost.Přístup vašeho muže to jen podporuje.kdyby se choval přirozeně a ne jak neutrál a nechodil by po tenkém ledu,dávalo by vám to jasné signály a zmobilizovala jste své síly.Vy nemáte zač bojovat,aby jste se vzchopila,udržuje vás v dětském věku,kde se nacházíte.Něco vás společného dalo dohromady,možná podobný problém,v jiném kabátě,projevujíc se jinak,v jiné formě,proto to pochopení.Ale v neutrálu nikam nedojdeteVáš muž nic neřeší,jen uhlazuje.Trochu bouřky by neškodilo.
Tušíte z čeho jste taková,viz dětství a podobně?O tom mluvte,jinak těžko soudit a jak vám pomoci.Terapii nevzdávejte,to je opravdu krůček po krůčku a vám se může zdát,že za nějaký rok,žádná změna.Ale tak to není.
děkuji..na jednom sezení u psychoterap.byl aj manžel a psych.mu řekla, že skutečne on se "nevyhraní"...
do manž.poradn. jsme chodili,ale nevyhovoval nam způsob a ani psycholožka,proto jsme toho nechali.
někdy ,když jsme se spoznali jsme byla vselá kopa,neskutečný blázen,smíšek,pohodačka...manžel vždy spíše chladnejší...jestli on začal brát nejakou energii ze mně?
já nevím...napadají mě nesmysly,nechápu co se stalo-i kdybych na to přišla...nevím jestli by to pomohlo.já prostě potřebuji asi druhý dych,mobilizaci,nastartovat se a jít a jít pozitivně,vesele..tak nějak normálne.
Nehledat co není,nedomýšlet...ono se to tak lehce napíše,řekne...ale je to strašně težké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.