Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popření otcovství u dospělého syna

Od: stanmlynar odpovědí: 3 změna:

Nedávno jsem se dozvěděl,že mám klinefterův syndrom.Můj syn nar.17.1.1998 tedy mým synem není.Prosím jak mám postupovat pro popření otcovství,protože syn nepracuje a stále ode mě vyžaduje finanční podporu s podporou své matky.Jsem od počátku roku 2012 vážně nemocen a nemohu tak vydělávat peníze.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slzicka*
hodnocení

1x

Tohle bude běh na dlouhou trať. Začala bych DNA testy, na základě testů bych paternitu napadla u soudu. Dobré je, že už není malé dítě, že by mu soud nemusel stranit. Obecně co se týká popření otcovství, je v první řadě pohlíženo na blaho dítěte, pak až na práva otce:( Najděte si na to právnika.

Nebo druhá varianta :) začně na základě vaší nemoci požadovat peníze vy, ať se teď o Vás stará syn. I on má stejnou vyživovací povinnost jako vy.

vilik*
hodnocení

1x
Popřít otcovství lze dle NOZ do 6ti let věku dítěte, pak jedině právník a nejvyšší státní zástupce.
Soud by přihlížel k zájmům syna, takže pochybuju, že by rozhodl ve váš prospěch, kdybyste nedotáhl za ruku nového otce, nejlépe multimilionáře. Ona totiž péče o syna nekončí alimenty, ale může také dědit.
Můžete zkusit i poukázat na dobré mravy, soud by v určení výše výživného mohl přihlédnout k tomu, že nejste biologickým otcem.
Ale zde to nevyřešíte, všechno budou jen dohady. Najděte si dobrého specializovaného právníka.

hodnocení

0x

Zrušit otcovství je s takovým odstupem hodně problematické. Spíš bych se na to vykašlal a naopak prokázal soudu, že nemám příjem a nejsem schopen ho vyživovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]